Görüş Bildir
Haberler
Harvard'da Şeytan Ayinine Neden İzin Verildi?

Harvard'da Şeytan Ayinine Neden İzin Verildi?

Onedio Medya
21.05.2014 - 09:43 Son Güncelleme: 21.05.2014 - 10:47

Harvard'da Şeytan Ayinine Neden İzin Verildi?

New York merkezli 'Satanic Temple' (Şeytan Tapınağı) adlı bir grup, Geçen Pazartesi Massachusetts, Cambridge'teki bir Çin lokantasında Harvard öğrencileriyle 'kara ayin' düzenledi.

Toplu katolik ayinleriyle alay edilen 'kara ayin'in Harvard Üniversitesi öğrenci derneğinin ev sahipliğinde üniversite kampüsünde düzenlenmesi planlanıyordu.

Üniversite yönetimi etkinliğe öğrencilerin ifade özgürlüğü kapsamında itiraz etmedi. Ancak dernek, tepkiler üzerine ayinden desteğini çekti.

Satanic Temple üyeleri şeytana tapmaktan ziyade şeytanı hümanist görüşlerinin yazınsal bir sembolü olarak gören ateistlerden oluşuyor.

Ancak bu durum Katolik grupların ayini protesto etmelerini engelleyemedi. Bu gruplar, üniversiteden ayini yasaklamasını istedi.

Ayinin yapılacağı saatte Harvard kampüsündeki St. Paul kilisesinde 1500 kişinin katıldığı bir ayin düzenlendi. Ayine üniversitenin rektörü Drew Faust da katıldı.

Şeytan ayini Amerikan medyasında da eleştirildi.

Boston Globe dergisinin editörleri ayinin 'dini ifade' ya da ifade özgürlüğüyle ilgisi olmadığını' amacın 'ortalığı bulandırmak' savundu.

Fox Televizyonu'ndan Emily Walker da 'Eğer ben Harvard'da İslam'la alay eden bir ayin düzenleseydim, asla izin verilmezdi' dedi.

BBC

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0