Görüş Bildir
Haberler
Harzemşah Devleti Tarihçesi ve Haritası... Harezmşah Devlet Ne Zaman, Nerede Kuruldu?

Harzemşah Devleti Tarihçesi ve Haritası... Harezmşah Devlet Ne Zaman, Nerede Kuruldu?

Sunay Korkmaz
20.05.2021 - 19:44

Harezm bölgesinde Büyük Selçuklu Devleti'ne bağlı olarak merkezden atanan valilerle yönetilen bu eyalette, Anuş Tekin zamanında serbest yaşamaya başlanmıştır. Devletin en parlak olduğu dönemde yayılma alanı İran, Güney Kafkasya, Dağıstan, Umman Denizi, Afganistan, Maveraünnehir, Harzem, Balkaş ile Aral Gölleri arasıdır.  Devletin yönetim organizasyonu Büyük Selçuklulara benzemektedir. Harezmşahlar, Orta Asyanın Moğol istilasından önce son gücü ve güçlü devleti olmuşlardır. Peki Harezmşah Devleti Ne Zaman, Nerede Kuruldu? İşte kısaca Harzemşahların tarihçesi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Harzemşah Adı Nereden Geliyor?

Harzemşah Adı Nereden Geliyor?

Buranın adı 'Harezm' olduğundan, öteden beri burada hüküm sürenlere 'Harezmşah' denilmiştir. Kapladığı Alan :(5.000.000 km 2) İran, Güney Kafkasya, Dağıstan, Umman Denizi, Afganistan, Maveraünnehir, Harzem, Balkaş ile Aral Gölleri arasıdır.

Harzemşah Devleti Tarihçesi Kısaca

Harzemşah Devleti Tarihçesi Kısaca

Harezmşahlar veya Harzemşahlar Devleti, Orta Asya'da Harezm bölgesinde Kutbeddin Muhammed Harezmşah tarafından kurulan bir Türk-İslam devletidir. Bu devlet, Anadolu Selçuklu Devleti ile 1230 yılında yapılan Yassı Çemen savaşı sonucunda iyice zayıflamış, 1231 yılında Celaleddin Harezmşah'ın ölümü ile yıkılmıştır.

Amuderya bölgesi Orta Çağ'da 'Harezm' (Harizm) ve hükümdarlar 'Harezmşah' olarak anılırdı. XI. yüzyılın sonlarına doğru bu bölgede kurulan yerli etnik bir topluluk olan ve Türkçe konuşan yerel halkın kurduğu bu devletin adı da Harezmşahlar'dır.

Bonus: Harzemşahlar Devleti'ne Ait Paralar

Bonus: Harzemşahlar Devleti'ne Ait Paralar

Aşağıdaki Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın