Görüş Bildir
Haberler
Hamile Kalmak İsteyenlerin Oluşturması Gereken Rutinler

Hamile Kalmak İsteyenlerin Oluşturması Gereken Rutinler

Bebek hayali kuran çiftler, denemeye başladıktan kısa süre sonra cevap alabilirler. Bazılarında bu kadar kolay ilerlerken bu süreç, bazı kişilerde ise zor bir şekilde ilerleyebilir. Bu yüzden hamile kalmak isteyen kadınların uygulaması gereken rutinler içeriğimizde.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hamile kalmaya karar verdiyseniz artık yeni alışkanlıklar edinmelisiniz demektir.

Hamile kalmaya karar verdiyseniz artık yeni alışkanlıklar edinmelisiniz demektir.

Hayatınıza yeni bir soluk getiren bu kararı aldığınızda, eşinizle birlikte ilerleyeceğiniz bir süreç başlar. Bu sürece hem fiziksel hem de ruhsal olarak hazır olmanız gerekmektedir. Kendinizi hazır hissettiğiniz, en olması gereken zamanda gerçekleşen hamilelik her çiftin arzusudur. Sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmek ve sağlıklı bir şekilde bebeklerini kucaklarına almak isteyen çiftlerin, gebelikten önce yapması gereken bazı uygulamalar vardır. Sabır ve şansın gerekli olduğu bu süreci siz de elinizden geldiğince kolaylaştırabilirsiniz. Aşağıda sıraladığımız maddeler ile gebe kalma şansınızı arttırabilirsiniz.👇

1. Önce sağlık kontrolünden geçin.

1. Önce sağlık kontrolünden geçin.
www.ayseduman.com

Hamilelik öncesi atılacak ilk adım tabii ki de doğum uzmanı ile görüşmek olmalıdır. Gebe kaldıktan sonra değil, gebe kalmaya karar verdiğiniz zaman görüşmelisiniz. En doğru tavsiyelerde bulunan doğum uzmanları, nasıl bir yol izlemeniz gerektiğinizi size bildirecektir. Gebeliği takip edecek doktor ile iletişiminiz sık olmalı. Doktorunuzla aranızla güvenilir bir bağ kurulmalı çünkü bu durum doğum sırasında kendinizi rahat hissetmenizi sağlar. Doktorunuzun sizi tanımak adına sorduğu birçok soruya cevap vermeniz durumunda, hem sizin hem de ilerde olacak bebeğinizin sağlığı açısından önemlidir. Doğum kontrol hapı kullanan kadınların bir kutuyu bitirdikten sonra bırakmaları gerekir. Bıraktıktan sonra iki ile dört hafta arasında tekrar adet görmeye başlayacaklardır. Gebelikte korunmayı bıraktıktan sonra bir kez adet görmeyi beklemelisiniz. Vücudunuzu hamileliğe hazırlayan bu süreç her çiftin ilk adımı olmalıdır.

2. Yumurtlama döneminizi hesaplayın.

2. Yumurtlama döneminizi hesaplayın.

Yumurtlama döneminizi hesaplamak bu süreçte size çok yardımcı olacaktır. Hamile kalmak için düzenli ilişkiye girmek, tabii ki hamile kalma şansınızı artırır ama yumurtlama döneminizi bilir ve bu dönemlerde sık sık seks yaparsanız hamile kalma şansınız daha çok artar. Kendinizi takip ettiğiniz periyotlara göre yumurtlama döneminizde sık ilişkiye girin. Adet gördüğünüz günden itibaren 14. günde yumurtlama başlar, bu tarihler kadınlarda değişiklik gösterebilir. Hem tarih değişiklikleri ve hem de sperm ile yumurta hücresinin kadın vücudu içinde yaşama süresi göz önüne alındığında 9 ile 15. günlerinde cinsel ilişkiye girmek gebelik şansını arttırır. İlişki her gün önerilmez çünkü bu durum sperm kalitesinin düşmesine neden olur.

3. Kafein azaltın.

3. Kafein azaltın.

Sabahları kalkar kalkmaz ilk işimiz kahve içmek oluyor. Bazen ayılmak için bazen ise baş ağrımız geçsin diye hemen kahveye yöneliyoruz. Hamile kalmak isteyenlerin uzak durması gereken şey kahvedir. Yapılan araştırmalara göre kafein tüketimi, hamile kalma olasılığını yarıya düşürmektedir. Kahveyi direkt kesmek yerine zamanla azaltabilirler. Günde yarım fincan kafeinsiz kahveyi tercih etmeliler.

