Görüş Bildir
Haberler
Hawking'ten Suriye Çıkışı: 'Artık Yeter!'

Hawking'ten Suriye Çıkışı: 'Artık Yeter!'

Onedio Medya
18.02.2014 - 13:13 Son Güncelleme: 18.02.2014 - 16:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hawking'ten Suriye Çıkışı: 'Artık Yeter!'

Suriye ile ilgili barış görüşmeleri bugüne kadar sonuçsuz kaldı. Barış görüşmelerinin devam edip etmeyeceği ise belirsiz. Ünlü fizikçi Stephen Hawking ise, dünya kamuoyunu Suriye'de yaşanan olaylara duyarsız kalmakla suçladı. Hawking, 'Suriye'de iğrenç şeyler yaşanıyor' ifadesini kullandı.

Kamuoyuna yazdığı açık mektubunda Hawking, 'Suriye'de yaşananlar iğrençlik. Dünya olanları soğukkanlılıkla uzaktan izliyor. Duygusal zekamız ve ortak adalet anlayışımız nerede?' diye sordu.

Kuantum fiziği ve kara deliklerle ilgili iddialarıyla tanınan ve dünyanın en zeki insanı kabul edilen 72 yaşındaki Stephen Hawking dünya kamuoyuna çağrısında, '100 bin insan öldü ve çocuklar hedef oluyor. Çocuk haklarını koruyan organizasyonların raporlarına göre, kliniklerdeki altyapı yetersizliğinden ötürü çocukların uzuvları ampute ediliyor. Elektrik olmadığı için bebekler kuvözlerde ölüyor' ifadeleri yer aldı.

Hawking genç hasta, sinir sistemini felç eden (ALS) hastalığına yakalandığı için yaşamını tekerlekli sandalyede sürdürüyor.

İngiliz bilim insanı, sadece bilgisayar vasıtasıyla iletişim kurabiliyor. “Zamanın Kısa Tarihi: Büyük Patlamalardan Kara Deliklere' adlı kitabıyla bilim dünyasında üne kavuşan Stephen Hawking'in Suriye'deki iç savaşla ilgili mesajında şu ifadeler de yer alıyor:

'Üç yıldır, çatışmaların nasıl şiddetlendiğini ve ümitlerin nasıl tükendiğini sessizce izledik. Bir baba ve büyükbaba olarak çocukların nasıl acı çektiklerini görüyorum. Artık yeter!'

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/dunya/ha...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0