Görüş Bildir
Haberler
Halkın Meşru Direnişinin Yanındayız

Halkın Meşru Direnişinin Yanındayız

rexho
25.12.2015 - 15:07

Halkın Meşru Direnişinin Yanındayız

HDP Grup Başkan vekilleri İdris Baluken ve Çağlar Demirel imzalı yazılı açıklamada, “Antidemokratik uygulamalar olmasına rağmen, olağanüstü halin ve sıkıyönetimin bile bir hukuku varken hatta savaşın bile bir hukuku, uyulması gereken kuralları varken, şu anda bölgede tüm hukuk devre dışı bırakılmıştır. Hiçbir yasal düzenlemeye dayanmadan ilan edilen sokağa çıkma yasakları altında insanlar tüm temel haklarından mahrum bırakılmaktadır” denildi.

‘Kürt halkının soykırım politikalarına karşı topyekûn bir direnişe geçtiği’ savunulan ve HDP’nin öz yönetim taleplerinin arkasında olduğu vurgulanan açıklamaya şöyle devam edildi: “ Biz Halkların Demokratik Partisi olarak, Kürt halkının öz yönetim talebini sahipleniyoruz. Bu talebi kanla boğmak isteyen AKP’ye karşı halkımızın yükselttiği direnişin yanındayız. Tüm parti örgütlerimiz gibi TBMM Grubumuz da bu direnişlerin yanındadır. HDP’nin halkın meşru direnişini sahiplenmesi ve orada yaşanan tüm vahşeti ve hukuksuzluğu görünür kılması AKP’yi rahatsız etmektedir. Buna bağlı olarak da, sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde bulunan milletvekillerimiz özel olarak hedef alınmaktadır.”

Günlerdir abluka altında tutulan Şırnak’ın Silopi ilçesinde bulunduğu bina jandarma özel harekat tarafından kırılan ve evi aranmak istenen milletvekili Ferhat Encü’nün hedef alınması da HDP’nin gündemindeydi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Olay anından itibaren milletvekilimiz, iktidar güdümündeki havuz medyası tarafından hedef haline getirilmiştir. Sonrasında da iktidar partisinin mensupları da bu kampanyadaki yerini almıştır. Milletvekilimiz şahsında partimize ve diğer milletvekillerine bir mesaj verilmek istendiği aşikârdır. Biz bu mesajı daha önceki tüm siyasi soykırım operasyonlarından zaten biliyoruz. Adalet Bakanı ve Başbakan da, bu kampanyanın bir parçası olmuştur. Adalet Bakanı, yaptığı açıklama ile Sayın Encü hakkında bir fezleke gelmesi durumunda gerekeni yapacağını söylemiştir. Bölgede yaşanan tüm katliamlara, hukuksuzluklara göz yuman, bunlar hakkında tek bir işlem yapmayan Adalet Bakanı, söz konusu milletvekilimiz olunca çok hızlı davranmaktadır.”

AKP’nin sindirme politikası uyguladığı belirtilen açıklama şöyle sonlandırıldı: “Fakat şu çok iyi bilinmektedir ki, hayat felsefesi ‘yaşamak direnmektir’ olan bizler asla tehditler ve şantajlar karısında sinmeyiz, boyun eğmeyiz. Bedeli ne olursa olsun halkımızın meşru taleplerinin sahiplenicisi olmaktan ve halkımızın meşru direnişinin yanında yer almaktan vazgeçmeyiz. Yaptığınız adaletsizliklerin hesabını sizden sormak için mücadele etmekten bir an geri durmayacağız.”

Kaynak: http://www.tahahaber.com/hdp-oz-yonet...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0