Görüş Bildir
Haberler
Haczedilen Köpek Mahkemeye Dilekçe Verdi!

Haczedilen Köpek Mahkemeye Dilekçe Verdi!

Onedio Medya
10.02.2014 - 17:04 Son Güncelleme: 10.02.2014 - 17:25

Haczedilen Köpek Mahkemeye Dilekçe Verdi!

Son Dakika

Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçen günlerde haczedilen 'Ares' isimli köpek adına mahkemeye itiraz dilekçesi verildi. Köpeğin ağzından yazılan dilekçe, Bodrum 1. İcra Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Sahibinin bin liralık borcu yüzünden haczedilen labrador retriever cinsi köpek adına, Bodrum Yurttaş İnisiyatifi sözcüsü Ayhan Karahan itiraz dilekçesi verdi. Türkiye'de bir ilkin yaşandığını ve artık köpeklerin de itiraz edebileceklerini söyleyen Karahan, 'Şu anda Ares’in icra dilekçesi işleme koyuldu. Yanıtı merak ediyoruz. Dilekçe, dosyanın içine eklendi. Türkiye’de bir ilk yaşandı, hacze uğrayan köpek dilekçeyle itiraz etti. İtiraz dilekçesi ise kabul edilip dosyasına koyuldu. Bir köpeğin itirazı icra dosyasında yer almıştır. Bu da bu ülkede hukukun geldiği noktayı gösteriyor. Bu çok ironik bir durumdur.' dedi.

AV. KAZMAZ: KÖPEKLERİN DİLEKÇE VERME YETKİSİ YOK

Haczedilen köpeğin ağzından itiraz dilekçesi yazılarak mahkemeye sunulmasıyla ilgili görüş bildiren Av. Remzi Kazmaz ise şunları söyledi: 'Ares isimli haczedilen köpek, Bodrum 1. İcra Mahkemesi’ne dilekçe vermiş. İtiraz dilekçesi de şu anda elimizde. Ben 25 yıllık meslek hayatımda, ilk defa böyle bir itiraz dilekçesiyle karşılaşıyorum. Böyle bir dilekçenin resmî bir makama verilmesi, alınması ve işleme koyulup dosyaya eklenmesi bana göre yanlıştır. Bu konuyla ilgili havale yapılmaması ve direkt reddedilmesi gerekirdi. İyi niyetli bir memur tarafından havale edilmiş. Ares adlı bir köpek haczedilmiştir, bu köpek ev köpeği ve süs köpeğidir. İcra İnfaz Kanunu'nda ise bunu düzenleyen herhangi bir madde yoktur. Bu düzenleme ancak Hayvanları Koruma Kanunu'nun 5. maddesinde ve 5. fıkrasında belirtilir. Orada çok açık ve sade bir şekilde, 'Ev içerisinde beslenen süs köpekleri haczedilemez.' yazar.'

'ARES'İN PSİKOLOJİSİ BOZULDU'

Dilekçeyi köpek ve sahipleri adına mahkemeye sunan Ayhan Karahan, Ares'in yaşanan olaylar karşısında psikolojisinin bozulduğunu ve rahatsız olduğu için mahkemeye gelemediğini söyledi. Köpeğin sahibi Mahmut Yazoğlu'nun ise hukuki mücadelesini sürdürdüğü öğrenildi.

Olay, Yazoğlu'nun yedi yıldır beslediği Ares isimli köpeğin haczedilmesiyle başlamıştı. Bin liralık borca karşılık haczedilen köpek, sahibini ve hayvanseverleri ayağa kaldırmıştı. İstanbul’da kafeterya işleten ve sözleşmesi dolunca mülk sahibi tarafından dükkandan çıkarılan Yazoğlu bu durumu mahkemeye taşımış, mahkeme mülk sahibini haklı bulmuştu. Mahkemeyi kazanan mülk sahibi, daha sonra Mahmut Yazoğlu’ndan alacaklarını tahsil etmek üzere hacze başvurmuş ve haciz memurları kapısına dayanmıştı. Evde alacak bir şey bulamayan memurlar, köpeği haczedip daha sonra yediemin olarak tekrar sahibine vermişti.YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

Kaynak: http://cihan.com.tr/caption/Hacizli-k...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın