Görüş Bildir
Haberler
Hangi Ünlü Yönetmen Senin Ruh İkizin?

Hangi Ünlü Yönetmen Senin Ruh İkizin?

Osman Avcı
19.04.2014 - 03:32 Son Güncelleme: 22.04.2014 - 09:38

Yönetmenler çok ortada bulunan isimler değildir, bu yüzden onları çok tanıyamayız. Ancak her kaliteli yönetmen kendi filmlerini, kendinden bir şeyler katarak meydana getirmiştir.

Bu testi çözerek hangi yönetmenin sizin kafa yapınızda olduğunu bulabilirsiniz!

Buradan esinlenilmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kıyafetlerini nereden alırsın?

Hangi şarkıcı tarzınıza daha yakın?

Arkadaşların senin arkandan genellikle ne söylerler?

Bir partiye davetlisiniz diyelim. Bu partide nasıl davranırdınız?

Hangi dünya şehrinde yaşamak isterdin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki ya, hangi arabaya sahip olmak isterdin desem?

Sence ailen senin hakkında ne düşünüyordur?

Sence ailen senin hakkında ne düşünüyordur?

Aşk hayatını nasıl tanımlarsın?

Son olarak, bir bebek seçin!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Yetinmek Bilmez: Quentin Tarantino!

Yetinmek Bilmez: Quentin Tarantino!

Senin için söylenebilecek ilk şey: Yetinmeyen olurdu hiç şüphesiz. Daha neyi başarabilirsin, daha nereye ulaşacaksın merak konusu. Ama senin başarın da galiba bu yetinmemeden kaynaklanmakta. Ayrıca biraz fazla konuştuğunu söylemek gerek (Birazdan biraz fazla aslında :). Ama o kadar çok şey biliyorsun ki, bu bilgiler akıp gidip sel oluyor haliyle!

Mükemmeliyetçi: Stanley Kubrick!

Mükemmeliyetçi: Stanley Kubrick!

Tek kelimeyle ayrıntıcısın. Ayrıntılara takılma huyun adeta bir hastalık gibi. Ancak bu huyun, çoğu zaman olduğunun aksine, seni doğruya götürüyor. Çünkü her ayrıntıya takılmak başka, takılması gereken ayrıntıya takılmak başka. Bir de mükemmeliyetçi olduğunu söylemek gerekiyor. Bu tutumun ise yanlış; çünkü salaklığın hüküm sürdüğü bir dünyada, herkesi kendin gibi mükemmel ve kusursuz sanman tek hatan!

Uçuk Kaçık: David Lynch!

Uçuk Kaçık: David Lynch!

Bazıları 'farklı' olmak için debelenir: Çoğu kişinin ergen ve çocuksu hareketleri, işte, bundan kaynaklanır; bazılarıysa farklı doğar. Senin hamurum farklı. Saçına özel bir şey yapmana gerek yok mesela, doğal hali zaten absürd. İnsanların klişe bakış açıları kadar mideni bulandıran bir şey yok ayrıca. Aynı şeyleri yapmak, aynı fikirleri düşünmek ve hep aynı yollardan yürümek senin için tam bir zulüm. Son olarak, biraz az pazılı yumurta ye :)

Tam Bir Deha: Alfred Hitchcock

Tam Bir Deha: Alfred Hitchcock

Söz konusu sen olduğunda, 'zeki' sıfatı, x-small kalır sana. Dahisin sen dahi. Adeta bir armağan. Çığır açmak senin işin, öncelikle. Sonra, insanların zayıf yönlerini öyle bir biliyorsun ki... İğneni soktuğun zaman anında zehirleyebilirsin. Ama kin gütmek gibi bir huyu asla yok. Zaten kimse senin nefretine mazhar olacak kadar değerli değil! Son olarak güzel şeylere 'takık' sın, ve aklın fikrin 'orada'. Dahiler zaten hep 'çapkın' olur, örneklerle sabittir!

Karanlıkların Efendisi: Tim Burton!

Karanlıkların Efendisi: Tim Burton!

Sizin şu dünyada en tiksindirici şey: rengarenk, alacalı bolacalı şeylerdir. Size simsiyah gerek! Ne öyle canlı renkler ve de kıpır kıpır insanlar: Kutlamalar, şölenler, partiler... Kutlanacak ne var sanki şu dünyada. Mevsimlerden kışı, yönlerden kuzeyi, kedilerden de en karasını seviyorsunuz. Bundandır, içine kapanık ve anormal olmanız ey karanlıkların efendi/hanımefendisi!

Çiçek Çocuk: Çağan Irmak!

Çiçek Çocuk: Çağan Irmak!

Kim demiş iyi olmak kolaydır diye. Belki de en zoru iyi olmaktır. Sanki siz saflığınız ve salaklığınızdan iyi oluyorsunuz. Hayır efendim, aksine şu hayatın ne kadar kokuşmuş olduğunu, siz de en az onlar kadar iyi biliyorsunuz. Ama.çare yok, siz böylesiniz; çiçek çocuksunuz kısaca. Sizde aile terbiyesi var her şeyden önce. Kötülüğü matah bir şey sananlara, sakın ha aldırmayın!

Başarının Vücut Bulmuş Hali: Spielberg!

Başarının Vücut Bulmuş Hali: Spielberg!

'Şans' başarısız insanların uydurduğu dandik bir kendini kandırma cümlesidir. Aksini iddia eden varsa sağda solda, başardığınız işleri tokat gibi yüzlerini çarpın, hiç çekinmeyin! Elini attığın her işte bir yıldız gibi parlıyorsun. Bu pek tabi kuvvetli sezgilerin ve kusura bakmayın eşekler gibi çalışmayla oluyor. Kötü yönünüz ise bencilliğiniz. Ama her insan bencildir. Siz en azından dürüstsünüz ve bunu kabul edebiliyorsunuz!

"Kader"ci: Zeki Demirkubuz!

"Kader"ci: Zeki Demirkubuz!

Bu hayatı tüm pislikleriyle, tüm yanlışlarıyla ve çirkinlikleriyle kabul edebilecek kadar gerçekçi bir insanız; Çünkü insan yazgısını yaşar. Bu tip rezilliklerin var olduğunu kabul etmeniz, asla onları yaptığınız anlamına gelmez ayrıca. Aksine dünyadaki tek onurlu kalmış insan siz olabilirsiniz. Bu haysiyetiniz ve omurgalılığınız ise size 'kavgacı' yaftasının yapışmasına sebep olmuş. Varsın olsun be yeraltının üstinsanı!

Sakin Bir Ruh: Nuri Bilge Ceylan!

Sakin Bir Ruh: Nuri Bilge Ceylan!

Sizi diğer insanlardan ayıran en temel özellik, sakinliktir. Hızlı yaşam tarzı ve agresiflik en sevmediğiniz şeylerdir kuşkusuz. Bu yüzden ağırbaşlı ve de olgunsunuz. Ancak kimse sizi bundan dolayı karamürsel sepeti sanmasın. 'Vur kafasına, al ekmeği' durumunu hiçbir zaman yaşamazsınız. Damarınıza basmak, akıllı bir tercih değil bu yüzden. Kibirlisiniz ayrıca, bu sizden değil, diğerlerinin pek bir aptal olmasından kaynaklanıyor. Son olarak sanatçı ruhlu olduğunuzu bilmem söylemeye gerek var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
87
34
26
22
13
8
4