Görüş Bildir
Haberler
Hangi Meşhur Beyinle Benzer Özelliklere Sahipsin?

etiket Hangi Meşhur Beyinle Benzer Özelliklere Sahipsin?

Osman Avcı
15.02.2015 - 13:06 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 13:49

Beynin acaba hangi ünlü beyinle eşleşiyor? Darwin mi, Mozart mı, Da Vinci mi, Kleopatra mı, yoksa daha başka birisi mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bugün işteki ilk günün diyelim. Nasıl hissedersin?

2. Bir partide yabancının biri seninle muhabbete giriyor. Tavrın nasıl olur?

3. Arkadaşlarınla tatil için aylar önceden plan yapmışsınız; ama arkadaşların son dakika seni ekiyor. Tepkini merak ediyoruz?

4. Piyango sana vursa, yapacağın ilk şeyi öğrenelim bir de?

5. İş arkadaşının patronla yasak bir ilişkisi varmış. Ona karşı nasıl bir tavır takınırsın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Platonik olduğun kişi sana Whatsapp'tan yazmış. Hadi bakalım, ne düşünüyorsun?

7. İçtiğinde ertesi gün beyin gücünü ikiye katlayan bir ilaç buldun diyelim. En çok ne yapmak, ne keşfetmek isterdin?

8. Kendi doğum günün için favori mekanında rezervasyon yaptırmışsın. Ama arkadaşın son dakika başka bir yere gitmeyi önerdi. Tepkin?

9. Diyelim ki, uzun zamandır mesleki anlamda birisine saygı duyuyorsun ve onunla sonunda görüşme ayarladın. Aksi şeytan ki, geç kaldın ve çeşitli sebeplerden ona haber de veremiyorsun. Bu durumda ne yaparsın?

10. Son soru: Aylardır arkadaşlarınla gitmek için bir tatil planlıyorsun. Harika bir tatil olacak. Tatile çıkmadan önce ne yapacağını merak ediyoruz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Kleopatra Voltaire" çıktı!

"Kleopatra Voltaire" çıktı!

Senin beynin yüzde 50 Antik Mısır'ın en görkemli kraliçesi Kleopatra ile yüzde 50 dünyaca ünlü yazar, felsefeci ve tarihçi Voltaire'in beyninden ibaret. Kendine güveniyorsun, yaratıcı bir beyne sahipsin, pozitif bir mizaca sahipsin ve oldukça hırslısın. Ancak seni anlatan en iyi kelime hayalperest; fakat diğer hayalperestlerden tek bir farkla ayrılıyorsun; sende hayallerinin peşinden koşacak cesaret var. Dünyayı derinden sarsmaya hazır mısın?

"Kleopatra da Vinci" çıktı!

"Kleopatra da Vinci" çıktı!

Hımm ilginç! Senin beynin yüzde 50 Kleopatra, yüzde 50 Leonardo da Vinci. Senin birçok alanda yeteneğin var; bir yandan yaratıcı ve üretkenken; diğer yandan analitik ve sayısal zekaya da sahipsin. Da Vinci tarafın tam bir aç: Meraklı, üretken, az biraz sorunlu yani :) Ancak Kleopatra tarafın bunu disiplinliği, çalışkanlığı ve hırsıyla dengeliyor. Sen DURDURULAMAZSIN!

"Darwin Wilde" çıktı!

"Darwin Wilde" çıktı!

Vaov ilginç bir bileşke! Senin bir tarafın dünyanın en önemli bilim adamlarından Charles Darwin'ken, diğer tarafın tarihin gördüğü en acayip şairlerden Oscar Wilde. İkisinin de ortak özelliği olması bakımından senin en mühim özelliğinin ayrıntıcılık ve mükemmeliyetçilik olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Darwin tarafın katı gerçekçi, bu yüzden dışarıdan acımasız olarak görülebilirsin; ancak içinde onulmaz bir şair yatıyor. Sana gerçekten bakan Oscar Wilde'ı görebilir!..

"Isaac of Arc" çıktı!

"Isaac of Arc" çıktı!

Gerçekten çok ilginç bir karışım. Senin beynin bu dünya üzerine gelmiş en büyük beyinlerden olan ünlü İngiliz fizikçi Isaac Newton ile Fransız kadın kahraman Joan of Arc'ın (Jeanne d'Arc) karışımından oluşuyor. Newton tarafın yüzünden beynin çok hızlı çalışıyor, hatta o kadar hızlı çalışıyor ki vücudun bu hıza yetişemiyor. Yine bu taraf nedeniyle az biraz içine kapanık olduğunu itiraf etmek gerek; fakat ne mutlu ki, içinde bir aksiyon insanı yatmakta. Tek kelimeyle kusursuz bir denge. İlham vericisin...

"Vincent van Beethoven" çıktı!

"Vincent van Beethoven" çıktı!

Ooo muhteşem bir karışım: Senin beynin bir taraftan dünyanın tartışmasız en ünlü ressamı Van Gogh'ken, bir taraftansa dünyanın en ünlü müzisyeni Beethoven! İkisinden de içe kapanıklık ve gözlem özelliğini almışsın. Ayrıca sen soyut ve kavramlarla düşünebilen derin bir kişiliksin; bir yanın müzisyenken, bir yanın ressam yani. Son olarak, hayat enerjin Beethoven'dan; ayrıntıcı ve az biraz huysuz kişiliğinse Van Gogh'dan! Zor bir insansın kısaca, demir leblebisin; seni çiğnemek zor ki ne zor!..

"Vincent van Edison" çıktı!

"Vincent van Edison" çıktı!

Senin beynin, dünyanın en acayip ressamı olan Van Gogh ile elektriğin mucidi ve dünyanın en etkileyici kişiliklerinden olan Edison'un karışımından meydana geliyor. Yaratıcı ve üretkensin en başta. Çok hırslı olduğunu da eklemek gerek. Ne yaptığının öyle bir farkındasın ki... Kendini çok iyi tanıyorsun bir kere, potansiyelini de. Dikkatlisin, gözünden hiçbir şey kaçmaz. Yine de az biraz sinirli olduğunu söylemek elzem. O da galiba en mükemmelini istediğinden kaynaklanıyor. Neyse işin gücün vardır, biz tutmayalım seni :)

"Vincent van Voltaire" çıktı!

"Vincent van Voltaire" çıktı!

Senin beynin inanılmaz bir karışım: Yüzde 50 dünyanın en başarılı ressamı Vincent Van Gogh; yüzde 50 ise dünyaca ünlü yazar, felsefeci, tarihçi Voltaire. Tatminsiz bir insansın sen; dünyanın en tepesinde de bulunsan daha da yüksekleri istersin. İçindeki potansiyel bedenine çok fazla; beyninde o kadar fazla düşünce, o kadar fazla fikir var ki, anlatsak buradan köye yol olur. Beynin çok ama çok hızlı çalışıyor, bu yüzden geceleri uyuyamaman gayet doğal. 24 saat sana az geliyor değil mi?

"Leonardo da Dickinson" çıktı!

"Leonardo da Dickinson" çıktı!

Senin beynin çok değişik bir karışımdan ibaret. Bir yanın dünyanın en üretken Bilim adamı, ressam, mucit da Vinci iken bir yanınsa dünyanın en garip kadın şairlerinden Emily Dickinson. İçinde neredeyse birbirine zıt iki kişilik var: İçe kapanık bir dışa dönük veya dışa dönük bir içe kapanıksın. İçinde hem kıpır kıpır bir çocuk varken, hem de görmüş geçirmiş bilge bir yaşlı var. Zaman içinde bunları uygun zamanda kullanmayı öğrendin ve bu seni başarıya götürecek bir özellik. Çünkü zıtlık dengesizlik değil; dengenin ta kendisidir...

"Abraham Dickinson" çıktı!

"Abraham Dickinson" çıktı!

