Görüş Bildir
Haberler
Hamas: "91 İsrail Askerini Öldürdük"

Hamas: "91 İsrail Askerini Öldürdük"

Batuhan
28.07.2014 - 13:34

Hamas: "91 İsrail Askerini Öldürdük"

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başlamasından bu yana 91'den fazla İsrail askerini öldürdüklerini açıkladı. İsrail'e göre ise ölü sayısı 42.

Yazılı açıklama yapan Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başlamasından bu yana 91'den fazla İsrail askerini öldürdüklerini, yüzlercesini yaraladıklarını açıkladı.

Kassam Tugayları, 'Ölen İsrail askerlerinin 91'den fazla olduğu, bu rakamın sadece direnişçilerle İsrail askerlerinin göğüs göğüse, yüz yüze girdikleri çatışmalarda direnişciler tarafından belirlenen rakam' olduğunu duyurdu.

İsrail ordusu ise, Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı günden bu yana ölen İsrail askerlerinin sayısının 42'ye yükseldiğini açıklamıştı.

'Koruyucu Hat' adı altında 7 Temmuz'da Gazze’ye havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

Genellikle sivil yerleşim birimlerinin hedef alındığı saldırılarda şu ana kadar 1035 kişi hayatını kaybetti, 6 binden fazla insan yaralandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/91-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0