Görüş Bildir
Haberler
Hatay Valisi: '1500 Türkmen Sınırda'

Hatay Valisi: '1500 Türkmen Sınırda'

ATKN
21.11.2015 - 20:25 Son Güncelleme: 21.11.2015 - 22:38

Hatay Valisi Topaca, 'Bugün itibarıyla yaklaşık 1500 Türkmen kardeşimiz sınıra gelmiş durumda. Onların her türlü ihtiyaçlarının karşılanması noktasında tedbirlerimizi aldık' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hatay Valisi Ercan Topaca

Hatay Valisi Ercan Topaca, Suriye'deki Bayırbucak Türkmen bölgesindeki çatışmalar nedeniyle Türkiye sınırına kaçan Bayırbucak Türkmenleri ile ilgili gelişmeleri yerinde görmek üzere Yayladağı ilçesine geldi. Vali Topaca, burada yetkililer ve Türkmen temsilcilerle bir süre görüştü. 

Görüşme sonrası açıklama yapan Topaca, şunları söyledi:

'Yaklaşık 1500 Türkmen kardeşimiz sınıra gelmiş durumda'

'Bugün itibarıyla yaklaşık 1500 Türkmen kardeşimiz sınıra gelmiş durumda. Onların her türlü ihtiyaçlarının karşılanması, özellikle de havalar da soğuyor, süratle çadır, battaniye, gıda ihtiyaçlarının karşılanması noktasında tedbirlerimizi aldık. Bugün itibarıyla 575 çadır, 4200 battaniye, tıbbi malzeme, 20 bin paket konserve, 2 bin hazır kit şeklinde yiyecek gönderildi. Yarından itibaren sıcak yemek de vermeye başlayacağız.'

'Muhtemel bir göçe karşı hazırlığımız var'

Bir basın mensubunun 'büyük bir göç beklenip beklenmediğine' dair sorusu üzerine de Ercan Topaca, 'Karşı taraf biraz hareketli, bir mücadele de var. Bizim muhtemel bir göçe karşı hazırlığımız var. Yani 'göç olursa ne kadar kişi gelir' diye bunu tespit etmeye çalışıyoruz' yanıtını verdi.

Bayırbucak Türkmen ve Cebel Ekrad bölgelerinden kaçanlar, Suriye'nin Türkiye sınırı yakınlarında güvenli gördükleri yerlere sığınıyor.

'17 yaralı geldi'

Ercan Topaca, çatışma bölgesinden gelen yaralıların tedavileri ile ilgili yöneltilen soruya ise 'Dün itibarıyla 17 yaralı geldi. Tabi karşı tarafta da hastaneler var, bir kısmı orada tedavi ediliyor, ağır olanlar bu tarafa getiriliyor. Biz onları dakikalar içerisinde ambulanslarımızla almak suretiyle hastanelerimize ulaştırıyoruz. Gelen yaralılara ilk müdahale Arfalı'da bulunan çadır kentteki hastanelerde yapılıyor. Sınıra gelenleri, acil yardım istasyonu gibi ambulansların bulunduğu noktadan hemen almak suretiyle hastanelerimize yetiştiriyoruz' diye cevap verdi. 

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
125
12
11
9
3
2
0