Görüş Bildir
Haberler
Hangi Partiye Oy Vereceği Konusunda Sorun Yaşayanlara Çözüm Getiren 5 Site

Hangi Partiye Oy Vereceği Konusunda Sorun Yaşayanlara Çözüm Getiren 5 Site

Deniz Akdeniz
28.10.2015 - 21:10

Pazar günü, Türkiye’nin en önemli seçim günlerinden bir tanesi yaşanacak. 5 gün boyunca tatil olmasına rağmen turizm sektörünün önemli şirketleri dahi ‘Buralara gelmeyin, evinizde kalıp oyunuzu kullanın. Başka bir tatilde yine gelirsiniz’ diyorsa, bu seçimler gerçekten önemli. Hala hangi partiye oy vereceği konusunda tereddütte kalan kişiler varsa, en azından aşağıda paylaştığımız sitelere uğrayarak belki bir fikir sahibi olabilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kararsız kalma

Kararsız kalma

7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi 1 Kasım öncesinde de en fazla kullanılan uygulamalardan olan Kararsız Kalma, Alican Sosyal tarafından 15 Mayıs 2015 tarihinde açılmış.

Doğruluk payı

Doğruluk payı

Verilen vaatlerden hangisine inanacağınızı kestiremeyip destek almak isteyeceğiniz sitelerden olan Doğruluk Payı, ayrıntılı bir rapor sunarak hangi partiye oy vermeniz konusunda yardımda bulunuyor. Site, Ortak Gelecek İçin Diyalog Derneği  ve dijital medya planlama ajansı Revolvia tarafından açılmış.

Oy danışmanı

Oy danışmanı

Kişilerin oylarını ‘bilinçli’ bir şekilde kullanması için kurulan Oy Danışmanı’nda partilerin programlarından ve güncel konulardan oluşan 30’a yakın önerme yer alıyor. “Kime, nasıl ve neye göre oy veriyoruz?” sorusundan hareket edilerek geliştirilen site, emokrasi Kültürü, ProDemos ve Bundeszentrale für politische Bildung kurumlarının ortak çalışması sonucu ortaya çıkmış.

Oy pusulası

Oy pusulası

Siyaset bilimciler tarafından geliştirilen Oy Pusulası’nda, kullanıcılardan 30 farklı konuda tercih ve değerlendirme alıyor. Bu değerlendirmeler partilerin seçim vaatleri ve belgeleriyle karşılaştırılarak hangisine daha yakın olabileceğinizi gösteriyor.

Bilinçaltının seçimi

Bilinçaltının seçimi

Bilinçaltının Seçimi, bu zamana kadar attığımız tweet’lerin aslında hangi partiye daha yakın hissettiğimizin ip uçlarını verdiği görüşünde. “Oy kullanmaya üşenmeyin, oy vermek güzeldir” sloganıyla hareket eden site, Recode tarafından geliştirilmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0