Görüş Bildir
Haberler
Hangi Psikolojik Rahatsızlığa Daha Yakınsın?

etiket Hangi Psikolojik Rahatsızlığa Daha Yakınsın?

diazepam
25.04.2014 - 15:24 Son Güncelleme: 25.04.2014 - 15:57

İşimiz tanı koymak değil ama az da olsa size bir fikir verebilmek. Testimizi ciddiyetle çözün ama sonuçlar için uzman kişilere danışma yoluna gidin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşağıdakilerden sizde bulunduğunu düşündüğünüz belirtileri işaretleyin!

Eğer seçmek istediğin tüm şıkları seçtiysen.
Sonucu görmek için yandaki butona tıkla!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Tebrikler alabildiğine mutlu ve sağlıklısınız!

Tebrikler alabildiğine mutlu ve sağlıklısınız!

Size söyleyecek söz bulamıyoruz, her yönüyle sağlıklı bir bireysiniz. Ruhunuz ve bedeniniz uyum içerisinde, yaptığınız işten memnunsunuz, aileniz ile aranız iyi, arkadaşlarınızla sık görüşüyor ve keyifli vakit geçiriyorsunuz, dersleriniz on numara, kafanıza taktığınız, size hayatı zehir eden hiçbir şey yok. Size imreniyoruz, sırrınızı bizimle paylaşmanızı diliyoruz.

Siz stres altında olabilirsiniz!

Siz stres altında olabilirsiniz!

Stresin ortaya çıkması için mutlaka kötü birşey olması gerekmez. Örneğin çocuk bekleyen bir insan çok mutludur ama bu onda stres doğurabilir ya da tatile çıkmak icin can atan bi insan da aşırı derecede stres altında kalabilir. Siz baskı ile başa çıkacağım derken kendinizi yıpratan birisiniz. Fiziksel ya da duygusal yıkımlara son derece açık durumdasınız. Hayal kırıklığına uğradığınızda aşırı tepki veriyorsunuz. Bu durum sizi yanlış değerlendirmeler yapmaya itiyor. Hayatınıza bakışınızı yeniden yapılandırmaya çalışmalısınız. Destek alın, tedavi edilmezse stres anksiyeteye dönüşebilir.

Siz takıntılı olabilirsiniz!

Siz takıntılı olabilirsiniz!

Günlük yaşamda ve düşüncelerde takıntılara sahipsiniz. Kişiler arası ilişkilerde ve iş yaşamında problemler yaşamanız muhtemel. Kaldırım taşlarını, tuvaletteki fayansları saymaya, suyu kapattım mı, ütüyü fişten çektim mi diye defalarca kontrol etmeye başlamadan önce bu işin bir hal çaresine bakmanızda fayda var.

Siz asosyal olabilirsiniz!

Siz asosyal olabilirsiniz!

Siz içe dönük birisiniz. Gerektiğinde insanlarla olabiliyorsunuz ama çoğunlukla yalnız kalmayı seviyorsunuz. Moralinizi yükseltmek için başkalarına bağımlı değilsiniz ve kendi içsel yaşantılarınızdan zevk alıyorsunuz. Her ne kadar siz kendinizi mutlu hissetseniz de çevrenizdekiler bundan memnun değil ve bu sizi yalnızlaştırıyor. Bugün için iyi belki ama yarın çevrenizde birileri olsun istiyorsanız biraz daha dikkat.

Sizde anksiyete / panik atak olabilir!

Sizde anksiyete / panik atak olabilir!

Başlıca özelliği en az 6 ay süreyle hemen her gün ortaya çıkan, birçok olay ya da etkinlik hakkında aşırı kaygı, endişe, evham ya da huzursuzca bir beklenti içinde olmaktır. Siz geriliminizi ve kaygılarınızı kontrol etmekte zorlanıyorsunuz. En küçük şeylerin, önemsiz insanların tüm günü, tüm haftayı, tüm hayatı mahvedecek güce ulaşmasına izin veriyorsunuz. Olaylar arasında olmayan ya da çok ince olan bağları görüp, gereksiz şekilde ruhunu, aklınızı, bedeninizi mahvediyorsunuz. Hayatınızın üzerine kendi ellerinizle tonlarca ağırlık yüklüyorsunuz. Yapmayın... Anksiyeteye doğru şekilde müdahale edilmediğinde sonuçları çok ağır olabilecek durumlara gelebildiğini unutmayın.

Siz depresyonda olabilirsiniz!

Siz depresyonda olabilirsiniz!

Sürekli 'off' deme haliyle başlayıp, 'çok sıkıldım' demekten sıkılmaya giden süreçtir. İnsanın içine yavaş yavaş sızar, yayılır, kendini unutturur, düşüncelere gark eder, yorar, ağlatır, sıkar, bağırtır, zarar verir. Hayattan alınan keyfi minimuma indirir, kişi evden çıkmak istemez, kimseyle görüşmek, konuşmak istemez, bıraksanız günlerce uyur, sorsanız 'hiçbir şeyim yok' der. Size sıkıntılıymışsınız gibi geliyor olabilir ama depresyonda olabilirsiniz. Bahar yorgunluğu deyip geçiştirmeyin.

Sizde tükenmişlik sendromu olabilir!

Sizde tükenmişlik sendromu olabilir!

Siz hayatı çekilmez olarak görüyorsunuz. Eski gücünüze yeniden kavuşamayacağınızı zannettiğiniz, tükendiğinizi düşündüğünüz bir dönemden geçiyorsunuz. Büyük olasılıkla bu düşüncelerin yanı sıra uykusuzluk , canlılığını kaybetme , baş ağrısı , göğüs ağrıları , ani öfke , sürekli kızgınlık hali, yalnızlık duygusu , çaresizlilk, vb. şeyleri de yaşıyorsunuz. Daha çok profesyonel kişilerde görülen tükenmişlik sendromu öyle bekleyince kendiliğinden düzelecek bir şey değil. Her şeyi bir kenara bırakıp hayatınıza tekrardan çeki düzen vermenizi gerektirecek kadar ciddi bir depresyon çeşidi esasen. Onun için bir el atın bakalım da düzelin.

Sizde davranış bozukluğu olabilir!

Sizde davranış bozukluğu olabilir!

Diğer insanların duygularını, arzu, istek ve beklentilerini umursamıyorsunuz değil mi? Hiç empati yapamıyorsunuz. Verdiğiniz saldırgan tepkilerin haklı ve mantıklı olduklarına inanıyorsunuz. Siz duruma uygun suçluluk ve pişmanlık duyguları göstermede son derece cimrisiniz. Kendi suçlarınızdan ötürü başkalarını suçlama eğiliminiz de yok değil. Her zaman güçlü görünmelisiniz siz, her zaman...

Sizde paranoid kişilik bozukluğu olabilir!

Sizde paranoid kişilik bozukluğu olabilir!

Bu kişiler aşırı şüphecidirler, sürekli olarak kendi hislerinin ve diğer insanlara yüklenen cevabın sorumluluğunu reddederler. Huzursuz ve öfkelidirler. Kendilerine yapılan adaletsizlikleri biriktirirler. Kendilerine söylenen her sözü tersten anlarlar. Eş kıskançlığı hat safhadadır. Kavgacı, huysuz ve tehlike bekleyen bir yapı oluştururlar. kuşkucu, alıngan, kuruntulu ve saldırgan kişilerdir. çevresinden gelecek olan tutum ve davranışlardan bir kötülük geleceği kuşkusu ile aşırı dikkatli, tetikte ve savunucudurlar. Kendilerini daima haklı ve üstün görürler. Başarısızlıklarını ve kusurlarını başkalarını eleştirerek ve haksız bularak akla uygun hale getirmek en tipik özellikleridir.

Siz psikopat olabilirsiniz!

Siz psikopat olabilirsiniz!

Bu sonuç hoşunuza gitmese de bir psikopat olabilirsiniz. Sizin için hayat keyfili gitse de muhtemelen bu durumunuzdan en çok zararı çevrenizde size yakın olan insanlar görüyor. Eğer değer verdiğiniz insanların sizinle ilgili gözlemlerine değer verir ve bir uzman yardımı alırsanız belki bu yönlerinizi değiştirebilirsiniz. Bol şans.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3189
1768
1258
757
606
503
439
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?