Görüş Bildir
Haberler
Hangi Pandemi Yasağı Senin Ruhunu Daraltıyor?

Hangi Pandemi Yasağı Senin Ruhunu Daraltıyor?

Begüm
13.04.2021 - 20:23

Bakalım seni bu kadar sıkan yasak hangisi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çin virüs ile mücadele ederken sen koronavirüs hakkında ne düşünüyordun?

2. Peki dürüst ol bakalım, karantinada hiç ekmek yaptın mı?

3. Yeni bir hobi ediniyorsun diyelim, hangisini seçerdin?

4. Boş vakitlerini nasıl değerlendirirsin peki?

5. Pandemi başladığından beri hiç kalabalık ortamda bulundun mu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki söyle bakalım, pandemi ile birlikte online alışverişe geçtin mi yoksa hala mağazaya/markete gidiyor musun?

7. Tarafını seç bakalım!

8. Diyelim ki pandemi yarın bitti... Senin ilk yapacağın şey ne olur?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Senin tüm derdin maske! 😷

Senin tüm derdin maske! 😷

Her şey iyi hoş da bu maske seni gerçekten bitiriyor! İçinde nefes alamıyormuş gibi hissediyorsun, daralıyorsun resmen. Zaten sen günlük hayatında da temiz havayı içine çekmeyi çok seviyorsun, ee bu yasaklarda kırk yılda bir dışarı çıkıyoruz onda da bırak temiz havayı nefes bile alamıyorsun. 

Bir de maske takması zorlu, durmadan değiştirmek lazım. Resmen bu seni yoruyor. Pandemi bitse de şu maskeleri çöpe atsak, maskeyi unutsak diyorsun. Senin gibi özgürlüğüne ve keyfine düşkün biri için bu kısıtlama biraz fazla ama yapacak bir şey yok. Maske, mesafe ve hijyene uymaya devam!

Ah yok mu o akşam 7'den sonra başlayan yasak...

Her şey iyi hoş da akşam 9'da evde olmak senin canını öyle bir sıkıyor ki... Zaten gündüz evden geç çıkılıyor, işler hallediliyor derken hop hemen saat akşam 7 oluvermiş, eve koşturma telaşında bulmuşuz kendimizi. Ee doğal olarak hiçbir şey yapamıyoruz. Resmen senin tüm gününü bitiriyor bu akşam 9'dan sonra sokağa çıkma yasağı.

Özgürlüğüne ve eğlencene de önem verdiğin için sosyal hayatını bir nebzeye kadar durduruyor diyebiliriz. Ee hal böyle olunca senin de tüm keyfin kaçıyor. Akşam 7 sanki göz açıp kapayıncaya kadar geliyor...

Ah o kafeler bi açılsa...

Senin derdin korona, virüs, maske falan değil sen sosyalleşmeyi özlüyorsun, hem de deli gibi! Kafe ve restoranların kapanması seni o kadar yıkıyor ki anlatamayız... Ee zaten hep evdeyiz, havalar da soğuk dışarı da aktivite yapılmıyor diye düşünüyorsun hep. Sen kafede oturup bir kahve içmeyi, güzelce yemek siparişi vermeyi özlüyorsun. Bu pandemi seni kafelerle yedi bitirdi resmen.

Öyle virüs kaparım endişen de fazla olmadığı için kafeler şöyle toptan açılsa bayram ediceksin. Bir açılıp bir kapanıyorlar, ee akşam 7'de sana yetmiyor. Ne diyelim kafelerin açılmasını bir sen bir de kafe sahipleri bu kadar bekliyor...

Seni bu boş sokaklar, sokağa çıkma yasakları bitiriyor...

Seni bu boş sokaklar, sokağa çıkma yasakları bitiriyor...

Maske, mesafe ve hijyen tamam, kalabalık ortamlardan da kaçınıyorsun tedbirler müthiş ama hiçbir yere çıkamamak seni darlıyor. Akşam ve hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasakları senin bir parçanı götürüyor adeta... Kalbin daralıyor, yaşama sevincin yok oluyor.

Sokağa çıkalım, kurallar duyalım diye düşünüp duruyorsun ama hal de ortada... Gece uyumadan önce hafta sonları sokağa çıktığın, parklarda özgürce koştuğun günlerin hayalini kuruyorsun resmen. Ee için bunaldı tabii, evde yapılabilecek tüm aktiviteleri yaptın artık bir yere hapsolmak istemiyorsun. Buna özgür ruhun da el vermiyor zaten. Güneşli günler yakın, biraz daha sabret...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
109
62
45
17
13
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
burak kaya

Pandeminin kendisi sağ olsun ruh muh bırakmadı

Serhan Abakay

Aksine tam kapanma istiyorum ben 😂

Feridun Baylan

beni eve sokun 1 sene sesim çıkarsa namerdim tabi internette olacak