Görüş Bildir
Haberler
Hangi Bölümler Arasında Çift Anadal Programına Başvurulabilir?

Hangi Bölümler Arasında Çift Anadal Programına Başvurulabilir?

parlakbirgelecek.com
28.04.2014 - 19:50 Son Güncelleme: 28.04.2014 - 21:04

Hangi Bölümler Arasında Çift Anadal Programına Başvurulabilir?

Çift Anadal Programı (ÇAP), lisans öğrencilerine iki farklı lisans dalından mezun olma şansı sunuyor. Öğrenciler ÇAP ile bir anadal diploma programı ve ikinci bir anadal diploma programının her ikisinden de diploma alma olanağına sahip oluyorlar.

ÇAP’a başvurmak isteyen öğrencilerin, başvuru yaptıkları yarıyıla kadar birinci anadal programında yani öğretim gördükleri bölümde aldıkları tüm dersleri başarıyla geçmiş olmaları gerekiyor. Bunun yanı sıra üniversiteler arasında farklılıklar olsa da öğrencinin genel not ortalamasının en az 2.70-3.50 arasında olması gerekiyor.

ÇAP ve Yatay Geçiş yönergeleri ile üniversitelerin belirlediği koşulları sağlayan öğrenciler ÇAP programında eğitim aldıkları anadala yatay geçiş yapabilme hakkına sahip oluyorlar. Çift Anadal ve Yandal programları hakkında daha detaylı bilgi edinmek için Çift Anadal ve Yandal Nedir? Nasıl Yapılır? yazımızı; ÇAP’a katılmak konusunda kararsızsan Çift Anadal Yapmalı mıyım? yazımızı okumak sana yardımcı olacaktır. 

Başka bir programda öğretim gören öğrenciler genellikle Hukuk, Eczacılık, Tıp ve Diş Hekimliği gibi alanlar için Çift Anadal ve Yandal programlarına başvuruda bulunamıyorlar. Bir anadal için Çift Anadal veya Yandal başvurusunda bulunabilecek bölümlerin hangileri olduğu ve programların kontenjanları her yarıyıl ilgili fakülteler tarafından belirleniyor. Bu sebeple öğrencilerin programa başvuracakları yarıyıl için fakültelerin açıklamalarını takip etmeleri gerekiyor. Öğrencilerin en fazla tercih ettikleri, kontenjanlarının tamamı dolan ve popüler olan programları ikinci ana dal olarak okumak isteyenler için detaylı olarak inceledik:

Çift Anadal ile Psikoloji

Çift Anadal ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

Çift Anadal ile İnşaat Mühendisliği

Çift Anadal ile Mimarlık

Çift Anadal ile Makine Mühendisliği

Çift Anadal ile Bilgisayar Mühendisliği

Çift Anadal ile İşletme

Çift Anadal ile İktisat (Ekonomi)

Çift Anadal ile Endüstri Mühendisliği

Sağlık Bilimleri Fakültelerinde Çift Anadal Programları

Kaynak: http://www.parlakbirgelecek.com/tr/fa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
112
104
76
46
46
28
28