4. Beslenmenize dikkat etmelisiniz.

4. Beslenmenize dikkat etmelisiniz.

Beslenme düzeni her şeye etkisi olduğu gibi hamile kalma durumuna da etkisi mevcuttur. Bu süreci hızlandırmak istiyorsanız, kendinizin ve eşinizin beslenmenize özen göstermelisiniz. Sık sık taze meyve ve sebze tüketmelisiniz. Özellikle balık türleri somon, uskumru, alabalık gibi yağlı balıklar yemek listenizde yerini almalı. Çinko bakımından da zengin olan istiridyeyi mutlaka tüketmelisiniz. Özellikle cıva yoğunluğu az olan balıkları tercih etmelisiniz. Yüksel kolesterol seviyeleri hamile kalma oranını düşürür. Bu nedenle zararlı yağ içeren gıdalardan uzak durulmalıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Kendinize Folik Asit, eşinize Çinko, E vitamini ve Selenyum...

Hamile kalmaya karar verdiğiniz andan itibaren kendiniz için Folik Asit kullanımına başlayabilirsiniz. Folik Asit kan hücrelerinin ve alyuvarların sayısı arttırır ve vücudunuzu hamileliğe hazırlar. Doktorunuzun tavsiyesi doğrultusunda alacağınız Folik Asiti sadece ilaç yoluyla değil, koyu yeşil yapraklı sebzeler, brokoli, zenginleştirilmiş ekmek ve tahıllar, fasulye, turunçgiller ve portakal suyu gibi gıdalardan alabilirsiniz. Eşinizin ise Çinko, E vitamini ve Selenyum alması gerekir. Selenyum testosteron ve sperm sayısını arttırır. C vitamini de eşinizin sperm kalitesini yükseltir.

6. Kayganlaştırıcı vb. ürünler kullanılmamalıdır.

Kozmetik ürünler, kayganlaştırıcı olarak kullanılan krem ve yağlar spermlere zarar verir ve hamileliği zorlaştırır. Bu süreçte bu tür ürünleri kullanmamak en iyisidir. Tabii bu durum içinde zararlı maddeler barındıran kremler için geçerlidir. Bu durum spermi öldürebilir. İçinde zararlı maddeler içermeyen yani ph ve osmolaritesi vajina ile aynı olan kayganlaştırıcılar spermi öldürmez.

7. Çok sıcak ortamlarda bulunmayın.

7. Çok sıcak ortamlarda bulunmayın.

Bebek sahibi olmak isteyen bireyler kendilerini çok sıcak ortamlardan korumaları gerekmektedir. Sauna, buhar banyosu, hamam gibi aşırı sıcak ortamlarda bulunmayın. Erkeğin yumurtalıklarının çok fazla ısıya maruz kalması, sperm kalitesi bozar. Ayrıca sperm kalitesini korumak için gerekli olan bir başka öneri ise pamuklu iç çamaşır giymesi ve dar pantolonlardan uzak durulması gerekir.

8. Alkol ve sigaradan vazgeçin.

8. Alkol ve sigaradan vazgeçin.

Alkol ve sigara hem kadının hem de erkeğin üreme potansiyelini düşürür. Sigara erkeklerde sperm sayısını azaltır. Alkol ise sperm kalitesini bozar ve bundan dolayı hamile kalmak zorlaşır. Bu süreçte sigara ve alkolü azaltmak bir çözüm getirmez, kesinlikle bırakmak gerekmektedir. Sigara tüketimi düşük riskini de beraberinde getirir.

9. Cinsel ilişki sonrası sırtüstü yatın.

9. Cinsel ilişki sonrası sırtüstü yatın.

Cinsel ilişkiye girdiğiniz sırada pozisyonunuz ne olursa olsun, ilişki sonrası bir süre sırt üstü yatın. Hemen ayağa kalkıldığında, spermlerin rahim ağzından geçmesi güçleşir. Bu durumda hamile kalma oranınızı düşürür. Bunun yanında hamile kalmadan önce küçük hareketlerle egzersizlere başlamalısınız. Çok ağır olmayan ama düzenli hale getirdiğiniz egzersizler, hamile kaldığınız zaman ki gelen yorgunluğu çabuk atlatmanızı sağlar ve normal doğum sırasında da size çok fazla faydası bulunmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Stres her şeyi olduğu gibi hamile kalma durumunuzu da olumsuz etkileyen bir faktördür.

Hamile kalmak için üzerinizde hissettiğiniz stres işleri kolaylaştırmayacaktır. Stres düzeyi arttıkça adet düzeni bozulur. Kronik stres vücudunuzda kortizol adlı hormonun salgılanmasına neden oluyor. Bu hormon ise sinir sisteminin işleyişine etki ettiği için hormon üretimini ve işleyişini bozmaktadır.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
3
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın