Görüş Bildir
Haberler
Haftalık Makro Görünüm

Haftalık Makro Görünüm

ERSOY TOPTAŞ
10.08.2015 - 14:07

Haftalık Makro Görünüm

Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik Oranı hakkındaki yazımı okuma fırsatınız olduysa mutlaka dikkatinizi çekmiştir. işsizlik oranı üzerinde çok durmuştum. Tarım Dışı İstihdam verisi 2’inci planda kalmaktaydı. İlk etapta beklendiği gibi geldiği için iyimser olarak algılanan işsizlik oranı rakamı FED ‘in zaman kazanmasından başka bir şey değildir. İşsizlik sorunu Faiz artırımının biran önce yapılmasının gerekli olduğunun başlıca nedenlerinden biridir. Fed ’ in Aralık ayından önce bu kararı alması gerekir. Emlak piyasasının yavaşlığı, Enflasyon Oranın %2 ye ulaşması ve İşsizlik oranı konusunu Fed Başkanı Yellen tarafından defalarca söyledi. Ağustos ayı içinde açıklanacak olan İnşaat izinleri, mevcut ev satışları gibi verilerinin yakından takip edilmesi gerekiyor. “Demokratlar “ , “Cumhuriyetçilere” karşı “Ülke ekonomisi kötüye gidiyor imajı yaratmamak için ABD‘ de Ocak ayında başlayacak olan Başkanlık Ön Seçiminden önce faiz artırım kararı verilir diye tahmin ediyorum.

IMF Yunanistan’ ın borcunu ödeyebileceğine inanmadığından, Yapacağı yardım konusunda çeşitli şartlar öne sürüyor. Avrupa Birliğinin ‘ Yunanistanın borcunu silmesi halinde parasal yardım programına destek vereceğini söylüyor, IMF şu yönden haklı olabilir 2010 yılında Yunanistan yine borç batağında Avrupa ve IMF den destek almıştı o dönemde Yunanistan bir şekilde kurtarılmıştı. Ama bu sefer IMF riske girmek istemiyor. Bu hafta bu çözümsüzlük gündeme yerleşebilir.

Yıllardır anlaşma sağlandı denildiği halde ABD ile İRAN birbirlerine uzaktan uzağa söylemleri ile anlaşmanın kâğıt üzerinde olduğu ancak pratikte her an her şeyin olabileceğini resmi kanallardan ve açıkça söylüyorlar. Her hafta bir ülke liderinden diğerine ilginç sözler söyleniyor. Temmuz ayı ortalarında İran lideri Hamaney Anlaşma olsa bile ABD’ ye karşı tavrımız bellidir şeklinde konuşma yapmıştı, bunun akabinde Obama ve Dış İşleri Bakanı kery İran’ın anlaşmaya uymaması halinde gerekenin yapılacağını ifade etti. Aslında bunun sebebi yaklaşan ABD ön seçimlerinden başka bir şey değil Amerikan halkına İran ile yakın değiliz imajı veriliyor ancak bir yandan İran‘a koyulan Ambargonun kalkması nedeniyle ticari ilişkiler kurulabilir gibi konuşmalar oluyor İran halkı ticari ilişkiler artacak diye sevinçten sokaklara dökülmüştü. İran’ın piyasaya girmesi ile petrol fiyatlarının düşeceği söylentileri petrol ülkelerini epey rahatsız etti ve şimdiden gayri resmi karşı anlaşmalar ve Ortadoğu’da yeni şekillenmeler başladı. Gelişmeleri yakından takip edilmesi gerekiyor. ÇİN ‘ tarafına bakacak olursak; Güçlü YUAN ve Avrupa Birliğinden gelen taleplerin azalması sonucu ihracat konusunda sıkıntılı günler yaşıyor, ancak Çinli ekonomistler bu konuda endişelenmenin yersiz olduğunu iç piyasanın büyük bir potansiyel olarak görüldüğü bundan sonra yurtiçi piyasalara ağırlık verilmesi gerektiğini düşünüyorlar

Perşembe gününe kadar önem derecesi yüksek ABD verisi görülmüyor. Cuma günü açıklanacak olan Üretici Fiyat Endeksi verisi önemli ekonomik indikatörlerden biri olup bir sonraki hafta için Dolar Endeksi hareketinin yönünü belirlemede etkili olacaktır.

Fibonacci % 236 >>99.74

Direnç : 99.24

Direnç :98

Pivot :97.21

Destek : 96.81

Destek : 96.42

Dolar Endeksi , 98 ile 97.21 arasında sıkışmış durumda, Yukarı yönlü hareketlerin oluşması için 98 seviyesinin üzerinde kapanışlar yapması gerekir ve 99.24 seviyelerine ulaşabilir, Aşağı yönlü hareketlerin olması durumunda 96.51 noktasının son destek noktası gibi görülüyor.

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı 

Ersoy Toptaş ve Onedio.com sitesi Sorumlu Tutulamaz.

Kaynak: http://ersoytoptas.com.tr/category/ge...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın