Görüş Bildir
Haberler
Hafriyat Kamyonu Terörünün Altından Rüşvet Skandalı Çıktı: Polislere 5 Bin TL Maaş Bağlamışlar

etiket Hafriyat Kamyonu Terörünün Altından Rüşvet Skandalı Çıktı: Polislere 5 Bin TL Maaş Bağlamışlar

Emre Ordu
25.07.2017 - 19:06 Son Güncelleme: 26.07.2017 - 12:44

İstanbulluların adeta kabusu haline gelen hafriyat kamyonu terörünün altından, trafik polisleri ve zabıtaların da karıştığı rüşvet skandalı çıktı. Organize Suçlarla Mücadele ekipleri 8 ay süren takip sırasında bazı trafik polislerinin inşaat şirketleri tarafından aylık 5 bin liralara varan maaşlarla rüşvete bağlandığını tespit etti. Yapılan operasyonda aralarında polis ve zabıtaların da olduğu 102 kişi gözaltına alındı, 72 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı trafik polislerinin hafriyat kamyonları ve beton mikserlerinden yaptıkları usulsüzlük karşılığında rüşvet aldıkları yönünde bilgi alması üzerine teknik ve fiziki takip başlattı.

8 ay süren takip sırasında rüşvet olayına karışan trafik polisleri tek tek tespit edildi. Rüşvet alanların sadece polisler olmadığı belediye zabıtalarının da rüşvet çarkına girdiği belirlendi. Özel ekip, rüşvet çarkındaki polislerin bazı inşaat şirketleri tarafından maaşa bağlandığını, şoförlere de anlık rüşvetler için para verildiği anlaşıldı. Bazı polislerin aylık 5 bin lira aldıkları, kamyonları durduran bazı polislere de anlık 200 ile 300 lira rüşvet verilerek usulsüzlüğe devam edildiği belirlendi.

72 kişi aranıyor

72 kişi aranıyor

Organize Şube Müdürlüğü ekipleri rüşvet çarkının içerisinde 88’i polis 174 kişi belirledi. Ekipler, dün sabah erken saatlerde eş zamanlı onlarca adresi bastı. Biri komiser yardımcısı 60’ı trafik polisi 102 kişi gözaltına alındı. Diğer kişilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirilirken, gözaltına alınanlar arasında 2 zabıtanın da bulunduğu bildirildi.

Soruşturma üst düzey şirket yöneticilerine de sıçrayabilir

Soruşturma üst düzey şirket yöneticilerine de sıçrayabilir

Gözaltına alınan inşaat şirketleri çalışanlarının verdikleri ifadeler doğrultusunda, soruşturmanın bu şirketlerin üst düzey yöneticilerine de sıçrayabileceği belirtildi. Çekilen rüşvet görüntüleri ve telefon konuşmalarının soruşturma dosyasında yer aldığı bildirildi. Gözaltına alınan kişiler sağlık kontrolünün ardından Organize Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorguya alındı.

Öte yandan Çocuklar Duymasın dizisinin geçtiğimiz akşam yayınlanan bölümünde Tamer Karadağlı'nın canlandırdığı Haluk karakterinin hafriyat kamyonlarını savunması yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi... İşte o sahne 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Twitter hesabından dizinin yapımcısı Birol Güven'i etiketleyerek o sözlere tepki gösterdi.

Tur Yıldız Biçer, bu mesajlarının ardından Birol Güven ile Twitter'da tartışma yaşadı.

Birol Güven kendisine yönelik eleştirilere Twitter hesabından ayrıca yanıt verdi

Birol Güven kendisine yönelik eleştirilere Twitter hesabından ayrıca yanıt verdi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çocuklar Duymasın'a sosyal medyadan çok sayıda tepki geldi...

Son olarak: Hafriyat kamyonunun ezmesi sonucu hayatını kaybeden Şule İdil Dere'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda önemli bir noktaya dikkat çekildi 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
218
67
24
9
7
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
laga luga

şu halukun sözleri de tam komedi. bir an ironi yapılıyor sandım ama ciddi ciddi savunulmuş kazalar. kimsenin şoförlerin emeğinde gözü yok. aksine burada şofö... Devamını Gör

kahkaha efekti olmasa açlıktan ölecek adam, kalkmış hala bide cevap verip üste çıkmaya çalışıyo amk o daha vahim..