Görüş Bildir
Haberler
Hakkında Müebbet Hapis İstenen Ümitcan Uygun Kimdir? Ümitcan Uygun Davasında Son Durum ne?

Hakkında Müebbet Hapis İstenen Ümitcan Uygun Kimdir? Ümitcan Uygun Davasında Son Durum ne?

Ümitcan Uygun, Ankara'da 'Aleyna Çakır' olarak tanınan Sema Esen'in ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada şüpheli kişi olarak yargılanıyordu. Uygun, adının yeniden kadın cinayeti ile anılmasından dolayı ülke gündeminde yer alıyor. 25 yaşındaki Esra Hankulu'nun evinde ölü bulunmasıyla ilgili davada Uygun'un 'kasten öldürmek' suçundan tutuklu yargılanıyor ve Ümitcan Uygun için müebbet hapis isteniyor. Peki Ümitcan Uygun kimdir, neden gündemde? Ümitcan Uygun davasında son durum ne? İşte haberin detayları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadın cinayetleriyle anılan Ümitcan Uygun sosyal medyanın en çok konuşulan isimlerinden biri oldu. 21 yaşındaki Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen'in ölümüyle ilgili hakkında soruşturma yürütülen Ümitcan Uygun, 'uyuşturucu kullanımını özendirmek' suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden kısa bir süre önce tahliye edilmişti. Ümitcan Uygun, Esra Hankulu'nun şüpheli ölümünün ardından tekrar tutuklandı. Esra Hankulu'nun ölü bulunmasına ilişkin erkek arkadaşı Ümitcan Uygun ve arkadaşları Dilan C. ile Furkan G. hakim karşısına çıktı.

"Beni Bu İşe Karıştırmayın!"

"Beni Bu İşe Karıştırmayın!"

Sanık Uygun'un olay günü maktulü darbettiği ifade edilen mütalaada, 'Bu darbeler neticesiyle maktulün vücudunun birçok yerinde bası, ekimoz ve sıyrık izleri oluştuğu anlaşılmaktadır.' değerlendirilmesinde bulunuldu. Maktulün başına aldığı darbe ile ölümü arasındaki nedensellik bağının adli tıp raporlarıyla tespit edildiği belirlendi.

Mütalaada kişinin olay sırasında alkollü olması ya da ilaç almasının tek başına 'kendisini savunamayacak durumdaki kişiyi kasten öldürme' suçunu oluşturmadığı vurgulandı. Bu nedenle sanığın 'kasten öldürme' suçundan cezalandırılması gerektiği belirtildi.

Mütalaada, Ümitcan Uygun'un arkadaşları olaydan sonra Uygun'un telefonda kendilerine, 'Beni bu işe karıştırmayın' demesi üzerine kolluktaki ifadelerinde Uygun'un adını vermedikleri aktarıldı.

Furkan G. ve Dilan C'nin Hankulu'ya ait telefonu sakladıkları ve polis ifadesinde Uygun'un ismini vermedikleri, bu nedenlere sanıklara, 'suç delillerini karartmak' suçundan hüküm kurularak 5'şer yıla kadar hapse mahkum edilmeleri talep edildi.

Ümitcan Uygun Kimdir?

Ümitcan Uygun Kimdir?

Ankara'da yaşayan Ümitcan Uygun'un aslen Yozgat Yerköylü olduğu biliniyor. Annesi Gülay Uygun çocuk eğitmeni, babası Durak Uygun ise ticaretle ilgileniyor. Ankara'da ikamet eden Ümitcan Uygun, ayakkabı satışı ve plakalık üretimi yapan işletmelerin sahibidir. Ümitcan Uygun, Aleyna Çakır'ın şüpheli ölümünün ardından Çakır'ı bayıltana kadar dövdüğü videonun ortaya çıkmasıyla gündeme gelmişti. Sosyal medyadan yaptığı kadınlara karşı olumsuz paylaşımları ile çok konuşulan Ümitcan Uygun, fotoğraflarında elindeki paralarla ve lüks arabalarla poz verirken görülmüştü.

Ümitcan Uygun'un annesi Gülay Uygun dağlık alanda ölü bulunmuştu. Gülay Uygun (48), silahla başından vurulmuş halde dağlık alanda ölü bulundu. Yapılan ilk incelemede Gülay Uygun'un, intihar notu bırakarak yaşamına son verdiği belirlendi.

Bu Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın