Görüş Bildir
Haberler
Hangi Kadın Yazar Senin Ruh Eşin?

etiket Hangi Kadın Yazar Senin Ruh Eşin?

Osman Avcı
14.07.2014 - 10:14 Son Güncelleme: 15.07.2014 - 13:28

'İntihar etmeyeceksek içelim bari' Adalet A.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hangisiyle yazmak istersin?

2. Kendini tek kelimeyle tanımla!

3. Hangi tarz kitapları, artık, görmek dahi istemiyorsun?

4. Bu gece film gecesi! Peki sen hangi filmi seyredeceksin?

5. Hangi ataerkil hareket seni çileden çıkarır?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki ya, en çok nerede okumaktan hoşlanırsın?

7. Bu gece Cumartesi gecesi ve sen...

8. Bir Tanrıça seç!

9. Son soru: Kadın, erkekten üstün müdür?

9. Son soru: Kadın, erkekten üstün müdür?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Elif Şafak" çıktı!

"Elif Şafak" çıktı!

Seninle ilgili denilebilecek ilk şey: Başarılı. Yoksa bunca zaman, bu kadar sevilmen ve takdir edilmen şans olamaz. Başarının anahtarı ise, tabir-i caizse, köpek gibi çalışman. Ayrıca sevenin kadar, sevmeyenin de çok. Bunu da anlayışla karşılayabiliyorsun. Zaten her gönlü fethetmek gibi bir dünya yok. Bu yüzden senden nefret edenlere kulaklarını tıkıyor, sadece işine bakıyorsun. Sadece...

"Adalet Ağaoğlu" çıktı!

"Adalet Ağaoğlu" çıktı!

Sen dünyayı ortadan ikiye ayırıp, 'şu taraf kadın, bu taraf erkek' diyenlerden değilsin. İnsana 'insan' olarak bakıyorsun. Çünkü acının, ayrılığın, aşkın, sevincin, kadını erkeği olmaz, bunlar ortaktır. Ayrıca dobralık seni tanımlayan ikinci anahtar kelime. 'Dilsiz şeytan'ı ya da 'bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasıncı'yı asla oynamıyorsun. Vicdansın sen. Feryat etmek varoluşunda! 'Ben doğrusunu yapayım da, varsın hakim bey kırsın kalemimi' diyorsun kısaca!

"Tezer Özlü" çıktı!

"Tezer Özlü" çıktı!

Öncelikle sen bilgesin. Bu bilgelik, çok okumadan-çok görüp geçirmenden de gelmemekte. Sadece bir insana, o buğulu ve pek manidar gözlerinle baktığında, onun ruhunun derinliklerini görebiliyorsun. 'Yaşamın ucunda' yaşıyorsun ayrıca. Zaten, küçükken bile, hep 'uç' bir insan oldun, ki bazıları uçlarda yaşar. Hassasiyetin ucunda... İnceliğin ucunda... Aşkın-ayrılığın ucunda... Ve dahi bir uçurumun ucunda!..

"Agatha Christie" çıktı!

"Agatha Christie" çıktı!

Her şeyin ötesinde 'ölüm'e inanıyorsun. Bu güzelliklerin, bu tantananın, bu şaşaanın bir gün solacağına ve geriye buruşuk bir ten, yanında da sonsuz pişmanlıklar kalacağını bildiğinden, hayatını güzel yaşamaya adamışsın. Bu yüzden heyecansız bir hayat senin için asla düşünülemez; senin hayatına her an bir aksiyon, bir acayip hikaye, katil zanlısı pek şüpheli bir olay düet yapar, ey cinayetin düşesi!

"J. K. Rowling" çıktı!

"J. K. Rowling" çıktı!

Senin fantastik ve rengarenk bir dünyan var. O dünyada bir sürü hayali karakter, büyücüler, ölüm yiyenler, cinler vs var. Bu yüzden bu dünyanın derdi-kederi-telaşesi seni hiç mi hiç alakadar etmiyor. Ayrıca o renkli dünyanın Harry'si de sensin, Voldemort'u da sensin, Dumbledore'u da! Ve sana dokunmasalar 1000 yıl, mutlu mesut yaşarsın, o harika karakterlerinle, ey dünyanın en fantastik kadını!

"Virginia Woolf" çıktı!

"Virginia Woolf" çıktı!

Senin bu dünyadaki asıl meselen, erkeklerin bol testosteron kokan dünyasında bir 'kadın' olarak varolabilmek. Sadece biyolojik olarak bir kadın olduğun için, erkeklerin seni ezmesine, yok saymasına da katlanamıyorsun. Bu yüzden senin şu hayattaki en büyük yardımcın, ayakların, ki ayakta durabilmenin romanını yazmışsın! Erkek gibi kadın değil, kadın gibi kadınsın kısaca!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
246
119
37
29
13
10
9