Görüş Bildir
Haberler
Hangi Satranç Taşı Senin Kişiliğinle Eşleşiyor?

etiket Hangi Satranç Taşı Senin Kişiliğinle Eşleşiyor?

Osman Avcı
10.06.2015 - 16:05 Son Güncelleme: 10.06.2015 - 19:38

Dünyanın en hayata benzeyen oyununda sen kimsin? Liderlerin lideri Şah mısın, yoksa entelektüel ve zeki bir fil misin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle satrançta hangi rengi seçeceğini öğrenelim...

2. Arkadaşınla sinemaya gitmek için karar aldınız. Sen sinemanın önünde bekliyorsun ve film başlayalı da 15 dakika olmuş, arkadaşın hala ortada yok. Bu durumda ne yaparsın?

3. Savaşın ortasında, arkadaşın yaralandı. Ne yaparsın?

4. Arkadaşının evine gidiyorsun, ama kaybolduğunu fark ettin. Bu tip bir durumda genelde ne yaparsın?

5. Yolda yürüyorsun ve karşına kocaman bir su birikintisi çıktı ve sen:

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şimdi de gözüne hoş gelen bir satranç seti seçmeni istiyoruz!

7. Sıradaki soruda kararları nasıl aldığını merak ediyoruz...

8. Satrançtaki piyonun vezir olması misali, sen de en baştan başlayıp türlü zorluklardan geçerek işinin en iyisi oldun. İlk önce ne yapardın?

8. Satrançtaki piyonun vezir olması misali, sen de en baştan başlayıp türlü zorluklardan geçerek işinin en iyisi oldun. İlk önce ne yapardın?

9. Son soru: Hangi tip bir insan olmak isterdin?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Piyon" çıktı!

"Piyon" çıktı!

Verdiğin cevaplara göre; sen bir satranç taşı olsaydın, piyon olurdun. Sen tam anlamıyla bizden birisin. Sadıksındır, kalendersindir, hafiften de garibansındır. Fazlaca hafife alındığını da söylemek gerek; seni istedikleri gibi yöneteceklerini düşünürler, çabuk gözden çıkarırlar. ANCAK içindeki o muhteşem potansiyeli görmemeleri onların körlüğüdür hiç şüphesiz! Ama o potansiyeli ilk önce senin görmen gerekiyor, bunu da söyleyelim...

"Fil" çıktı!

"Fil" çıktı!

Verdiğin cevaplara göre; sen bir satranç taşı olsaydın, fil olurdun. Senin birçok özelliğin içinde elmas gibi parlayanı zehir gibi zekaya sahip olman. Stratejiksin, analitiksin ve acayip mantıklısın; ama gerektiğinde risk almayı da biliyorsun. Entelektüel bir derinliğin ve asil-soylu tavırların içinde her daim bulunur. Yine de sağının solunun belli olmadığını da söylemek gerek; kısaca oldukça sürprizli bir arkadaşımızsın sen.

"At" çıktı!

"At" çıktı!

Verdiğin cevaplara göre; sen bir satranç taşı olsaydın, at olurdun. İlk bakışta, evet, senin için tez-canlı, savaşçı gibi şeyler söyleyebiliriz. Fakat bunu sen de çok iyi biliyorsun ki, sen aslında oldukça değişik bir kişiliksin; sağlamcı ve barışçı birisin gerçekte. Aslında adımlarını çok sağlam atıyorsun; mesela çok hızlı ve rastgele gittiğin sanılabilir, ama aslında çok yavaş ve sağlam gidiyorsundur. Pandoranın kutusu gibisin vesselam; insanların senin karşında elini kolunu nereye koyacağını bilememesi işte hep bu yüzden!..

"Kale" çıktı!

"Kale" çıktı!

Verdiğin cevaplara göre; sen bir satranç taşı olsaydın, kale olurdun. Sen oldukça korumacı, oldukça anaç-babacan, oldukça yardımsever birisin. Sevdiklerine oldukça merhametli ve sevgi dolusun; ancak düşmanlarına bir o kadar gaddar, bir o kadar korku vericisin, ki aslında aileni-sevdiklerini korumak için böyle olmak zorundasın. Özgüvenin 10 üzerinden 10 ve bilge insan tipi olduğunu da eklemek gerek. Rutini seviyorsun; çok gezenin ayağına bok bulaşır lafıysa en tuttuğun laf! Kısaca herkes yolcu, sen hancı...

"Şah" çıktı!

"Şah" çıktı!

Verdiğin cevaplara göre; sen bir satranç taşı olsaydın, şah olurdun. Sen tam bir lidersin; hem de sonradan eklemeli değil, doğuştan. Sende birçok şeyin bileşkesi vardır. Mesela merhametlisindir; fakat gerektiği zaman da acımasız olabiliyorsun. Senin için kim kime ne demiş, kim kime ne yapmış önemli değildir; sen işin sonucuna bakıyorsun. Çünkü lider olmak, objektif olmak, adaletli olmak bunu gerektirir. Ki YÖNETMEK de senden sorulur, ey şahım!..

"Vezir" çıktı!

"Vezir" çıktı!

Verdiğin cevaplara göre; sen bir satranç taşı olsaydın, vezir olurdun. Şimdi şah'lar, liderler, krallar; ülkeyi, topluluğu, krallığı kendi yönettiğini zannediyor değil mi? KOMİK! O topluluğu her zaman ama her zaman ikinci adamlar yani senin gibiler yönetir. Çünkü sen çoğundan zeki birisin; öyle ki başkalarının senden zeki olduğunu kabul edebilecek kadar zekisin. Ayrıca sen tam bir aksiyon insanısın, onlar konuşur sen yaparsın demek istemiyoruz ama durum böyleyken böyle ;) Bunun yanında sen bağımsız bir tipsin; seni boyunduruk altına almak: İMKANSIZ!..

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
590
249
148
135
45
43
37
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cemil Böcek

piyon, üç kere cevapları değiştirdim gene piyon. ruhum piyon mk. zaten şu yaşıma kadar kazandığım görülmemiştir, genç sayılırım, lan o en köşeye çıkıp vezir ... Devamını Gör

Eda.

Üst sınıf deyip piyon olmak :(

Hacer Ene

aynen yaa

Erdem Çelik

Son soruyu "sıradan insan" yaptığımda piyon, "üst sınıf" yaptığımda Şah çıkıyor

Emir Berke

çünkü üst sınıf özelliklere sahip bir insan seçenek olarak kendinden farklı olanı tercih eder yani sahip olduğundan daha farklı bişeyler. sanırım onunla bir ... Devamını Gör