Görüş Bildir
Haberler
Hakkari ve Mardin'den Acı Haber: 6 Asker Şehit...

Hakkari ve Mardin'den Acı Haber: 6 Asker Şehit...

Emre Ordu
23.06.2016 - 22:11 Son Güncelleme: 24.06.2016 - 10:20

Hakkari Çukurca karayolunda, bölgede faaliyet yürüten güvenlik güçlerinin geçişi esnasında el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 asker şehit oldu.

Bir acı haber de Mardin'den geldi. Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lıların jandarma karakoluna düzenlediği saldırının ardından bölgeye takviyeye giden timin bulunduğu askeri araca ateş açıldı. Çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu. Ömerli ilçesinde ise akşam saatlerinde İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Patlamada olay yerinden geçen bir TIR sürücüsü hayatını kaybederken 3'ü asker 12 kişi de yaralandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakkari-Çukurca karayolundaki Çimenli köyü yakınlarında PKK'lıların tuzakladığı el yapımı patlayıcı, bölgede faaliyet yürüten güvenlik güçlerinin geçişi esnasında infilak ettirildi.

TSK, burada 4 askerin şehit olduğunu açıkladı.

Mardin Derik'te çatışma: 2 asker şehit

Mardin Derik'te çatışma: 2 asker şehit

Derik ilçesine bağlı Akçay Köyündeki Soğukkuyu Jandarma Karakolu'na bugün sabah saat 06.30'da bir grup PKK'lı tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin karşı ateşi üzerine çatışma çıktı. 

Çatışmanın haber verilmesi üzerine saldırıya uğrayan karakola Derik'ten takviye timler gönderildi. Ancak bölgeye takviye gönderilen askeri time PKK'lıların  pusu kurup ateş açması sonucu bir astsubay ve bir uzman çavuş şehit oldu.

Mardin Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı'na bombalı araçla saldırı

Mardin Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı'na bombalı araçla saldırı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün akşam saatlerinde ise Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi. 

Teröristler, jandarma binası önüne getirdiği aracı bırakıp kaçtıktan sonra uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.

Şiddetli patlamada o sırada yoldan geçen bir TIR sürücüsü ile jandarma binası önündeki nöbet kulübesinde bulunan 3 asker yaralandı. 

Durumu ağır olan TIR sürücüsü kaldırıldığı Ömerli Devlet Hastanesi'nde doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Alınan önlemler etkili oldu

Alınan önlemler etkili oldu

Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı binası önüne daha önceden olası saldırıya karşı geniş güvenlik önlemleri alındığı ve binanın önünün beton bloklarla kapatıldığı belirtildi. 

Beton bloklar nedeniyle patlatılan aracın komutanlık binasında az hasara neden olduğu öğrenildi. 

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA, AA ve TSK

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
buss

BUNUN SORUMLUSU KİM, BİZİM ÇAYCI MAHMUT AMCAMI. ALLAH İÇİN DEVLETİN BAŞINDAKİ O ÇOK SEVDİĞİNİZ ADAM NEDEN SESİNİ BİLE ÇIKARMIYOR, KENDİ ÇOCUKLARININ PARMAĞI ... Devamını Gör

ey

şimdi o soysuz vatan hainleri gururlu. benim canım askerim şanlı askerim gurursuz öyle mi ? Allah bütün vatan hainlerini bu dünyadada ahirettede kor ateşlerd... Devamını Gör

birkaleci

ÇATIŞMA DEĞİL! PUSU VE TUZAK! DOĞRU YAZ ŞU BAŞLIĞI.