Sende tam bir lider karışımı bulunuyor: Beyninin yüzde 50'si dünyanın en büyük liderlerinden Abraham Lincoln'a aitken, diğer yüzde 50'si insan ruhunun en derin taraflarını anlayabilen kadın şair Emily Dickinson'a ait. Sen tam bir sarrafısın, biriyle 10 dakika sohbetin sonunda onun zihninin kıvrımlarını görebiliyor, zaaflarını kavrayabiliyorsun. Empati gücün de yüksek. Sosyal ve dışa dönüksün, hitabet ve konuşma yeteneğinse iyinin iyisi. Duygusalsın ama kararında. Beynin dünya lideri kısacası, hem de en idealinden!..

"Leonardo Antoinette" çıktı!

"Leonardo Antoinette" çıktı!

Etkileyici bir karışıma sahipsin: Beynin Leonardo da Vinci ile dünyanın en meşhur ve en ilginç kraliçesi olan Marie Antoinette'nin karışımından ibaret. Da Vinci'nin yaratıcı ve büyük beynine diyecek bir şey yok; ancak bu Marie Antoinette'in eğlenceli, dışa dönük, estetik özellikleri ile birleşince ortaya festival gibi bir şey çıkıyor, katılmak istiyoruz. İnsanları etkiliyorsun ve sana neredeyse tapıyorlar. Bulaşıcı bir hastalık gibisin kısaca, ilham veriyorsun herkese...

"Leonardo of Arc" çıktı!

"Leonardo of Arc" çıktı!

Senin karışımın dünyayı kökten değiştirecek bir niteliğe sahip. Da Vinci'nin muhteşem yaratıcılığı, engin dehası ve hayalperestliğinin yanına Fransız kadın kahraman Joan of Arc'ın (Jeanne d'Arc) cesareti, gözünü budaktan sakınmaması, liderliği ve girişkenliği eklenince kusursuz bir şey çıkıyor ortaya. Sen büyük şeylerin, büyük ideallerin insanısın ve şunu asla aklından çıkarma, kim ne derse desin özel olduğunu unutma. Yani sıradan insanların, seni de sıradan olduğuna inandırmasına kanma. Git ve dünyayı değiştir...

"Abraham da Vinci" çıktı!

"Abraham da Vinci" çıktı!

Senin beynin başarıya odaklanmış bir beyin. Bir yanın dünyanın en etkileyici liderlerinden Abraham Lincoln'ken, bir yanınsa Leonardo da Vinci. Da Vinci tarafın hayalperest, üretken, sanatçı ve dahi. Lincoln tarafın ise bu büyük kişiliğin adeta menajeri gibi bir şey. Onu çok güzel bir biçimde dengeliyor; absürtlüğe kaçtığı zaman ona gerçek dünyayı gösteriyor. Yani bir yanın içe kapanıp bir şeyler üretirken, bir yanın bunu dışarı çıkıp pazarlıyor. Başarı aslında bu demek: İstediğin kadar dahi ol, bunu insanlara anlatamazsan sen aslında hiçbir şeysin demektir...

"Michelangelo Lincoln" çıktı!

"Michelangelo Lincoln" çıktı!

Senin beynin Rönesans döneminin en önemli kişiliklerinden olan şair, ressam, mimar ve mühendis Michelangelo ile, dünyayı değiştiren liderlerden olan Abrahan Lincoln'ün karışımından oluşuyor. Pozitif bir insansın her şeyden önce; hümanist ve idealistsin. Ayrıca sen bu hayatta her şeyden vazgeçersin ama güvenden asla. Senin benzinin insanlara ve kendine güven. Onları insan olduğu için seviyorsun. Affedici ve uysal bir kimliğin var. Kişiliğin yazıya dökülüp, okulllarda ders niyetine okutulmalı kısaca...

"Ludwig van Lincoln" çıktı!

"Ludwig van Lincoln" çıktı!

