Görüş Bildir
Haberler
Hatunoğlu, "Başarılı Girişimci yeni bilgiye açtır"

Hatunoğlu, "Başarılı Girişimci yeni bilgiye açtır"

Uludağ Üniversitesi ve Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) işbirliği ile düzenlenen seminerde, İletişim Yazılım Genel Müdürü Tuncer Hatunoğlu üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte “Kendi İşinin Sahibi Olmak” başlıklı sunumunu yapan Hatunoğlu, girişimcilik ve iş yaşamı hakkında tavsiyelerde bulundu. 

Başarılı insanların yeni bilgiye aç ve meraklı insanlar olduğunu belirten Hatunoğlu, “Büyük iş adamları doğruyu arayan ve doğruyu ortaya çıkartmak için çalışan girişimcilerdir. Ortak özellikleri ise ne yapacaklarını bilen insanlar olmalarıdır. ‘Ben bunu yapacağım’ diyen ve o işe odaklanabilen insanlardır” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

GİRİŞİMCİ; HAYAL KURAR, GELECEKTE YAŞAR

İşletme ikliminin önemli bir kavram olduğuna ve en üst kademedeki kişinin bu iklimi oluşturduğuna dikkat çeken Hatunoğlu öğrencilere, bir girişime atılmadan önce kendilerini çok iyi tanımaları gerektiğini söyledi. Hatunoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Girişimci ruhlu insanlar çok önemsiz çalışmaları bile çok değerli hale getirebilen, hayal kuran insanlardır. Ancak bu noktada kendinizi çok iyi tanımanız, hayalinizin peşinden gerçekten koşabilecek duruma kendinizi hazırlamanız çok önemli”

ÜLKEMİZ FIRSATLAR ÜLKESİ!

Seminerin ilerleyen bölümlerinde çevrelerindeki insanların da etkileri ve sözleriyle öğrencilerin karamsarlığa düşmesine

değinen Hatunoğlu,  “Ülkemizde çok büyük iş fırsatları var. Bizim ülkemiz aslında fırsatlar ülkesi... Siz yeter ki kendinizi firmaların ihtiyaç duyacağı niteliklere kavuşturun” diye konuştu. Hatunoğlu, son olarak olanaksızlıkların yeniliği doğurduğunu ve bugünün genç girişimcilerinin doğru adımları ile Türkiye’nin büyüyerek daha da fazla değer kazanacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın