Görüş Bildir
Haberler
Hangi Stil İkonusun?

etiket Hangi Stil İkonusun?

Akustik Kadın
08.05.2015 - 16:12 Son Güncelleme: 09.05.2015 - 03:34

Hangi stil ikonuyla aynı zevke sahipsin hiç merak ettin mi? Öğrenmenin tek bir yolu var: Hadi hemen testi çöz ve öğren! 

1. İlk olarak ‘Kadınlara Sorulmaması Gerekenler Listesi’nin bir numaralı sorusuyla başlıyoruz: Yaşınız?

2. Peki bu renkler arasından birini seçmeni istesek?

3. Evden çıkarken 'O olmadan asla!' dediğin aksesuarın hangisi?

4. Gelelim gardırobumuzun kraliçeleri, ayakkabılarımıza. Her biri birbirinden güzel bu ayakkabılardan, hangisi seni ve tarzını daha iyi yansıtıyor?

5. Peki, bu parçalardan hangisi gardırobundaki diğer parçalara rahatlıkla eşlik edebilir?

6. Oldukça özel bir arkadaşınla hafta sonu bir şeyler yapmak istiyorsunuz. Hangisini tercih ederdiniz?

7. Bunlardan hangisi sana daha çok hitap etti?

8. Ve son soru: Nasıl birisi olduğunu etrafındakilere sorsak, cevapları ne olurdu?

Sadeliğin ve zarafetin simgesi: Audrey Hepburn!

Sadeliğin ve zarafetin simgesi: Audrey Hepburn!

Sen tam bir Audrey Hepburn’sün! Sadelik, zarafet denildi mi, akla ilk hep sen gelirsin. Şatafatlı, gösterişli, allı pullu şeyleri bırak giyinmeyi, aklının ucundan bile geçirmezsin. Ortama girer girmez dikkat çekmek isteyen kadınlardan asla olmadın. Ancak sadeliğin ve asaletin sen istesen de istemesen de her ortamda dikkatleri çekti, bizden söylemesi. ‘Yere bakan, yürek yakan’ derler ya, ha işte sen tam olarak onlardansın. Bir cigaret pantolon, üzerine giydiğin bir gömlek ya da bluz gününün kurtarıcısıyken, bir akşam yemeği ya da bir davette hep küçük siyah elbisene sarılırsın. Kıyafetin ne kadar sade olursa olsun, ayrıntıları öyle titiz seçersin ki, onlar senin farkın olur çıkar!

Dünya'nın En Çekici Kadını: Marilyn Monroe!

Dünya'nın En Çekici Kadını: Marilyn Monroe!

Cesur seçimlerin ve dikkat çeken tarzınla elbette Marilyn Monroe’sun! İnsanların cesaret edemeyeceği kıyafetleri giymek senin için mesele bile olmaz. Çünkü sen başkasın, bambaşkasın. Bir kadın hem güzel, hem alımlı, hem seksi, hem çekici olur mu? Oluyormuş demek ki! Seksiliğin kitabı yazılacak diyorlar, yazarı sen misin diye tereddüt etmedik değil. Malum yüksek bel kalem etek, stiletto ve kırmızı rujunla adeta rüzgar gibi esiyorsun. Hatta fırtına! Sana kapılmamak ne mümkün! :)

Sportif Şıklığıyla Çocuk Kadın: Cara Delevingne!

Sportif Şıklığıyla Çocuk Kadın: Cara Delevingne!

Enerjin, çılgınlığın, en önemlisi de bütün bunların tarzına yansımış haliyle Cara Delevigne’sın! Öncelikle belirtmek gerek ki sen katılana kadar hiçbir davet tam değil, sen konuşana kadar hiçbir sohbet tatlı değil, sen salınana kadar hiçbir sokak çekilir değil. Ah sen ve o bitmek bilmeyen enerjin! İşte bu nedenle günlük hayatta, sıklıkla,rahat ne buluyorsan giyinip çıkıyorsun. İşin garip yanı da bu zaten, öylesine seçtiğin o kıyafetlerle bile ışıldıyorsun. Ama önemli bir görüşme ya da davet olduğundaysa o sporla karışık hipster stili yok olup, bir Hollywood starına dönüşüyorsun. Bunun sırrını da bize öğretirsen iyi olur, zira şaşkınlıktan küçük dilimizi yuttuk, diğerini yutmamak için de kendimizi zor tutuyoruz! :)

Bir moda devrimcisi: Coco Chanel!

Bir moda devrimcisi: Coco Chanel!

Sadece bir moda ikonu değil, bir moda devrimcisi olan Coco Chanel’sin! Mecbur kalmadıkça spor kıyafetler tercih etmezsin. Klasik olan her şey senin gardırobunun mihenk taşıdır, biliriz. Döpiyes ve inciler içinde yarattığın o parizyen havanla görenleri kendine hayran bırakıyorsun. Her yerde ve her zaman içinde rahat edebileceğin kıyafetleri seçerken, her nasıl oluyorsa, şıklığını da muhafaza edersin.  Modayı takip etmezsin, moda seni takip eder, ardından da arkadaşların. Biz de peşine takıldık, haberin olsun!

Moda Dünyasında Bir Asi: Helena Bonham Carter!

Moda Dünyasında Bir Asi: Helena Bonham Carter!

Moda ikonlarının en özgürü, en cesuru, en kural tanımazı, Helena Bonham Carter’sın! Siyah senin rengin. Her ne giyersen giy illa ki bir detayda siyah kullanmazsan eksik kalırsın. Lafta değil gerçekten de kalırsın, siyahı senin kadar iyi taşıyanı da ne bu dünyada ne öteki dünyada yok bilesin! ‘Uyumsuzluğun yarattığı uyum’ derler ya sen onun ithalatını, ihracatını, yeri geliyor imalatını bile yapıyorsun. ‘Benzemez kimse sana’ şarkısının senin için yazıldığına dair şüphelerimiz var. Çünkü benzersiz ve aykırı tarzınla, benzemez kimse sana!

Vintage Tutkunları: Mary-Kate ve Ashley Olsen!

Vintage Tutkunları: Mary-Kate ve Ashley Olsen!

Modern zamanlarda yaşayan, ancak hep eskiye özlem duyan yapınla, Olsen kardeşlerdensin! Kullanılmış parçaların bir ruhu ve yaşanmışlığı olduğuna inandığından ikinci el eşyalar satan butikler senin uğrak yerlerinin başında geliyor. Eski parçalarla yeni parçaları kombinleyip, herkesten farklı, eşsiz ve sadece kendine özgü bir stil yaratmış oluyorsun. Bir de geniş bir hayran kitlesi kuşkusuz. 'Zevk, parayla satın alınmaz'ın canlı kanıtısın. Bu bir yetenek kuşkusuz. Sırrını bizle paylaş demiyoruz ama tek bir sorumuz var: Pişti olma ihtimalin yokken sokaklarda fink atmak nasıl duygu, biraz anlatsana?