Görüş Bildir
Haberler
Harry Potter Kitapları Yenileniyor!

Harry Potter Kitapları Yenileniyor!

Harry Potter serisi kuşkusuz dünyada en büyük etkiyi yapan eserlerden bir tanesidir. 7 kitap ve 8 filme sahip bu seri sona erdiği halde popülerliğinden hiçbir şey kaybetmeden, belki de daha da arttırarak, konuşulmaya devam ediyor. 

Serinin başlangıç kitabı olan 'Harry Potter ve Felsefe Taşı' 2001'de yayınlanmış ve kısa zamanda büyük bir etki yaratmıştı. Şimdi ise bu serinin yaklaşan 15. yıl dönümü şerefine kitaplar yepyeni kapak tasarımlarıyla birlikte raflardaki yerlerini alacak! - Hatta almaya başladı bile!

Değerlendirmeyi kolay yapabilmeniz ve unutanlar için içeriği eski kapaklar ile beraber hazırladım. Şimdi bu tasarımlara bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Harry Potter ve Felsefe Taşı

Harry Potter ve Felsefe Taşı

Eski tasarımda, Harry Potter'ı Snitch'i yakalamaya çalışırken görüyoruyoruz. Arkadaki tek boynuzlu at ise hatırlayacağınız gibi Voldemort'un hayatta kalmak için kanını içtiği Unicorn. Sağda ise 3 başlı köpeğimiz Fluffy bize bakıyor.

Yeni tasarımda ise Rubeus Hagrid'i ve üçlümüzü görüyoruz. Arkada öğrencileri şatoya götüren kayıklar var. Sol taraftaki ise biri var gibi duruyor! Yoksa? Sizce de o Draco Malfoy değil mi?

Harry Potter ve Sırlar Odası

Harry Potter ve Sırlar Odası

Eski tasarımda, Harry'i ve onu odadan kurtaran Fawkes'ı görüyoruz. Harry'nin belinde Basilisk'i öldürdüğü Gryffindor kılıcı var. Ayrıca, sanırım Harry'nin pelerinine tutunan o eli hepiniz fark ettiniz.

Yeni tasarım ise ilkine göre daha aksiyon dolu ve biraz daha detaylı. Burada Harry'nin elinde Gryffindor kılıcı ve önünde kılıcın belirdiği Seçmen Şapka var. Hatırlayacağınız gibi şapkayı Fawkes getirmişti. Arkada ise Fawkes ile Basilisk'in mücadelesi var. Yılanın gözlerine bakarsak Fawkes'ın onu kör ettiğini anlıyoruz. Ayrıca yılanın hemen önünde yerde Ginny Weasley baygın halde.

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı

Eski tasarımda, Şahgaga'nın üzerinde Harry Potter ve Hermione Granger'ı görüyoruz. Zamanda geri gidip işleri yoluna koyduktan sonra Sirius'u kurtarmaya gidiyorlar. Zaten arka planda da parmaklıkları ve Sirius'un gölgesini görüyoruz.

Yeni tasarım bizi olayların düzeldiği andan geriye doğru götürüyor. Sirius ve Harry gölün kenarında ruh emicilerin saldırısı altındayken zamanda geriye giden Harry Patronus büyüsünü gerçekleştiriyor. Hatırlayacağınız gibi Harry burada bir süre birinin Patronus büyüsü yapmasını beklemiş sonradan ise o kişinin kendisi olduğunu hatırlamıştı. Arka planda ise Hogwarts ormanı ve dolunayı görüyoruz. O gece Remus Lupin'in kurtadama dönüşümünü hepiniz hatırlıyorsunuz.

Harry Potter ve Ateş Kadehi

Harry Potter ve Ateş Kadehi

Eski tasarımda, 3 büyücü turnuvasının yarışmacıları Viktor Krum, Cedric Diggory ve Fleur Delacour önlerinde de elinde içinde ipucu bulunan yumurta ile Harry Potter gözüküyor. Harry Potter'ın önünde ise Boynuzkuyruk ejderha var.

Yeni tasarım ise yine aksiyon barındırıyor. Harry'i süpürgesini çağırmış olarak görüyoruz. Boynuzkuyruk etrafa alevler saçıyor ve hemen önüde Harry'nin alması gereken yumurta bulunuyor.

Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı

Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı

Eski tasarımda Harry mumlar ve kapılarla dolu odada. Lucius Malfoy'un kehaneti istediği andan önce mi sonra mı olduğunu ben pek anlamadım. Sizce?

Yeni tasarımda Harry Potter ve arkadaşları Testraller ile Londra'ya gidiyor. Harry'nin görüsü Sirius'un tehlikede olduğuna işaret edince yoldaşlıktan Ginny, Ron, Hermione, Luna, Neville ile birlikte Londra'ya gitmeyi planlıyor, uçuç şebekeleri kapalı olduğu için Testraller ile bakanlığa yol alıyorlar. Arkada Hogwarts ve gün batımını görüyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Harry Potter ve Melez Prens

Harry Potter ve Melez Prens

Eski tasarım hakkında söylenecek pek bir şey yok. Harry ve Dumbledore Düşünseli'nin önündeler. Voldemort'un geçmişi hakkında Harry'nin öğrenmesi gereken şeyleri Dumbledore ona gösteriyor. Fakat bu kapakta bir yanlışlık var. Eminim seriyi dikkatli okuyanlar çoktan fark etmiştir. Kitaba göre o sene Dumbledore Marvolo Gaunt'un yüzüğünü, yani bir hortkuluğu, parmağına takıyor. Böylece Dumbledore'un sağ eli felç oluyor. Snape ise bu felcin tüm kola yayılmasını önlemek için Dumbledore'a yardım ediyordu. Kapakta ise böyle bir durum gözükmüyor. Belki daha takmamıştı diye düşünülebilir mi?

Yeni tasarımda Dumbledore'u Inferi topluluğuyla savaşırken görüyoruz. Ölü olan bu yaratıkların tekrar öldürülmesi gibi bir durum yok, Dumbledore ateş ile onları uzaklaştırıyor. Harry ise ön tarafta biraz korkmuşa benziyor. Yakasına bir Inferi yapışmış! Arkada ise içinde zehirli sıvının bulunduğu çanağı görüyoruz. Dumbledore ne olursa olsun Harry'nin zorla ona içirmesini söylemişti.

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları

Eski tasarım tüm kitaplar arasında en sade olanı sanırım. Arkada Hogwarts'ın bir parçasını ve 4 tane silüet gözüküyor. Önde ise sağ kalan çocuk.

Yeni tasarımda Harry'i Yasak Orman'da Voldemort ile yüzleşirken görüyoruz. Hatırlayacağınız gibi Harry Düşünseli'de aslında kendisinin de bir hortkuluk olduğunu, ölmesi gerektiğini öğrenmişti. Bunun sonucunda Yasak Orman'a gidip Voldemort'un var olan kendi hortkuluğunu yok etmesine izin verdi. Böylece geriye sadece Nagini ve Voldemort'un kendisi kalacaktı. Kapakta Voldemort'u Avada Kedavra lanetini yapmışken görüyoruz. Hepimizin bildiği o yeşil ışık havada süzülüyor. Harry ise kendinden emin bir şekilde çizilmiş. Üst tarafta ağaçların örümcek ağlarıyla dolu olduğunu, sağ altta Lucius Malfoy, sol altta ise Narcissa Malfoy'u görüyoruz. ( Bellatrix olmadığını düşünüyorum çünkü saçta sarı kısımlar gözüküyor. ) Voldemort'un solunda ise bir diğer hortkuluğu Nagini etrafında bir kalkanımsı küre ile gözüküyor. Altında ise ölüm yiyenler var.

Bonus!

Bonus!

Yeni tasarım kitapları yanyana dizdiğinizde Hogwarts oluşuyor! Kütüphanenizde güzel bir görüntü oluşturacağı kesin gibi!

Peki sizler bu yeni tasarımlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Eski hali mi daha iyiydi yoksa bu yepyeni hali mi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın