Görüş Bildir
Haberler
Hakemler Başbakan'dan Fazla Maaş Alacak!

Hakemler Başbakan'dan Fazla Maaş Alacak!

Batuhan
03.04.2015 - 11:19

İmzalanan sözleşmelerle Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek, Barış Şimşek, Mete Kalkavan, Ali Palabıyık ve Fırat Aydınus, Türkiye’nin ilk profesyonel hakemleri oldu. Buna göre hakemlere 10 bin TL maaş ödenecek. 1 ayda 4 maç yöneten hakemin kazancı 33 bin TL’yi bulacak

Türkiye Futbol Federasyonu, hakemler konusundaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Sözlü veya fiili saldırıları önlemek için sezon başında hakemlere geniş yetkiler veren TFF, uzun süredir gündemde olan bir projeyi daha hayata geçirdi. Mart ayında imzalanan sözleşmelerle Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek, Barış Şimşek, Mete Kalkavan, Ali Palabıyık ve Fırat Aydınus, profesyonel hakemliğe adım attı.

HAFTADA 3 GÜN RİVA

TFF’nin uygulamaya koyduğu proje kapsamında hakemlere aylık olarak maaş ödenecek. Haftanın 3 günü (SalıÇarşamba- Perşembe) Riva’da eğitim verme mecburiyetindeki hakemler, en az 10 bin TL alacaklar. Bireysel işlerine devam etme özgürlüğüne de sahip olan profesyonel hakemlere, görevli oldukları her maç için ayrıca para verilecek. Örneğin; bir ay içerisinde Süper Lig’de 4 karşılaşmada düdük çalan hakem, maç başına 5 bin 760 TL toplamda ise 23 bin TL kazanacak. Profesyonel hakemlikten de 10 bin TL maaş alan hakemin aylık geliri 33 bin TL’yi bulacak.

TEMELLERİ 2012’DE ATILDI

Sözleşmeli hakemlik 2012 yılından bu yana yapılan çalışmalar sonucu resmiyete dökülürken, TFF Başkanı Yıldırım Demirören döneminde hakemlik adına birçok yeniliğe imza atıldı. Hakemlerin ücretleri 2012 yılından bu yana yüzde 91 oranında arttırıldı, 6 hakemli sistem, kaybolan sprey kullanımı gibi düzenlemelerin hepsi Demirören önderliğinde hayata geçirildi.

3 AYLIK PİLOT UYGULAMA

Federasyon bünyesinde mesaiye başlayan hakemler, Riva’da yer alan idari merkezde MHK gözetiminde çalışmalarını sürdürecek. Kurs, konferans ve seminerlerde eğitim verecek olan hakemler, eğitimlerde kullanılacak görüntüleri belirleyerek özel içeriklerin hazırlanmasına katkıda bulunacak. 3 aylık pilot uygulama sonrası sözleşmeli hakemliğe gelecek sezondan itibaren diğer hakemlerin de katılması planlanıyor.

HT SPOR / ERDEM AKBAŞ

Kaynak: http://www.haberturk.com/spor/futbol/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0