Görüş Bildir
Haberler
5 Maddede Harley Quinn Hakkında Bilmedikleriniz

5 Maddede Harley Quinn Hakkında Bilmedikleriniz

Kim bu çılgın kız?

90’ların ortalarında ünlenen ve 2016’da Suicide Squad filminin merkezinde izleyeceğimiz, diğer karakterlere göre çok daha genç olan bir kadın var karşımızda. Bu çocuksu delinin kim olduğunu aşağıda özetleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yetenekleri

Harley Quinn usta bir jimnastikçi ama traji-komik bir seviyede delirmiş bir eski deli deli doktoru.Yine de IQ’sı yüksek, çalışkanlığı zirvede, çocuksu bir kardeşimiz. Poison Ivy’nin hazırladığı bir serum sayesinde de vücudunun zehirlere karşı bağışıklılığı var.

Gerçek Kimliği

Gerçek adı Doktor Harliin Frensıs Quinzıl. Ailesinden sevgi göremediği sorunlu bir çocukluk geçirmiş. Üniversitede yüksek notlar alan başarılı bir öğrenci olan Quinzel, Jimnastiğe de olan büyük ilgisi sayesinde Gotham üniversitesinde burs bile kazanmış ama o, Arkham akıl hastanesinde doktor olmuş. Zamanla, ilgisini çeken tek bir hastaya yoğunlaşmış ve Joker adlı bu hasta (Onu iyi tanıyorsunuz.) onun aklına girmiş ve kendine delice aşık olmasını sağlamış. Kısacası sırf ona yancılık yapabilmek için de, Harley Quinn kimliğine bürünmüş.

İlk Çıkış ve Sinema

1992 yılında, Batman Animated Series’de Harley, Joker’e aşırı bağlı, psikolojisi bozuk olan eğlenceli bir kadın olarak karşımıza çıkmıştı. 1994 yılında yayınlanan “Mad Love” adlı grafik roman ile Paul Dini ve Bruce Timm, karakterlerini DC evrenine sabitlediler. 90’ların Batman filmlerine bir dördüncüsü eklenseydi, Harley Quinn dördüncü filmin merkezinde olacaktı ve kendisini Madonna’nın oynaması planlanıyordu, ama bu plan suya düştü. Yakında Suicide Squad filminde izleyeceğimiz Harley’i merak ediyoruz. Kostümü ve makyaj stili de çok daha organik bir hikaye yaratmak için uygun görünüyor ve kendisi elinde beyzbol sopası ile bizi bekliyor, bakalım beklediğimiz kadar deli miymiş?

Farklı Yollar

Bruce Wayne’in Batman olmadığı Elseworld adlı evrende Joker, Bianca adlı bir kadındı. Hayley Fitzpatrick adlı öğrenci de, Harley olmuştu. Bir keresinde hayatına baştan başlayan Harley, önce Secret Six’e katılıp çıkmış, sonra da Amazonda bir savaşçı olup çıkmıştı. Ivy ile birlikte de bir halk şarkıcısı olmuşluğu bile var ve “Twisted” adlı hikayede de Batman’in onu kanını emerek öldürmüşlüğü de var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İyi Kız Kötü Kız

Harley’in derdi sevdiği adam. Joker’in adımlarını takip ettiği için bu halde ama bu onun hiç iyilik yapmadığı anlamına da gelmiyor. Hatta Batman bizzat onun bu karanlık hayatına son verme isteğine inanmış ve ona yardım etmişti. Kedi kadın ve zehirli sarmaşık ile ev arkadaşı olduğu dönem, üç kadın suçla savaşmaya da başlamıştı. Harley Quinn Suicide Squad’ın parçasıyken, Joker’i kurtarmak için kendi takım arkadaşları dahil yoluna kim çıkarsa çıksın acımamaya başladı. Ne tür bir hayat yaşarsa yaşasın, Joker’e olan aşkının onu hiç bir zaman rahat bırakmayacağı kesin.

EXTRA

Harley Quinn ve Joker’in bir kızları olduğunu biliyor muydunuz? Evet, Lucy Quinn. Tabii sorumsuz babanın bundan haberi yok. İnsanlara lakap takmayı da çok seven Harley, Joker’e Mistah J. ve Puddin’, Zehirli sarmaşığa Red, ve Batman’e de Betsy diye seslenir.

Kostüm anlamındaki en büyük değişimini ise, karakterin popülerliğini ciddi anlamda arttıran bir oyunla oldu, Batman: Arkham Akıl Hastanesi adlı bu oyunda o hep kullandığı dev tokmağın yerini beyzbol sopası aldı, saç stili değişti ve çok daha gotik ve seksi bir giysi tercihine geçti. Extra bilgilerin ve tüm diğer bilgilerin çok çok daha fazlası ise videoda.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın