Görüş Bildir
Haberler
İsrail Ateşkesi İptal Etti, Gazze'yi Yeniden Bombalamaya Başladı

İsrail Ateşkesi İptal Etti, Gazze'yi Yeniden Bombalamaya Başladı

Batuhan
20.07.2014 - 09:16 Son Güncelleme: 20.07.2014 - 13:58
İçeriğin Devamı Aşağıda

İsrail Ateşkesi İptal Etti, Gazze'yi Yeniden Bombalamaya Başladı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ni bombalamaya yeniden başladıklarını bildirdi. Buna gerekçe olarak ise Hamas'ın 2 saatlik insani ateşkesi ihlal etmesi gösterildi.

Gazze'nin Şicaia mahallesinin İsrail tarafından ağır bombardımanı sonucu Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin talebi üzerine insani ateşkes kabul edilmişti.

Sağlık yetkilileri, Gazze'nin Şicaia mahallesinin İsrail tarafından ağır bombardımanı sonucu en az 50 Filistinlinin öldüğünü açıkladı. (CİHAN)

Zaman

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/dunya_israil-...

Gazze'nin Şecaiyye bölgesinden ilk görüntüler

İsrail Ambulansları ve İlk Yardım Birimlerini Vurdu

İsrail ordusunun Gazze'nin doğusuna düzenlediği top atışları saldırılarında en az 13 Filistinlinin öldüğü, 200 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı basın açıklamasında, İsrail ordusunun, Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye, Tuffah ve Zeytun mahallelerini hedef gözetmeksizin yaptığı top atışlarında en az 13 Filistinlinin öldüğünü, 200 kişinin de yaralandığını belirtti.

Kudra, 'İsrail ordusu hedef gözetmeksizin sivil yerleşim birimlerini hedef aldığı şiddetli top atışları sırasınsa özellikle bölgeye gelen ambulansları ve ilk yardım birimlerini vurdu.' dedi.

Öte yandan görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusunun Şucaiyye, Tuffah ve Zeytun mahallelerine 500 metre yakınına kadar ilerlediğini, halkın top atışı saldırıları nedeniyle şehrin içlerine doğru kaçtığını ifade etti.

Aynı zaman da Hamas, İsrail ordusunun, sivillerin yaşadığı Şucaiyye, Tuffah ve Zeytun mahallelerine düzenlediği saldırılarla 'Savaş suçu' işlediğini ilan etti.

AA muhabirine konuşan Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, 'Şucaiyye'de yaşanan bir katliam ve savaş suçudur' dedi. Zuhri, 'İsrail'in bu saldırıları Filistin halkını yıldıramıyacaktır. Direniş devam edecek, İsrail ordusu ağır kayıplar verecektir.' ifadelerini kullandı.

Hava ve karadan genellikle sivil yerleşim birimlerinin hedef alındığı saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 358'e yükselirken, 2 bin 685 kişi yaralandı.

İsrail ordusunun saldırlarında, aralarında çok sayıda çocuk ve kadının bulunduğu sivil ölü sayısı, her geçen gün artıyor.

Muhabir: Yaser Albanna, Mustafa Melih Ahıshalı

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/u/361652--isr...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0