Görüş Bildir
Haberler
Hangi Mobil İşletim Sistemi Size Uygun?

Hangi Mobil İşletim Sistemi Size Uygun?

Tunç Çokuysal
17.04.2014 - 20:45 Son Güncelleme: 17.04.2014 - 20:59

Hangi Mobil İşletim Sistemi Size Uygun?

Günümüzün popüler mobil işletim sistemleri Windows Phone,İos ve Android farklı konseptlerle karşınıza çıksa da size hitap eden işletim sistemini bulmak hiçte kolay değil.

İos : Sadelik ve Sınırlı kabiliyet

Kullanıcı dostu kolay anlaşılabilir bir mobil işletim sistemi olan İos sadeliğiyle öne çıkıyor.İos işletim sistemi kullanan kullanıcılar telefonu ilk ele aldığında telefonu nasıl kullanılacağını bilir çünkü kullanıcı dostu ve anlaşılabilirdir bir mobil işletim sistemidir.

Kapalı kaynak kodlu işletim sistemi olan İos hayatı kolaylaştırması açısından başaralı olduğunu kabul etmek mümkün fakat kapalı kaynak kodlu olması İos işletim sisteminin Android işletim sistemine göre daha yavaş geliştiğini söyleyebiliriz.Bu gelişmelere örnek olarak Samsung telefonlarında kullanılan temasız kontrol,gözle sayfa kaydırma ve Lg G3′te kullanılan Knock mod’u örnek olarak verebiliriz.

İos işletim sistemindeki güvenlik sistemi diğer mobil işletim sistemlerine göre daha iyi olduğu kesin fakat Android bu açığını kapatarak Verify Apps uygulamasını çıkarması dengeleri değiştirecek gibi duruyor.

Sadece İos işletim sistemine sahip olan cihazlarla uyumlu olması Nfc desteğini sunmaması ve Bluetooth tam işlevinde kullanamamak İos işletim sisteminin eksiklerinden birkaçı.

Kısacası kolay kullanılabilir bir işletim sistemi olan İos her zaman için iyi bir alternatif.

Android: Karışıklık ve Büyük Bir Dünya

Sürekli gelişen bir mobil işletim sistemi olan Android açık kaynak kodlu olmanın avantajını gösterse de tabiki bu avantaj güvenlik açısından bazı dezavantajlar getireceği mümkün.

Özelleştirilebilir bir yazılım olan Android, Romları ve Launcherları ile size özelliştirme imkanı sunuyor.

Bu özelleştirme sayesinde isterseniz telefonu sade bir görünüme ulaştırabilir isterseniz gündelik kullanıma göre de ayarlayabilirsiniz.

Yeni çıkan Android 4.4 ile güzel bir arayüze sahip olması ve tamamen sizin özelleştirebildiğiniz bir dünya.Tabiki bu özelleştirmelerden en fazla Android işletim sistemli cihaz üreticileri yararlanıyor.Bu özelleştirme sayesinde diğer işletim sistemlerinden daha hızlı gelişmesine olanak sağladığını söyleyebiliriz

Bu gelişmelerin çoğunun bir işletim sisteminde olması ne kadar karışıklık yaratsa 10 kişiden 8 kişinin Android kullanması sistemin o kadarda karışık olmadığını gösteriyor.

Önümüzdeki aylarda çıkacak Project Ara ile Android özelliştirmelerinin artık yazılımda değil donanımdada olacağını görmek Android’i diğer mobil işletim sistemlerinden öne çıkaran mobil işletim sistemi yapıyor

Windows Phone: Basitlik

Diğer işletim sistemlerine göre daha basit bir mobil işletim sistemi olan WP normal gündelik hayatta kullanabilmek için tasarlandığını söylemek mümkün.Windows 8′deki metro arayüzü ve tüm uygulamalarının olduğu 2 bölümden meydana gelen basit bir işletim sistemi.

En büyük dezavantajı ise diğer işletim sistemlerine göre daha az çözünürlükte kalite sunması.

Windows’unda katkılarıyla piyasadaki en iyi office uygulamalarını kullanmaları günlük kullanımı kolaylaştırmaları açısından önemli bir alternatif yaptığını söyleyebiliriz.

Yakında çıkacak asistan uygulaması Cortana diğer işletim sistemlerinin asistan uygulamalarından daha iyi olması genelde iş adamları ve çalışanlar için çok iyi bir alternatif.

Kaynak: http://cokuysal.com/hangi-mobil-islet...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
5
5
3
2
2
1