Görüş Bildir
Haberler
Hafızalardan Silinmeyen Yaralı Suriyeli Çocuk Ümran'ın Abisi Hayatını Kaybetti!

etiket Hafızalardan Silinmeyen Yaralı Suriyeli Çocuk Ümran'ın Abisi Hayatını Kaybetti!

Rinascita
20.08.2016 - 23:45 Son Güncelleme: 21.08.2016 - 17:25

İki gün önce derlenen haberimizde görmüştünüz minik Ümran'ın bakışlarını. Yaşadıkları hava saldırısından sonra, dünyaya vermek istediği mesaj gayet açıktı: 'Çocuklar ölmesin!'. Bugün gelen habere göre ise minik Ümran'ın aynı hava saldırısında yaralanan abisi Ali Daqneesh hayatını kaybetti.

Buzzfeed'in derlediği, sizler için düzenlediğimiz bu haberimizde bu sefer minik hayatların nasıl ve ne şartlar altında solup gittiğine bakacağız.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/davidmack/th...
İçeriğin Devamı Aşağıda

İnsanlığımızdan utanmadık mı hepimiz biraz?

İnsanlığımızdan utanmadık mı hepimiz biraz?

Kanlar içinde, travma sonrası stres bozukluğu yaşıyor ve yalnız... Halep'teki hava saldırısının birinci elden şahidi olan Ümran Daqneesh, bu hafta Suriye'deki iç savaşın hafızalardan silinmeyen ve yürek burkan sembolü haline geldi. 

Abisi Ali ise saldırıda aldığı yaralardan ötürü cumartesi günü hayatını kaybetti. Kendisi de en az Ümran kadar, 10.000'den fazla çocuğun hayatını kaybettiği bu savaşın sembolü haline geldi.

Ali'nin hayatını kaybettiği, ailesi tarafından onaylandı. Telegraph gazetesinden Raf Sanchez ile konuşan aile, bugün geçici olarak kaldıkları yere taziyeye gelenler olduğunu söyledi.

Ümran'ın bakışlarındaki sorgulayan ifade sizin de vicdanınıza dokunmadı mı?

Ümran'ın bakışlarındaki sorgulayan ifade sizin de vicdanınıza dokunmadı mı?

Ali'nin bu görüntüleri, sanal ortamda insanların dikkatini çekti ve Suriye'de devam eden iç savaşın etkilerini görmelerini sağladı. Australian Broadcasting Corporation muhabirine göre, aile fotoğrafın paylaşılmamasını rica etti.

Daqneesh kardeşler ve ebeveynleri, savaştan belki de en büyük zararı gören Halep şehrindeki evlerinin, patlama sırasında yerle bir olması sonucu yaralandılar.

Ali'nin babasının Telegraph'a verdiği röportaja göre, saldırının olduğu sırada Ali arkadaşlarıyla birlikte dışarıda oyun oynuyordu. Baba, enkazın arasından 3 yaşındaki Ümran'ı çabucak çekebildi. Ümran'ın ambulansta çekilen videosu ve fotoğrafları ise bir çocuğun böyle bir savaştan nasıl etkileneceğinin kanıtı...

Görüntüler, Youtube'da 3.7 milyon kullanıcı tarafından izlendi.

Yalnızca empati yeterli değil, yalnızca öfke de yeterli değil!

Yalnızca empati yeterli değil, yalnızca öfke de yeterli değil!

UNICEF Başkanı Anthony Lake :

Aynı duyguları ve empatiyi, Halep'te görmemeleri ve yaşamamaları gereken şeylere maruz kalan, aynı korkuyu ve acıyı yaşayan 100.000'den fazla çocuk için de gösteremez miydik? 

Yalnızca empati yeterli değil.Yalnızca öfke de yeterli değil. Empati ve öfke, hareketle birleşmeli!'

dedi...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
607
309
91
16
14
8
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vera Hanzade

Ulan oturdu boğazıma bir yumru..yutkunamıyorum. Bu nasıl acıdır Allahım ?

arethnea

son 1 haftadır aklıma geliyor, kalbıme bıcak saplanır gıbı oluyor her gelişinde.

Deneri

Yazik cok yazik ölen insanlik yitip giden canlar,cocuklar..Mahallede top kosturacaklari yasta ölen cocuklar...Hepsinden acisida ona üzüldün buna üzülmedincil... Devamını Gör

arethnea

dusmanım olsa, cocuksa eger heder olan canı giden, her zaman uzulurum. sivillerin masumların olmesı hıcbır ırkta mıllette kabul edılemez birsey ama maalesef ... Devamını Gör

ay_seagull

o çocukta kendimizi gördük . çocuğun yaşadıklarından yüzde birini bile yaşamamıza rağmen bi onun kadar cız etti yüreğimiz. ama üzülerek diyorum sadece 2 dk. ... Devamını Gör