Senin paylaşımcı bir kimliğin var; yardımseversin ve başkaları için kendini feda etmekten asla kaçınmazsın, bu senin dünya tarihine damga vuran liderlerinden olan Abraham Lincoln tarafın. Diğer tarafın tam bir mükemmeliyetçi, hesaplı kitaplı, ayrıntıcı ve başarıya odaklanmış. Bu da senin Beethoven tarafın. Lincoln tarafın ne kadar dışa dönük ve girişkense, Beethoven tarafın da bir o kadar içe kapanık ve yaratıcı. Bunlar birbirinin açıklarını kapatıyor ve ortaya senin beyninin haritası çıkıyor!

"Romeo Herkül" çıktı!

"Romeo Herkül" çıktı!

Senin beynin dünyanın en güçlü adamı olan Yunan Mitolojisinden Herkül ile Şekspir'in yarattığı dünyanın en romantik karakteri olan Romeo'nun birleşiminden meydana gelmekte. İkisinin de ortak özelliği olması bakımından sana çok net aşk insanı diyebiliriz. Hassas ve duygusalsın. Bunun yanında sorumluluk alabiliyorsun, sevdiklerin için kendini çok rahat feda edebileceğini de eklemek gerek. Güçlü ve maceraperest bir karaktersin son olarak, ne olursa olsun yaşamaktan korkmuyorsun!

"Wolfgang Romeo" çıktı!

"Wolfgang Romeo" çıktı!

Senin beynin öyle bir karışımdan oluşuyor ki, şu kısacık sonuç metni seni anlatmaya nasıl yetecek bilmiyoruz. Yine de bir deneyelim. Beynin dünyanın tartışmasız en müzikal beyni olan Wolfgang Amadeus Mozart ile Şekspir'in hayat verdiği dünyanın tartışmasız en romantik kahramanı olan Romeo'nun birleşiminden meydana geliyor. Sen aşk için nefes alan bir kişiliksin ve işte tam da bu yüzden sana denk gelmeyen kişi aşkı tanımıyor demektir. Tutkulusun, çılgınsın, ve aşkını en uçlarda yaşıyorsun. Yarım yamalak, anlamını tam olarak bulmayan şeyler hiç sana göre değil. Güzel olan her şeye de karşı bariz bir zaafın var. Çirkinlikler karşısında gözün kanıyor, dayanamıyorsun. Güzel hep senin olsun kısaca, ey güzel insan :)

"Ludwig Mozart" çıktı!

"Ludwig Mozart" çıktı!

Senin beynin dünyanın en ama en büyük iki müzisyeninden meydana geliyor: Ludwig van Beethoven ve Wolfgang Amadeus Mozart. Tartışmasız müzikal bir beyne sahipsin, melodi pek tabii ki senin işin. Diğer yandan sezgisel bir insansın, dünyada ne kadar acı, sevinç, aşk, umut... kısaca duygunun ne kadar türü varsa ta derinlerinde hissedebiliyorsun. Empatik ve hissi bir karakterin var. Son olarak detaycılığın, mükemmeliyetçiliğin başkanısın sen. Kılı kırk yarmaktan kafanda saç kalmadı, ey müziğin dahisi :)

"Wilde da Vinci" çıktı!

"Wilde da Vinci" çıktı!

Sen yararıcılık ve üretkenlik beynine sahipsin. Beynin dünyanın en garip şairlerinden olan Oscar Wilde ile mucit, ressam ve dünyanın tartışmasız en yaratıcı adamlarından olan Leonardo da Vinci'nin karışımından meydan gelmekte. Senin beynin dünyanın en geniş yerlerinden, fikirlerinse özgür bir kısrak; orada hiçbir engel olmadan koşabiliyor. Dobrasın bir yandan da, düşüncelerinle sözlerin arasında en ufacık bir perde dahi yok. Etkileyici ve enteresan bir kişiliksin vesselam; dibi görünmeyen bir kuyu misali derinsin de, fikirlerin şaşırtıcı, sözlerin özlü söz!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2211
806
536
202
126
109
52
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?