Görüş Bildir
Haberler
Hata Yapmadan Kendinizi Geliştiremezsiniz!

Hata Yapmadan Kendinizi Geliştiremezsiniz!

Ali Çeşmeci
05.03.2014 - 18:15 Son Güncelleme: 05.03.2014 - 19:07

Hata Yapmadan Kendinizi Geliştiremezsiniz!

Başlığa bakıp “Ne diyor bu? Kendimi geliştireceğim diye hata mı yapayım yani.” diye düşünmeyin, öyle bir şey demiyoruz.

Diyoruz ki; hata yaptığınız vakit ne yapmamanız gerektiğini tam olarak deneyimlersiniz. Öğrenmede en sağlıklı yol değil midir; görerek, deneyerek ve yaşayarak öğrenmek. Ne kadar etkili olsa da bedeli en ağır olan öğrenme yöntemidir bir yerde, pişman olarak kalıcı öğrenmek.

Hata yaptığınız vakit sonuçta oluşabilecek ihtimaller ortadan kalkar, net bir şekilde karşınızda belirir! Ve bu, bir sonraki tercihinizde dikkatli olmanızı sağlar. Hatalardan ders almıyorsak eğer, hata yapmak kabul edilebilir bir şey olmaz. Öğrenmek bu değil midir zaten; hatalardan aldığımız dersler.

Unutmayın, hatasız bir hayat söz konusu olamaz.

Hata yaptığınızda bir kararın sonucununda oluşabilecek olasılıklar artık olasılık olmaktan çıkar ve net olarak karşınızda durur. Siyah ile beyaz kadar birbirinden ayrılan bu durum elbette mutlak bir doğru değildir ancak bir sonraki tercihinizde karar almanızda çok etkili olacaktır. Öyle de olmalıdır.

Hayatta yapılacak o kadar çok hata var ki; aynı hatayı yapmakta ısrar etmenin anlamı yok, der Sartre.

Yaptığınız hatalardan korkmayın, hatayı kabullenin ve bir daha yapmamak için o hatalardan ders çıkarın. Bilin ki hata yapmak kişisel gelişimimizin bir parçasıdır. Hatasız olmaya çalışmayın, dedik ya, bu mümkün değil, öğrenmeye odaklı hatalardan ders çıkarmaya çalışın.

Kaynak: http://www.unimetre.com/hata-yapmadan...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın