Görüş Bildir
Haberler
Hangi Ünlü Roman Kahramanı Senin Karakterini Yansıtıyor?

etiket Hangi Ünlü Roman Kahramanı Senin Karakterini Yansıtıyor?

Osman Avcı
17.04.2014 - 14:26 Son Güncelleme: 28.04.2022 - 11:38

Ahh bu yazarlar yok mu? Bizi öyle bir tanıyorlar ki... Hakiki acıdan ve yaşanmışlıktan beslenen o caanım romanları okuyup da 'tam da beni anlatmış' demeyeniniz var mı acaba?

Bu testi yaparak, karakterinize en uygun roman kahramanını bulabilirsiniz!.. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gerçek insanın gerçek savaşları vardır. Peki sizin için gerçek savaş hangi ikisi arasında olmalıdır?

Şu romanlar olmasa sinemanın hali ne olurdu? Peki sizin karakterinizin bulunduğu roman sinemaya uyarlansa, hangi ünlü yabancı oyuncunun, sizi oynamasını isterdiniz?

Bir nesne seçin!

Yolda gaspa uğrayan birini görseniz ne yaparsınız?

En yakın arkadaşınız sizden borç para istediğinde, ona hangi cevabı verirsiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşağıdaki hangi hayvan, sizin karakterinize daha yakın?

Hangi tür romanlardan hoşlanırsınız?

Pazarlık biz Türklerin ata sporudur. Peki, sizin pazarlığınızın vazgeçilmez cümlesi nedir?

Tarihi bir karakter seçin!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Tutunamayanların Turgutçuğum Özben'isiniz!

Tutunamayanların Turgutçuğum Özben'isiniz!

Kaybeden dünyaların peygamberi, Selimciğim Işık'ın arkadaşı ve dahi Olric'in efendisisiniz. Tren yolculuklarının kayıp insanısınız da ayrıca. Hayat bir tutunma eylemiyse, siz onu... amanboşverya! You are was a little child, bir yoklukta Ankara. Şarkısı yarıda kaldı, aklı da karıda kaldı. Bat dünya bat! Değil mi Olric? Haklısınız efendimiz!..

Suç ve Ceza'nın Raskolnikov'usunuz!

Suç ve Ceza'nın Raskolnikov'usunuz!

Elinizde dünyanın en büyük taşı, önünüzdeyse dünyanın en yüksek dağı. Milim milim ilerliyorsunuz, sonradan aniden uykunuz geliyor ve uyuyorsunuz. Bir de bakmışsınız ki, taş başladığınız yerde. Sisifosçasına, her gece inadına varolmayı ve her günün sabahında yok olmayı, ancak siz bilirsiniz. Bütün bildikleriniz yanlış, her yaptığınız hata. 'Bunun sonu yok, ölüm her şeyi paklar' derken, 'O' gelir, elleri de umuttan yapılmadır. Umut güzel şey, koy cebe!

İnce Memed'siniz!

İnce Memed'siniz!

Bu içi bozuk düzenin ve kokuşmuş sistemin bir 'dur!' diyenisiniz. Bu dünyanın çivisi çıkmış. O çiviyi yerine takamasanız bile, bu uğurda ölmek de zulüm değil size. Eşkiya dünyaya hükümdar olabilir mi yiğidim aslanım? 'Dikenler' yanmalıdır Memedim. Ve bittabi 'Abdi Ağa'lar yok olmalıdır. Varsın sonu kara torpak olsun!..

Aylak Adam'ın 'C.'sisiniz!

Aylak Adam'ın 'C.'sisiniz!

Herkes bir işin ucundan tutmakta ve bir şeylerin peşinde koşturmaktadır, bu yaşamda. Fakat sizin için kendinizi adayacağınız ya da 'tutamak' niyetine tutanacağınız hiç ama hiçbir şey yok! Çünkü şu hayatta kendini adabileyeceğin herhangi bir şey var mı? (Belki 'O') Size aylak diyorlar, hiçbir şeyin peşinden koşmaz diyorlar. Onlara karşı, bu oldukça anlamsız dünyada, yaşasın aylaklık, yaşasın alfabenin 'üçüncü' harfleri demekte çok haklısınız!

Kürk Mantolu Madonna'nın Maria Puder'isiniz!

Kürk Mantolu Madonna'nın Maria Puder'isiniz!

Kendini ifade edebilmenin kitabını yazan, içgüdülerinin ve sezgilerinin yolunda gitmekten hiç çekinmeyen bir kadınsınız! Bir erkeğe itaat etmek, sizin için en imkansız şey sanırım. Öyle ya, sanki kadınlar bu dünyaya erkeğe itaate ya da onun peşinden sürüklenmeye gelmiş! Aslında bunların hepsi yapılır da, iş 'Raif'i bulmakta. Gerisinden tiksinmekte haklısınız ey kürkün yakıştığı tek kadın!

Aşk-ı Memnu'nun Bihter'i ya da Madam Bovary'siniz!

Aşk-ı Memnu'nun Bihter'i ya da Madam Bovary'siniz!

Bir insanın kadın diyince aklına siz gelirsiniz, burası kesin! Alımlısınız bir kere. Zekanızsa cabası. İçgüdülerinizle hareket ediyorsunuz ayrıca! Ancak önünüzde aşamayacağınız öyle duvarlar var ki... Kendinizi kapana kısılmış gibi hissetmekte oldukça haklısınız. Doğduğunuz günden beri hep baskı gördünüz; şimdiyse dilediğinizi yapmak istiyorsunuz: Çünkü içgüdüleriniz öyle diyor. Ama işte duvarlar...

Çalıkuşu'nun Feride'sisiniz!

Çalıkuşu'nun Feride'sisiniz!

Sizin kadar hareketli, sizin kadar çocuksu, ve sizin kadar masum bir insan var mı acaba şu evrende merak konusu? Bir kere özgürlüğünüze düşkünsünüz: Ee haliyle siz çalıkuşusunuz! Sizin için uçmak hiç problem değil; mesele konmakta! İdealistsiniz de ayrıca. Son olarak, tam bir erkek fatma olduğunuzu söylemeye gerek yok sanırım :)

Don Kişot'sunuz!

Don Kişot'sunuz!

Modern zamanların şövalyesisiniz. Centilmen ve ince ruhlusunuz; fakat damarınıza basılırsa birden 'deli' gibi de olabilirsiniz. Süper kahraman olmanız ise çok büyük olasılık. Fakat bilindik süper kahramanlardan değil bu; her zaman yere yıkılan, her zaman kaybeden. Hem de yel değirmenlerine karşı kaybeden... Fakat yenemiyorsan, çok güzel yenileceksin, değil mi ama!

Küçük Prens'siniz!

Küçük Prens'siniz!

Uçsuz bucaksız bir evrenin en yakışıklı/güzel prensi/prensesi sizsiniz pek tabii ki (Buğday tarlası saçlı). Hayal dünyanız o kadar geniş ki, orada battaniyenin içine fil sığabilir ya da boğa yılanı fili yutmuş da olabilir :) İnsanlarla diyalog kurmak, onlarla arkadaş olmak sizin için en vazgeçilemez şey. Evren çok büyük ve keşfedecek çok şey var ayrıca. Son olarak, kahrolsun büyüklerin dünyası, yaşasın evcilleşmek isteyen tilkiler!..

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
506
204
170
107
35
33
28
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hiyori

Suç ve Ceza'nın Raskolnikov'usunuz! Suç ve Ceza'nın Raskolnikov'usunuz! Elinizde dünyanın en büyük taşı, önünüzdeyse dünyanın en yüksek dağı. Milim milim... Devamını Gör

Değişiiik

Çalıkuşu'nun Feride'sisiniz!Sizin kadar hareketli, sizin kadar çocuksu, ve sizin kadar masum bir insan var mı acaba şu evrende merak konusu? Bir kere özgürlü... Devamını Gör