Görüş Bildir
Haberler
Hangi Yazar Senin Ruh Eşin?

etiket Hangi Yazar Senin Ruh Eşin?

Osman Avcı
28.02.2014 - 07:34 Son Güncelleme: 19.01.2023 - 15:25

Yazarlar nev-i şahsına münhasır insanlardır. Bu acayip kişilikler de romanlarına yansır. Biz de yazarları okurken 'tam da beni anlatmış'  diye çokca düşünmüşüzdür. Yazarların başarısı çoğu zaman buradan gelmekte.

Peki hangi Türk yazar size hitap ediyor. Bu testi çözerek bunu öğrenebilirsiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir film seçerek başlayabilirsiniz.

Hangi gerçek tanımı tam size göre?

Hangi meslek size daha uygun?

Şu manzarayı nasıl tasvir ederdiniz?

Şu manzarayı nasıl tasvir ederdiniz?

Malum edebiyatla sinema arasında yakın bir bağ var. Peki romanınız sinemaya uyarlansa hangi aktörün başrol oynamasını isterdiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki ya kadın başrol?

İyi ya da kötü olmasına gerek yok. Sizi siz yapan ve diğerlerinden ayıran özellik nedir?

Bir gazete seçin.

Son olarak hayalinizdeki ev hangisi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Oğuz Atay" Çıktı!

"Oğuz Atay" Çıktı!

Siz tam bir tutunamayansınız: Tutunanlara inat...  Bunun yanında hayatın her alanında kendinizle ilgilisiniz. Bunu, Oğuz Atayca ifade edersem: hayatınızın odak noktasında Turgut Öz'ben' ve Hikmet 'Ben'ol var. Tambay olamamak ve tehlikeli oyunlara karışıp oyunlarla yaşamanız da cabası. Haksız mıyım Olric? Tabi efendimiz! Paltonuz da hayırlı olsun!..

"Orhan Pamuk" Çıktı!

"Orhan Pamuk" Çıktı!

Dünyanın en detaycı insanı sizsizsiniz. Hatta bazen bu detaylara o kadar takılıp kalıyorsunuz ki, asıl konuyu kaçırıyorsunuz. Zarar yok, çünkü sizin asıl meselelerle işiniz yok. Bu yüzden tam hazcısınız; zevk için yapamayacağınız şey yok. Bunun yanında size, renklerin insanı dersem yanlış olmaz. Ama ara renkler değil: Kırmızı, kara, beyaz.

"Yusuf Atılgan" Çıktı!

"Yusuf Atılgan" Çıktı!

Sizin kadar tembel, sizin kadar aylak, sizin kadar umursamaz bir ademoğlu var mı yeryüzünde merak konusu doğrusu. Ve fakat bu umursamazlık, çok sağlam bir temele dayanıyor. Şu alemde kendinizi adayacağınız herhangi bir nane var mı ki? Ne yazık ki yok. Onun için yatmak, yine yatmak ve dahi yine yatmak en doğrusu. Okurken bile sıkıldıysan, doğru yerdesin Aylak (M)adam.

"Reşat Nuri Güntekin" Çıktı!

"Reşat Nuri Güntekin" Çıktı!

Sizin için doğrusunu, en doğrusunu yapmak mühim. Gerisi fasa fiso. Bu yaptığınız şey için bir bedel mi ödediniz ya da kazık mı yediniz. Hiç problem değil. Bin kere aynısı olsa yine aynısı yapardınız. Yapacak bir şey yok, sizin hamurunuz iyi. Bir zaafınız var yine de: Güzele dayanamıyorsunuz. Eh onlar da bu kadar güzel olmasınlar değil mi canım :)

"Yaşar Kemal" Çıktı!

"Yaşar Kemal" Çıktı!

Sizi tanımlayan tek şey: Emek. Herhangi bir şeyin güzel ya da çirkin olmasına gerek yok Memedim. İşin içinde emek varsa ve ne kadar sermayeden uzaksa yiğidim aslanım, o kadar doğru sizin için. Heh yakaladık kavramı: Doğru! Doğrucu Davut olduğunuz için 9 köyden kovulmanız bile mesele değil. Onuncu köyü buluruz biz de, komaz bize...

"Aziz Nesin" Çıktı!

"Aziz Nesin" Çıktı!

Bazıları espri yapar herkesle beraber güler; bazıları espri yapar sadece kendi güler; bazılarıysa espri yapar kimse gülmez, kendisi bile. Çünkü komik olsun diye yapılmamıştır. Nato kafa nato mermerlere bir maktap sokulmuştur sadece. İşte bu üçüncüsü sizsizniz. Bu dünya yalanın, dolanın, hırsızlığın dünyası. Ve bunları anlatacak kişi de sizsiniz. Bu arada Kral çıplak biliyor musunuz?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
336
117
82
58
33
30
29