Görüş Bildir
Haberler
Hacıosmanoğlu: "Görevde Bulunmamın Sebebi İnsanların Sevgisi"

Hacıosmanoğlu: "Görevde Bulunmamın Sebebi İnsanların Sevgisi"

Enver K.
02.04.2015 - 14:13

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yönetim kurulunda 'seçim olsun mu olmasın mı' yönünde bir oylama yapılmadığını belirterek, 'Ben bütün arkadaşlara ayrılmak istediğimi söyledim ve kararınızı verin dedim. O arkadaşlar da devam etmek istediklerini söylediler' dedi.

Hacıosmanoğlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek, kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.

Bordo-mavili kulübün başkanı, Yargıtay'ın, Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin genel kurul kararını iptal eden yerel mahkeme kararını onamasıyla ilgili hukuki sürecin sonuna kadar gideceklerini söyledi.

Trabzonspor'un genel kurulunun iradesinin üstünde bir iradenin olmadığını ifade eden Hacıosmanoğlu, 'Biz 2013 yılında seçime gittiğimizde de 6 aylık süre vardı, bunu 2,5 yıla çıkaralım diye bir talepte bulunmadık. Sadece biz değil, başka adayı olan arkadaşlar da böyle bir talepte bulunmadı. Önümüze koydular, biz de 'hayır' demedik. Genel kurul salonunda da geçici maddenin nasıl onaylandığını herkes gördü ama orada bir kargaşa oldu. O anki divan başkanlığından, yetersizliğinden kaynaklanan bir olumsuzluk ortaya çıktı. Sonra da iki üye arkadaşımız, bu konuyu mahkemeye taşıdı' diye konuştu.

Trabzonspor yönetim kurulunda 'seçim olsun mu olmasın mı' yönünde oylamalar yapıldığı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını aktaran Hacıosmanoğlu, 'Seçim veya istifa olsun mu şeklinde bir oylama yapılmadı. Ben bütün arkadaşlara ayrılmak istediğimi söyledim, kararınızı verin dedim. O arkadaşlar devam etmek istediklerini söylediler. Ben kesin de kararlıydım ama onların ne zor şartlarda yöneticilik yaptığını, ne eleştireler aldığını biliyorum. Onların 'devam edeceğiz' sözüne aksi bir karşılık veremedim, devam ettim. O konu öyle bir konuydu, yönetimden kimsenin talebi değildi, benim talebimdi' dedi.

Hacıosmanoğlu, görevde bulunmalarının tek sebebinin insanların kendisine olan sevgisinden kaynaklandığını anlatarak, 'Sokaktaki insanların sevgisi sadece Trabzon'da değil, her yerde. Onların sevgisi olmasa bugün burada olmazdım. Allah bizi onlara karşı mahcup etmesin. Keşke herkesin istediği o birliktelik olsa da ortaya büyük proje koysalar da Trabzonspor'u, Türkiye değil Avrupa'da şampiyon yapacak birliktelik ortaya koysalar. Biz bu kulübün başkanıyız, böyle olursa başkanlığını da bırakırız, güvenlik görevlisi olarak hizmet etmeye de hazırız ama onun olacağına inanmıyorum' diye konuştu.

'Constat'ın kadro dışı kalıp kalmadığı' şeklindeki soruya ise Hacıosmanoğlu, 'Sağlık sebeplerinden dolayı yoktum burada. Hafta başından beri buradayım, hocamızda yurt dışındaydı. Bu hafta içerisinde halledeceğimizi düşünüyorum. Bu hafta bir sonuca bağlarız' yanıtını verdi.

Hacıosmanoğlu, bir gazetede 'Kulüpten 3 milyon lira para çektiği' şeklinde yer alan haberin doğru olmadığını anlatarak, 'Samimiyetten bahsediyorum. Ben kulüpten para çektim diye söylemek ahlakla bağdaşmıyor. Çünkü kulübün hesapları ortada. Yargıtay onadıktan sonra bırakın bizim kulüpten para almayı, para vermemiz lazım. Trabzonspor’un kasasından kimse para çekmedi, kasasına para da koymak gerekiyor. Zamanında kulübe para vermiştik, şimdi herhalde benim 20-30 bin lira borcum var. Uçak biletleri, yapılan bağışlar var. Onları kendim yapıyorum. Kulübe bu borçlarım olabilir, onları da öderim' diye konuştu.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0