Görüş Bildir
Haberler
Haşim Kılıç: 'Çok Vahim Bir Olay'

Haşim Kılıç: 'Çok Vahim Bir Olay'

Fatih UZUN
28.03.2014 - 17:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Çok Vahim Bir Olay'

Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi üyeleri Celal Mümtaz Akıncı ve Zühtü Arslan ile birlikte Bosna Hersek Anayası Mahkemesi'nin kuruluşunun 50'nci yıl dönümü etkinlikleri için geldiği Saraybosna'da, Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) katkılarıyla yaptırılan Srebrenitsa Anma Galerisi'ni ziyaret etti.

Ziyaretin ardından AA muhabirine açıklama yapan Kılıç, Srebrenitsa'da Bosnalı insanların değil, insanlığın katledildiğini, Anma Galerisi'ni ziyaretle bir kez daha gördüklerini söyledi.

Anma Galerisi'nde bulunan fotoğrafların çok şey anlattığını ifade eden Kılıç, 'Diliyorum ve umuyorum insanlık bir daha böyle zalimlik ve böyle zulüm görmez. Zaten şu andaki bizim gayretlerimiz de bunun için. Bu yönüyle biz bu galeriden bu çok etkilenmiş bir şekilde ayrılıyoruz' dedi.

Kılıç, Bosna Hersek Anayasa Mahkemesi'nin 50'inci kuruluşu yıldönümü etkinlikleri için geldikleri Saraybosna'da dün de uluslararası bir sempozyuma katıldıklarını belirterek, 'Bizler sadece ülkemizin değil, bütün insanlığın, insanlık haysiyetini, onurunu, haklarını ve özgürlüklerini korumak üzere çaba sarf eden kurumlarız, bu nedenle de anayasa mahkemelerinin bir araya gelmesi çok anlamlı bir birliktelik' diye konuştu.

ÇOK VAHİM BİR OLAY

Haşim Kılıç, güvenlik toplantısının illegal dinlemesine ilişkin AA muhabirinin sorusu üzerine, şunları kaydetti:

'Tabii ki bu konularla ilgili anayasal güvenceler yok değil, var. Şu anda bu yaşananlar uygulama ile ilgili sorunlar. Dolayısıyla bu uygulama ile igili sorunlarla mücadele ancak teknolojik gelişmelerle ve buna karşı üretilen tedbirlerle mümkün olabiliyor. Tabii biz şu anda ne olup bittiğini, ülkeden ayrı olduğumuz için yakından öğrenme fırsatı bulamadık ancak duyduğumuz kadar ile çok vahim bir olay bu. Gerçekten çok üzücü bir olay. Ülkemizin onuru ve ülkemizin dışarıdaki olan imajı adına fevkalade önemsenecek ve vahim olarak nitelendirilebilecek bir olay. Böyle bir şey olmuş olmasından dolayı üzüntü duyuyoruz tabi ama ülkemize döndüğümüzde bunun neden ve niçin, nasıl olduğu konusunda herhalde daha yakından bilgi alma imkanına sahip olacağız.'

Kılıç, Twitter ve Youtube'la ilgili alınan kararlarla ilgili ise şöyle konuştu:

'Anayasamızda hem insanların hak ve özgürlükleri hem de anayasal düzenin korunması ile ilgili gerekli tedbirler alınmış durumda. Bütün bu sorunlar biraz uygulamadan kaynaklanıyor. Tabii ki bu konular mahkeme önüne geldiği için biz de bu konularda çok fazla konuşamıyoruz. 

  • gazetevatan.com
Kaynak: http://haber.gazetevatan.com/cok-vahi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0