Görüş Bildir
Haberler
Hakkari, Van ve Mardin'de PKK Saldırıları: Çok Sayıda Şehit Var

Hakkari, Van ve Mardin'de PKK Saldırıları: Çok Sayıda Şehit Var

Onedio Medya
02.09.2016 - 09:26 Son Güncelleme: 03.09.2016 - 00:43

Bugün Hakkari, Mardin ve Van'da meydana gelen çatışmalarda 3'ü asker 3'ü köy korucusu tam 6 şehit verildi. Öte yandan Tendürek Dağı'nda şiddetli çatışmaların yaşandığı yönünde haberler geliyor. Bölgede operasyonların devam ettiğini belirten Van Valisi, çok sayıda şehidin olabileceğini ifade ederek; 'Dün 4 şehidimiz vardı biliyorsunuz, bu akşam 8 şehidimiz olma ihtimâli var.  Ama rakamları henüz netleştiremediğimiz için onları yarın paylaşmayı uygun buluyoruz.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün sabah saatlerinde Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik hava destekli operasyonda bir asker şehit oldu, 6 asker de yaralandı.

Yaralı askerlerin hastanede tedavilerinin sürdüğü, bölgedeki operasyonun devam ettiği aktarılıyor.

Van'da Çaldıran'da 2 korucu şehit oldu

Dün 1 asker ve 1 köy korucusunun şehit olduğu Van'ın Çaldıran ilçesinde bugünkü çatışmalarda 2 köy korucusunun daha şehit olduğu haberi geldi.

Mardin Dargeçit’te PKK saldırısı: 2 asker ve 1 korucu şehit

Mardin Dargeçit’te PKK saldırısı: 2 asker ve 1 korucu şehit
İçeriğin Devamı Aşağıda

Saat 19.10 sıralarında ise bir şehit haberi de Mardin'den geldi. Dargeçit ilçesi girişindeki kontrol noktasına PKK'lılar uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Açılan ilk ateşte 3 asker ve 3 geçici köy korucusu ile 40 yaşlarındaki sivil bir kadın yaralandı.

Çatışma sonrası PKK’lılar kaçarken, bölgeye ambulanslar ve güvenlik güçleri sevk edildi.

Hastanede tedavi altına alınan 2 asker ve 1 korucunun şehit olduğu bildirildi.

Van Valisi Taşyapan: "Bu akşam 8 şehidimiz olma ihtimali var"

Doğan Haber Ajansı'nın aktardığına göre Van Çaldıran ile Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesi arasında bulunan Tendürek Dağı bölgesinden üslerine dönen askeri birliğe PKK'lılarca ateş açıldı. Ajans haberinde şehit ve yaralıların olduğunu belirtti ancak sayı vermedi.

Bölgedeki kaynaklar ise saldırıda 4 askerin şehit olduğu yönünde bilgiler verdi.

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Tendürek'te devam eden çatışmaya ilişkin yaptığı açıklamada: 'Bu operasyonlarda yaralılarımız, şehitlerimiz var. Şu anda 12 yaralımız var, durumları çok şükür iyi. Operasyon şu an devam ediyor. Şehit sayımız konusunda rakamlar değişebileceği için şimdiden telaffuz etmiyorum. Yarın tam olarak açıklayacağız' dedi.

'Bu akşam 8 şehidimiz olma ihtimali var'

Vali Taşyapan gazetecilerin '8 şehidimiz olduğundan bahsediliyor' sorusu üzerine 'Dün 4 şehidimiz vardı. Bu akşam 8 şehidimiz olma ihtimali var. Ama rakamları henüz netleştiremediğimiz için onları yarın paylaşmayı uygun buluyoruz. Etkisiz hale getirilen teröristler var, çatışmanın devam ediyor.'

TSK: 63 PKK'lı etkisiz hale getirildi

TSK: 63 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Çukurca’da bugün PKK’ya yönelik düzenlenen operasyon hakkında yazılı açıklama yapan Genelkurmay Başkanlığı, “Toplam 57 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir” ifadesini kullandı. Operasyonlar sırasında bir askerin de şehit olduğu belirtildi. Açıklamanın tamamı şöyle:

“02 Eylül 2016 tarihinde Hakkari/Çukurca kırsalında icra edilmekte olan Şehit Sağ.Üçvş. Mekan ŞAHİN operasyonunda teröristlerle girilen çatışmada Türk Hava Kuvvetlerince yapılan hava taarruzları ve 1'nci Komd.Tug.K.lığı birliklerince yapılan operasyonlar neticesinde   şu ana kadar 27 BTÖ mensubu ölü, 30 BTÖ mensubu yaralı olmak üzere toplam 57 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Beş Doçka mevzii imha edilmiş ve silahlar da ele geçirilmiştir. Bölgedeki operasyon devam etmektedir.

Operasyonlar esnasında 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 6 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.”

TSK’nın açıklamasından sonra Anadolu Ajansı, 6 PKK’lının daha öldürüldüğünü belirtti. Genelkurmay da bu haberi doğruladı.

DHA, AA ve TSK

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

eskiden iraktan geliyorlardi simdi ise hem Suriye hem Iraktan geliyorlar artik.AKP nin dandik politikasi yuzunden her yer terorist doldu.

meyus

bu kadar pkklı orospu çocuğu öldürülüyor da bunlar niye hiç bitmiyor niye her gün bir şehit veriyoruz amına koyim, dünyada olup olabilecek en saçma en aptal ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Onlar bitmez güney doğu doğuruyor dağa gönderiyor güneydoğuda etnik temizlik şartır

isyankar

Şehidimize Allah'dan rahmet geride kalanlarına sabır diliyorum.