Görüş Bildir
Haberler
Hamza Hamzaoğlu Yeni Yabancı Kuralını Değerlendirdi

Hamza Hamzaoğlu Yeni Yabancı Kuralını Değerlendirdi

Batuhan
06.01.2015 - 12:32

Galatasaray Teknik Direktörü Hamzaoğlu yabancı kuralıyla ilgili, 'Biz zaten çizgimizi belirledik, her şey serbest de olsa, ihtiyacımız kadar alacağız' dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) açıkladığı yeni yabancı oyuncu kararına olumlu baktıklarını söyledi.

TFF tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 23. Uluslararası Antrenör Eğitim Semineri'ne katılan Hamza Hamzaoğlu, gelecek sezon uygulamaya sokulacak yeni yabancı kuralının hayırlı olması dileğinde bulundu.

'Bence olumlu olacak ama bunu zaman içinde daha net göreceğiz. Bu kararın olumlu yansıması tamamen bizim nasıl hareket edeceğimize bağlı' diye konuşan Hamzaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Galatasaray'a nasıl yansıyacağına gelirsek, biz zaten çizgimizi belirledik. Her şey serbest de olsa, ihtiyacımız kadar alacağız. Gereksiz yere kadromuzu doldurmayı düşünmüyoruz. İhtiyacımız olan yerli ya da yabancı oyuncu varsa kadromuza dahil edeceğiz. Devre arasında çok fazla transfer yapmayı da düşünmüyoruz' ifadelerini kullandı.

'Sahada 11 yabancının aynı anda oynayabilecek olması' yönündeki soru üzerine sarı-kırmızılı teknik adam, 'Sahada 11 yerli de olabilir. Ben yerlilere engel olacağını düşünmüyorum. Oyuncu eğer iyiyse, mutlaka oynayacaktır. Eskiden genç ve yaşlı diye ayrım yapılırdı. Futbolda asında böyle bir ayrım yoktur, iyi veya kötü oyuncu vardır. Şimdi de öyle. Yerli veya yabancı ayrımı yok. İyi veya kötü ayrımı var. Kim iyiyse o oynar' diye konuştu.

'Futbolcularımız yurt dışında oynamaya sıcak bakacaktır'

Hamzaoğlu, yeni uygulamanın Türk oyuncuların yurt dışında oynamaya sıcak bakmasına sebep olacağını kaydetti.

Yeni kuralla yerli oyuncuların alacağı sürelerin değişebileceğini dile getiren Hamzaoğlu, 'Bizim oyuncularımız da artık yurt dışında oynamaya sıcak bakacaklardır. Ülkemizdeki maddi imkanlar nedeniyle oyuncularımız yurt dışına gitmeye çekiniyor. Şimdi hedefler değişecek, oynama ihtiyacı doğacak. Bu durum milli takıma da olumlu yansıyacaktır' değerlendirmesinde bulundu.

Bu şekilde milli takıma daha kaliteli oyuncuların çıkacağına inandığını dile getiren Hamzaoğlu, şunları söyledi:

'Sınırlamalar, mecburiyetler yok. Herkes daha rahat hareket edecek. Rekabetçi ve adil bir ortam olacak. Her şey bizim nasıl hareket edeceğimize bağlı. Eğer iyi kullanırsak, çok olumlu bir karar ama kötü kullanırsak bazı kulüplerin de sonunu hazırlayabilir. Eğer biz bilinçli olursak, ülkemizin gençlerini yetiştirmekte, onlara şans vermekte istekli olursak, hiçbir şekilde engel teşkil etmeyecektir. Kimse bize 'gençleri veya yerlileri oynatmayın' demiyor. Eğer iyi ve kazanılması gereken bir oyuncu varsa, onu kazanmak bize düşüyor.'

İlk yarı değerlendirmesi

Hamzaoğlu, ligde devre arasına girilirken Galatasaray olarak durumlarını değerlendirirken, 'Şu anda zirveden kopmamış durumdayız. Bizim açımızdan ilk yarının olumlu geçtiğini söyleyebiliriz. İkinci yarıda kendimizi geliştirip daha da kızışacak yarışta sonuna kadar gitmeyi ve hedefe ulaşmayı planlıyoruz' şeklinde konuştu.

Göreve geldiği günden itibaren kimseye şampiyonluk sözü vermediğini ama bu hedef için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söylediğini aktaran Hamzaoğlu, devre arasında takımdan göndermeyi planladıkları yabancı oyuncu da bulunmadığını vurguladı.

Sneijder de dahil olmak üzere takımdan ayrılmak isteyen futbolcu olması halinde konuyu değerlendirebileceklerinin altını çizen sarı-kırmızılı çalıştırıcı, transfer yapma ihtimallerinin de düşük olduğuna değindi.

Dünya Kupası sırasında Sneijder'le ilgili yaptığı bir eleştirinin hatırlatılması ve bu durumun oyuncuyla aralarında nasıl bir etkiye neden olduğu sorusuna ise Hamzaoğlu, 'Sneijder'in bizi sevdiğini düşünüyoruz. Biz de kendisini seviyoruz' ifadelerini kullandı.

Eurosport 

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0