Görüş Bildir
Haberler
Hangi Çiçek Seni Anlatıyor?

etiket Hangi Çiçek Seni Anlatıyor?

Osman Avcı
03.11.2014 - 15:12 Son Güncelleme: 03.11.2014 - 15:33

Sen bir çiçeksin, o ne şüphe! Fakat hangisi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sence uyanmak için günün hangi zamanı daha iyidir?

2. Peki ya uyandığında yaptığın ilk iş nedir?

3. Giyim tarzını açıklayan en doğru sıfat hangisi?

3. Giyim tarzını açıklayan en doğru sıfat hangisi?

4. En son ne zaman bir çiçek kokladın?

5. Peki ya favori öğle yemeğin desek?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Uzun ve yorucu bir günün sonunda, eve geldiğinde yapmaktan en zevk aldığın şey nedir?

7. Ofisinizi fare basmış ve ilaçlanması gerekiyor. Bu demek oluyor ki, tatilsiniz. O günün gecesinde ne yapacağını merak ediyoruz?

8. Son soru: Yatağa gitmeden önce yaptığın en son şeyi öğrenelim!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Eğlence Küpü: Papatya!

Eğlence Küpü: Papatya!

Neşeli ve rengarenk bir kişiliksin. İnsanları eğlendirmek senden sorulur. İşte tam da bu yüzdendir, bir plan yaptıklarında ilk seni aramaları. 'Kambersiz düğün olmaz'daki Kamber sensin yani. Milyar arkadaşın/arkadaş grubun var ayrıca ve hepsinin muhabbetini ayrı ayrı seviyorsun. Kararsız bir insan olduğunu da söylemek gerek. Çok boyutlusun ya, ondandır belki bu da!

Zarif ve Klasik: Gül!

Zarif ve Klasik: Gül!

Evet zarifsin, elegantsın, klassın ve dahi klasiksin. Bunun yanında oldukça baskın olduğunu da söylemek elzem. Alfasın, doğal lidersin ve tam bir lokomotifsin. Her şeyi kontrol etme gibi bir özelliğin var. Ancak bu olumsuz özelliğini zarafetinle birleştirebildiğin için, asla itici durmuyor. Yani senin emrin 'Şunu yap'tan ziyade, 'Eğer şunu yapabilirsen, çok mutlu olurum.' Farkın bu, tarzın da. Tarzsın yani :)

Entelektüelsin: Orkide!

Entelektüelsin: Orkide!

Evet senin olayın entelektüel olman. Derin bir tarafın var yani. Bilgiye değer veriyorsun, öğrenmeye de açıksın, öğretmeye de. Aydın bir tarafın var yani. Ayrıca basitlik hiç sana göre değil; her şeyinde bir mana, gizli bir sır ve keşfedebilene müthiş ayrıntılar vardır. Ama dedik ya keşfedebilene. Zaten bunu keşfedebileni yanında bulunduruyorsun. Kaba, barzo, ve incelikten nasibini almamış odundan yontma kütükler hiç sana göre değil yani!

En Gizemlisi, En Safı: Zambak

En Gizemlisi, En Safı: Zambak

Evet seni anlatanı, çiçekler arasında en gizemlisi, aynı zamanda en safı olan Zambak. Sen fani ellerde bekayı değil, baki ellerde fenayı arayanlardansın. Çiçeklerin elifisin, elifin de nefesi. Doğallığın bir nevi simgesisin. Öyle gül gibi dikenin falan da yok. Ama seni savunmasız sanmak, sadece aptalların yapacağı iştir. Evet safsın ama aynı zamanda çok da güçlüsün. Zambağın şövalyelerin amblemi olması, boşuna değil yani ;)

Işığını Arayan: Günebakan!

Işığını Arayan: Günebakan!

Sen bu bol gölgeli, kapkaranlık dünyanın, inatla ışığını arayan güzel bir günebakanısın. Ayağında her ne kadar prangalar olsa da, hareket edemesen de, yüzünü güneşe-ışığa çevirebilme cesareti sende var. Vazgeçtiğin, umutsuzluğa düştüğün zamanlar yok değil; ancak senin için doğan güneş, yeni bir gün ve yeni bir arayış demek, son nefesine kadar bu mücadele devam edecek. Bulamamanın bile burada bir kıymet-i harbiyesi yok. Çünkü sen varışı değil, yolculuğu sevenlerdensin, ey gönlü kuş gibi olan!

Bir Çılgınlıksın: Lale!

Bir Çılgınlıksın: Lale!

İnsanlar sana tapıyor, hatta senin isminde bir devir bile var. Peki ama bunun sebebi nedir? Anlatalım. Evet, rengarenk bir kişiliksin. Evet, seni elde tutmak zordur, sabır ister. Ve evet, oldukça eğlenceli ve şıksın. Ama seni sen yapan o şen şakrak gülümsemelerin içinde saklı kalmış gizli hüzün ve görebileni tarumar eden derin melankoli. Böyle insanın seni bağrına basası gelir de, yapamaz; çünkü çabuk solarsın!

Hep Anaç, Hep Babacan: Karanfil!

Hep Anaç, Hep Babacan: Karanfil!

Sana anaç/babacan demek çok yerinde olacak; çünkü insanları kayıtsız, şartsız sevebilme gibi bir özelliğe sahipsin. Sevgilerin çıkarsız, verdiğin öğütlerse tutulası olanındandır. Sağduyulusun, tecrübenin vücut bulmuş halisin. Zor zamanlarda sevdiğinin/dostunun yanında belirirsin. Güven saçıyorsun etrafa kısaca. Kokunsa burna geldiğinde, ferahlatmazsa olmaz!

Göz Alıcı: Ebegümeci!

Göz Alıcı: Ebegümeci!

İnsanlar seni gördüğünde, durup bakmazsa olmaz. Onları ilk bakışta büyülemek gibi bir sihre sahipsin: Göz alıcısın yani. Ancak dikkat çekmek için, asla kendinden ödün vermezsin. Sendeki bu sihir, tamamen doğal; eklenti değil. Sanat eserisin kısaca: Aklı baştan alan bir pasaj ya da gerçeğinden güzel bir natürmort misali. Teşbihlerin en 'beliğ'si seni anlatmaya yetmez!

Güçlü Bir Karakter: Manolya!

Güçlü Bir Karakter: Manolya!

Hiç şüpheye yer bırakmayacak bir şekilde güzelsin. Ama seni sadece güzellik kavramı üstünden anlatmak, çok ama çok eksik kalır. Senin en öne çıkan özelliğin, güçlü bir karaktere sahip olman. Ne rüzgarlar, ne kasırgalar, ne zemheriler atlattın; ama omurgalı duruşundan asla taviz vermedin. Bazı insanlar, yaratılıştan böyledir: Bıçak gibi! Düştüğün yerden kalkmasını de iyi bilirsin. Hatta yanmak bile mesele değil; küllerinden doğarsın, Zümrüdüanka misali!

Güzel İnsanın Sevdiğinden: Atatürk Çiçeği!

Güzel İnsanın Sevdiğinden: Atatürk Çiçeği!

Sen, seni sevenler gibi (Atatürk, Che Guevera) idealist birisin. Hayatını fikirlerin yönetiyor ve bu fikirlerin uğruna, çoğu kişinin inanmadığı hatta saçmalık dediği işlere bodoslama giriyor, imkansızlıkları imkan haline getiriyorsun. Ama, ne yazık ki, yine seni sevenler gibi, ömrün de az. Olsun burada önemli olan idealleri yürürlüğe koymak ve bir iz bırakmak. Tam da senin kıpkırmızı rengin gibi!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1558
1004
377
276
128
118
117
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hilal Can

En nefret ettiğim çiçek çıktı yaa :/

ipek

Güzel İnsanın Sevdiğinden: Atatürk Çiçeği! Güzel İnsanın Sevdiğinden: Atatürk Çiçeği! Sen, seni sevenler gibi (Atatürk, Che Guevera) idealist birisin. Hayatı... Devamını Gör

Yiğit Cem Aslan

Güzel İnsanın Sevdiğinden: Atatürk Çiçeği! Güzel İnsanın Sevdiğinden: Atatürk Çiçeği! Sen, seni sevenler gibi (Atatürk, Che Guevera) idealist birisin. Ha... Devamını Gör