Görüş Bildir
Haberler
Hangi Koku Seni Çocukluğuna Götürüyor?

Hangi Koku Seni Çocukluğuna Götürüyor?

Bazı kokular içimizde iyi veya kötü hisler uyandırır. Seni çocukluğuna götüren kokunun ne olduğunu söylüyoruz.

Hadi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini seç.

2. Şimdi de cinsiyetini seç.

3. Söyle bakalım, sen çocukken bunlardan hangisiydin?

4. Peki çocukluk aşkını hatırlıyor musun?

4. Peki çocukluk aşkını hatırlıyor musun?

5. Bu oyunlardan en sevdiğin hangisiydi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Söyle bakalım, çocukken gitmeyi en sevdiğin yer neresiydi?

6. Söyle bakalım, çocukken gitmeyi en sevdiğin yer neresiydi?

7. Çocukluğuna dair en özlediğin şey ne peki?

7. Çocukluğuna dair en özlediğin şey ne peki?

8. Çocukken yemekle aran nasıldı?

9. Son olarak bize en özlem duyduğun okul dönemini seç.

Kurabiye kokusu

Seni çocukluğuna götüren koku kurabiye kokusu. Okuldan döndüğün o yorgun günün ardından, kapıdan girer girmez yüzünü gülümseten, anne kurabiyesi seni geçmişe ve geçmişteki güzel anılarına götürüyor. Hayatının en tatlı ve en unutulmaz zamanlarının yaşandığı, çocukluğunu doya doya yaşamışsın. Arkadaşlarınla sokakta oyun oynadığın ve insanlara sonsuza kadar güvenebileceğin bir ortam... Çocukluğunda insanlara sorgusuz güvenirken, şimdilerde güven problemi yaşıyorsun. Çocukluğundaki saf ve güzel duyguların kalmasını isterdin ama yaşadıkların seni bu noktaya getirmiş. İnsanların bencil ve çıkarcı tutumu seni bezdirmiş. Bundan dolayı adımlarını daha dikkatli ve özenli atıyorsun. Körü körüne birine güvenmektense, herkesin her şeyi yapabileceğini aklından çıkarmıyorsun. Seni değiştirmeye çalışan ve seni sen yapan özelliklerini kötüymüş gibi gösteren insanları hayatından çıkarmalısın. Çocukluğundaki temiz duyguları özlüyorsan ve geri istiyorsan önce seni engelleyen ve geliştirmek yerine gerileten insanları hayatından çıkartmalısın.

Deniz kokusu

Seni çocukluğuna götüren koku deniz kokusu. Küçüklüğünde gittiğin tatillerde hissettiğin güzel duyguları tekrar yaşatan deniz kokusu sana başka hisler uyandırıyor. Arkadaşlarınla sonsuza kadar eğleneceğini düşündüğün, sorumluluk ve yarını düşünmenin gerekmediği o güzel yılları özlüyorsun. Sen erken olgunlaşan insanlardansın. Çocukluğunu yaşamış ama sanki bir şeyler yarı da kalmış gibi. Bu nedenle çok yakın olduğun kişilere şımarmayı seviyorsun. Herkese gösterdiğin toleransı en çok kendine göstermelisin. Çünkü hatalar insanlar içindir. En küçük bir problemde kendini suçlayıp kabuğuna çekilmeyi bir kenara bırakmalısın. Uğraştığın problemler ve sorunlar azımsanacak türden değil. Herkesin derdini dinlerken kendi derdini unutma. Etrafında çok dostun var. Seni dinleyen, yol gösteren çok sayıda insan var. Bu insanlar kaybetmek, sana kendinden bir şeyleri kaybetmiş gibi hissettirebilir. Ailenle çıktığın, keyifle eğlendiğin, kumsalda sıcakta uyuyakaldığın ve denizde oynarken, fark etmeden güneşten yandığın bir tatilin özlemini çekiyorsun.

Poğaça kokusu

Poğaça kokusu

Seni çocukluğuna götüren koku poğaça kokusu. Bir bayram sabahı poğaça kokusuna uyandığın, daha üzerine giyinmeden, mutfağa koştuğun o anların özlemini çekiyorsun. Bazen o anlara takılı kalıp, şimdiki zamanın insanlarını anlamakta güçlük çekiyorsun. Geçmişi özle. En çok da annenin yaptığı poğaçayı özle ama geçmişe takılı kalma. Önceden yaşadığın olumsuz olayları, tekrar tekrar kafanda canlandırma. Bu seni ileriye götürmez. Olan oldu ve artık senin önüne bakma vaktin geldi. Yaşadıklarının ve başardıklarının keyfini çıkar. Hayatından memnun olmamak sana biçilen yaklaşık 70 yılı çöpe atmak demektir. Onu daha kıymetli ve unutulmaz kılmak için bir gün yeter. Bambaşka biri olarak uyanacağın ve sana karşı yapılan haksızlıklara susmayacağın bir gün, hayatını baştan yaşarsın. Mutluluğu birinin getirmesini bekleme, ona sen sahip ol. Bunun için çabala. Çok çabuk demoralize olan sen için bunlar zor şeyler olsa da, aslında tuttuğunu koparan da birisin. Geçmişi kenara bırak ve annenin yaptığı poğaçayı özlemek yerine, mutfağa geçip yapmaya başlamaya ne dersin?

Öksürük şurubu kokusu

Öksürük şurubu kokusu

Seni geçmişe götüren koku öksürük şurubu kokusu. Çocukluğumuz en etkili ilaçlarından biri olan, bir an önce içmek için sıraya girdiğimiz, bu ilacın şekerli tadı bizi mutlu ederdi. Kendine pek dikkat etmediğin için sürekli hastalanıyor ve 'keşke öksürük şurubu içsem' dediğini hissediyoruz. Böyle küçük tatlardan ve küçük şeylerden mutlu olan seni, mutsuz etmek büyük başarı olmalı. Hayatındaki insanlar seni bir anlasa, sen onların hayatını daha güzel yaparsın ama bunun farkında değiller. Sen bir alıp, bin veren birisin. Aslında yapacağın güzel şeyler için bir karşılık beklemezsin. Bunlar senin içinden gelir. Başkalarının mutluluğuyla mutlu olabilen birisin. İnsanlara çok çabuk bağlanıp onları hayatının merkezine koyuyorsun. Onların senden uzaklaşması halinde hemen kendini kötü hissetmen ve artık her şeyin kötü gideceği anlamına gelmez. Eğer hayatında kalsaydı evet daha mutlu bir yaşam sürebilirdin ama onsuz mutsuz olacağın anlamına gelmez ki bu. Hayatına birini merkeze alacaksın o kendin olmalı. Senin hayatında senden daha değerli kim olabilir ki?

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
42
42
32
8
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hilal Bal

Öksürük şurubu kokusu çıktı , daha içeriği açmadan aklıma gelen öksürük şurubu ve viks kokusuydu

Awsee Reykyrer

'Deniz kokusu' bildi valla