Görüş Bildir
Haberler
Hava Sıcaklığı Ülkemiz Genelinde Artıyor, Kar Erimelerinde Dikkat!

Hava Sıcaklığı Ülkemiz Genelinde Artıyor, Kar Erimelerinde Dikkat!

Onedio Medya
28.01.2016 - 08:29

Mevsim normalerinin altında seyreden hava sıcaklığının ülkemiz genelinde artacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Batı ve Orta Karadeniz’de yağmur şeklinde yağışlar bekleniyor. Yağış ve sıcaklık artışıyla birlikte kar erimeleri beklendiğinden; su baskını, heyelan ve çığ gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı. 

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile , Kastamonu, Sinop, Erzincan, Ardahan çevreleri ve Erzurum'un kuzey ilçeleri yağışlı, diğer kesimlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde 2 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yarın Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KAR ERİMELERİNE DİKKAT: Karadeniz kıyılarında yağış ve sıcaklık artışı ile birlikte kar erimeleri beklendiğinden su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • ÇIĞ TEHLİKESİ: Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

BÖLGELERİMİZDE HAVA

BÖLGELERİMİZDE HAVA
İçeriğin Devamı Aşağıda

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı birlikte sis ve pus olayı bekleniyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)

BURSA Parçalı bulutlu 12

İSTANBUL Parçalı bulutlu 9

KIRKLARELİ Parçalı ve az bulutlu 11

TEKİRDAĞ Parçalı bulutlu 11

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı birlikte pus bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve az bulutlu 6

DENİZLİ Parçalı ve az bulutlu 11

İZMİR Parçalı ve az bulutlu 12

MANİSA Parçalı ve az bulutlu 10

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA Az bulutlu ve açık 11

ANTALYA Az bulutlu ve açık 14

BURDUR Parçalı ve az bulutlu 10

HATAY Az bulutlu ve açık 11

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri yer yer çok bulutlu, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri ve Niğde çevrelerinin yer yer hafif olmak üzere kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte bölgenin kuzeyinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

ANKARA Parçalı çok bulutlu sabah ilk saatlerde hafif kar yağışlı 2

ÇANKIRI Parçalı çok bulutlu ve hafif kar yağışlı 1

KAYSERİ Parçalı çok bulutlu ve hafif kar yağışlı -3

KONYA Parçalı ve az bulutlu 4

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kıyılarında hafif, bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

BOLU Parçalı çok bulutlu ve aralıklı karlakarışık yağmur ve kar yağışlı 5

DÜZCE Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 8

SİNOP Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 9

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu 7

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kıyılarında hafif, bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

AMASYA Parçalı çok bulutlu ve hafif kar yağışlı 4

ÇORUM Parçalı çok bulutlu ve hafif kar yağışlı 0

SAMSUN Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 8

TRABZON Parçalı çok bulutlu ve öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 8

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan, Erzurum'un kuzeyi ve Ardahan çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

ELAZIĞ Parçalı az bulutlu -2

ERZURUM Parçalı az bulutlu zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri kar yağışlı -14

KARS Parçalı az bulutlu zamanla çok bulutlu -14

MUŞ Parçalı ve az bulutlu -11

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor.

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık 5

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık 5

KİLİS  Az bulutlu ve açık 7

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık 7

DENİZLERDE HAVA

Orta Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava DurumuParçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), öğle saatlerinden itibaren 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu batıdan 5 ila 7 (40-60km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısı sabah saatlerinde 5 ila 7 (40-60km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Orta Karadeniz'de 3,0m, Görüş: İyi.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), zamanla 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m. Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40km/sa), zamanla güney ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Güney Ege'de güney ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30km/sa), sabah saatlerinde güneyi kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m. Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30km/sa), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (10-30km/sa), doğusu zamanla kuzeydoğudan ila 4 (10-30km/sa) kuvvetinde, Dalga:0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,2 ila 0,4m, Görüş: İyi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın