Görüş Bildir
Haberler
Hangi Anadolu Beyliğine Aitsin?

etiket Hangi Anadolu Beyliğine Aitsin?

diazepam
09.01.2015 - 11:43 Son Güncelleme: 09.01.2015 - 12:53

Anadolu'da kurulmuş beyliklerden hangisi senin özelliklerine sahip, hangisi seni en iyi yansıtıyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Diyelim ki devlet başkanı oldunuz, sizin döneminizde ülkede hangisi daha çok gelişme gösterir?

2. Hangi unvan daha görkemli?

3. Arkanızda sizi hatırlatacak herhangi bir şey bırakacak olsanız bu hangisi olurdu?

4. Aşağıdaki turistik bölgelerden hangisi ilk tercihiniz olur?

5. En yoğun yaşadığınıza inandığınız duygu hangisi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hangi kebap?

7. Türkiye'den bir eser dünyanın yedi harikasından biri olacak olsa bu hangisi olurdu?

8. Sizce "Kara murat" rolü için hangi yabancı aktör en uygun?

9. Bir uzay fotoğrafı seçin.

10. Son olarak "bir şey düşün" desek aklına ilk gelen şey neyle ilgili olurdu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Sen Candaroğulları Beyliğine aitsin.

Sen Candaroğulları Beyliğine aitsin.

Öne çıkan en belirgin özelliğin pratik bir zekaya sahip olman ve farklı düşünmen. Bir olaya yaklaşırken herkesin takip edeceği yolu takip etmiyorsun. Bu senin bilinçli olarak yaptığın bir şey değil, içinden gelen şey bu. Sen kulağını tersten gösteriyorsun ancak bu durum işi uzattığın anlamına değil, aksine o işin halledilmesi için daha özgün ve farklı bir yol bulduğun anlamına geliyor. İşlerinin yürümesi için diğer beylik ve devletlerle anlaşmaya varmaktan çekinmeyen Candaroğullarının bu özelliği sana da geçmiş. Ekip çalışmasına son derece yatkın, bir sorunun çözümü için ilgili diğer kişilerle işbirliğine sonuna kadar açık birisin. Ayrıca Karadeniz kıyılarını mesken tutan Candaroğulları Beyliği size hırçın, hırslı, ne yapacağı kestirilemeyen bir yapı da hediye bırakmış.

Sen Germiyanoğulları Beyliğine aitsin.

Sen Germiyanoğulları Beyliğine aitsin.

Öyle ki denize kıyısı olmamasını dert etmemiş, ellerinin altındaki nehri akıllıca kullanmasını bilmiş atalara sahipsin. On parmağında on marifet olduğunu söylesek yalan söylemiş olmayız. Sen çok yönlü, edebiyata meraklı, aklını kullanmasını bilen birisin. O zamanlarda yaşamış olsaydın 'Allah bize kanat vermemiş ama uçmamız için akıl vermiş' lafını senin söylemiş olman büyük olasılık. Edebi ve ilmi faaliyetlere çok büyük önem veren dokumacılık gibi zamanının ötesinde işlerle uğraşan, devrinde var olduğu bölgeyi ilim merkezi haline getiren Germiyanoğullarının bu özellikleri sende çalışmaya, araştırmaya, merak etmeye sonsuz bir açlık olarak tezahür etmiş. Aile kurumuna önem veren, ebeveynlik vasıfları yüksek, hoşgörülü ve anlayışlı bir yapın var.

Sen Karesioğulları Beyliğine aitsin.

Sen Karesioğulları Beyliğine aitsin.

En büyük avantajın ve zaman zaman da dezavantajın enerjinin büyük bölümünü sadece tek bir şey üzerine odaklıyor oluşun. Hal böyle olunca o işte en iyisi oluyor ancak hayatınızdaki diğer şeylere yeterince eğilemiyorsun. senin için en önemli şey denge olmalı. Hayatında dengeyi bulduğun zamanlarda başarıdan başarıya koşuyorsun. Eline aldığın bir işe kendini sonuna kadar veriyorsun ve kendini o işle bütünleştiriyorsun ancak o işte bir sorun çıkması halinde çok kolay vazgeçiyor, demoralize oluyorsun. Senin ilacın deniz... Eğer denizi olmayan bir yerde yaşıyorsan kendini beslemek için iki kat daha fazla enerji sarf etmen gerekiyor. Hal böyle olunca da çok yoruluyorsun. Kendine güvenen, aldığı işi hakkıyla yapan, dostlarına büyük değer veren birisin. Kadir kıymet bilmek senin işin.

Sen Osmanoğulları Beyliğine aitsin.

Sen Osmanoğulları Beyliğine aitsin.

Hayata geliş amacını, bir hedefe yürümek için neler yapılması gerektiğini çok iyi biliyorsun. Kafana bir şeyi koyduğunda seni bu yolda yürümekten alıkoyacak hiçbir şey yok gibi. Son derece hırslı birisin ancak bu hırsın seni ele geçirmesine asla izin vermiyorsun. Son derece kontrollü, ne istediğini bilen, vardığın noktayı asla yeterli görmeyen birisin. Aile ilişkilerine büyük önem veren, geniş bir arkadaş çevresine sahip, dinlemesini bilen, akıllı birisin. En büyük zaafın zaman zaman mantıklı düşünmeni engelleyen yoğun duygular. Aşktan, nefrete, sevgiden, öfkeye tüm duyguları zirvede yaşıyorsun, haliyle zaman zaman kararlarını bu duygularınla alman sana zarar veriyor. Duygularında dengeyi bulursan seni kimse tutamaz.

Sen Saruhanoğulları Beyliğine aitsin.

Sen Saruhanoğulları Beyliğine aitsin.

Senin için tek bir şey söylememiz gerekse tutarlı biri deriz. Atacağı adımları iyi hesaplayan, uzun süre düşünen, başkalarının fikirlerini alan sonuçta verdiği karadan emin olan birisin. Verdiğin sözler senin için senet kabilinde. Arkadaşlarına, ailesine, sevdiklerine vakit ayırmayı seven, insandan beslenen birisin. Sen yalnız kalmamalısın, yalnız kaldığında kendinden memnun olmuyorsun ve verimin düşüyor. Kalabalık ortamlar, fikir tartışmaları, kısacası sana bir şey katacak birileriyle birlikte olmak en büyük zevkin. Olumsuz özelliğin ise çabuk rehavete kapılıyor olman ve uzun uğraşlar sonunda verdiğin karara çok güvenip bazı işlerin sonunu istediğiniz şekilde getirememen. Eğer biraz daha sabırlı olmayı başarır, sonuna kadar gitmeden rehavete kapılmazsan harika işler çıkarman işten bile değil. Sen çok sesli birisin, o sesleri kısma.

Sen Karamanoğulları Beyliğine aitsin.

Sen Karamanoğulları Beyliğine aitsin.

Sen tam anlamıyla bir öncü, bir lidersin. İnandığı şeyleri sonuna kadar savunan ve asla bunlardan taviz vermeyen birisin. Bu senin çevrende sert, katı biri olarak anılmana sebep olsa da aslında hiç de öyle biri değilsin. İdealleri, hedefleri amaçları olan birisin ve bu amaçlar doğrultusunda planlı ve programlı hareket etmek en büyük avantajın. Kafana koyduğunuz bir şeyi eninde sonunda başarıyorsun. Senin için bir arada olmak, ortak amaçları, idealleri paylaşmak çok önemli. Başta da dediğimiz gibi sen lider ruhlu birisin. Arkana aldığın kitleyi istediğin hedefe yönlendirme konusunda bir ustasın. İnsanları etkilemeyi, onların gönlüne girmeyi iyi biliyorsun. Bunu asla zorla, dayatarak yapmıyorsun, sen sevilen patronsun. Tek zaafın kendi doğrularına çok bağlı kalıp başka görüşleri gözardı etmen, biraz daha paylaşıma açık olmakta fayda var.

Sen Dulkadiroğulları Beyliğine aitsin.

Sen Dulkadiroğulları Beyliğine aitsin.

Sen kurallara göre yaşayan, her anı planlı birisin. Bu durum senin elini kolunu bağlamadığı sürece sorun yok ancak kendini çok kapatman halinde bunalıyor ve sıkılıyorsun. İnsanlara çok güvenen yapın zaman zaman üzülmene yol açsa da bundan vazgeçmeyi hiç düşünmüyorsun. Tam bir hümanistsin, ne olursa olsun senin için önce insan geliyor. 3 boyutlu düşünme kabiliyetine ve analitik bir zekaya sahipsin. Bir şeyi anlaman için onu kafanda canlandırman gerekiyor. Sırf düşünerek bir projedeki yanlışları görebiliyor, eksikliklerini ortaya çıkarabiliyorsun. Senin temel dinamiğin baskı. Baskı altında olduğunda, zor şartlarda daha iyi çalışıyor, daha üretken oluyorsun. Arkasında bir şeyler bırakmak isteyen, sanata düşkün, okumayı seven birisin. Sözünün eri, insanları zorlamayan, çaba sarf etmeden kendini sevdirmesini bilen birisin.

Sen Aydınoğulları Beyliğine aitsin.

Sen Aydınoğulları Beyliğine aitsin.

Meraklı, araştırmacı, bilgiye değer veren birisin. Duygularıyla hareket etmeyen, aklına oturmayan şeyleri sorgulayan, şüpheci bir yapın var. Bu hayatta başarılı olmanın anahtarı. Çünkü bir konu üzerinde kimin ne dediğine bakmadan kendi doğrunun peşine düşüyorsun. Çalışmaktan asla gocunmayan, hiçbir işi angarya olarak görmeyen, hayatındaki dengeleri yerli yerine oturtmuş ya da oturtacak olan birisin. Öncelik sıralaman, ihtiyaç sıralaman çok net. Aşırı durumlar olmadıkça bu düzeni bozmuyorsun. Başarılı olmak senin için sonuç almaktan çok sonuca giderken ne kadar çok yeni şey öğrendiğinle ilgili. Bu bağlamda yeni insanlar tanımayı, yeni lezzetler tatmayı, yeni yerler görmeyi seviyorsun. Sıcakkanlı, samimi ve dürüst tavırların da bu konuda bir hayli başarılı olmanda en büyük etken. İnsanları kırmaktan nefret eden bu sebeple kolay kolay hayır demeyi beceremeyen birisin.

Sen Menteşeoğulları Beyliğine aitsin.

Sen Menteşeoğulları Beyliğine aitsin.

Küçük şeylerle büyük şeyler elde etmede senin üzerine yok. İmkansız diye bir kelime senin lugatında yok. Eğer bir insan gerçekten istiyorsa her şeyi başarır felsefesine yürekten bağlı, bu sebeple de hayatta çok nadir başarısız olan birisin. Ancak başarısızlıklar seni çok yıpratıyor ve etkisini uzun süre üzerinden atamıyorsun. Her insanın, her olayın içindeki güzelliği görmekte son derece başarılısın. Sana göre hayat ayrıntılarda gizli ve sen bu ayrıntıları görme konusunda bir uzmansın. Fırsatları değerlendirmek senin işin. Aklını kullanmasını bilen, dürüst, saygılı ve büyük küçük demeden bir işin her yönüne eğilen birisin. Burada biraz mükemmelliyetçi olduğun söylenebilir ve her işle ilgilenmek istiyorsun. Bu da haliyle seni çok yoruyor ve bin parçaya bölüyor. Bu durum insanlara duyduğun güvensizlikten değil, kendine çok güveniyor oluşundan kaynaklanıyor. İş bölümü kavramı üzerinde biraz daha çalışman senin yararına olacak.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
337
75
49
35
26
21
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hanne

Candaroğulları Beyliği :)

Pasif Kullanıcı

Siz Karamanoğulları Beyliğine aitsiniz. Siz tam anlamıyla bir öncü, bir lidersiniz. İnandığı şeyleri sonuna kadar savunan ve asla bunlardan taviz vermeyen b... Devamını Gör

İronik Hoca

Vay be.Cumhuriyetçiliğim ve Kemalistliğim hemen kendini belli etti.Beylik testinden Türkiye Cumhuriyeti'ne ait olduğum sonucu ortaya çıktı.