Görüş Bildir
Haberler
Hablemitoğlu Suikasti Sil Baştan: '14 Yıl Sonra İlk Defa Bir Savcı Gördük'

Hablemitoğlu Suikasti Sil Baştan: '14 Yıl Sonra İlk Defa Bir Savcı Gördük'

Deniz Gök
29.09.2016 - 21:38 Son Güncelleme: 30.09.2016 - 11:19

2002 yılında evinin önünde uğradığı suikast sonucu öldürülen Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yaklaşık 6 saat süren bir ifade verdi. İfade sonrası açıklama yapan Şengül Hablemitoğlu, 'Biz 14 yıl sonra bir savcıyla karşılaştık. 14 yıl sonra birilerinin olayla ciddi bir biçimde ilgilendiğini gördük.' ifadelerini kullandı. Daha önce hiçbir biçimde soruşturma yürütülmediğini belirten Hablemitoğlu, 'Bir şekilde sümenaltı edilmiş. Onun ötesinde karartılmış' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adliyeye avukatı Ersan Barkın'la birlikte gelen Şengül Hablemitoğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Necip Cem İşçimen'e, mağdur-müşteki sıfatıyla yaklaşık 6 saat süren ifade verdi.

İfade işleminin ardından konuşan Hablemitoğlu, 'Hem ifade hem değerlendirme yaptık. Savcı çok zarif bir insan. Bu işle ilgili olduğunu anladık. 14 yıllık süreçte bir takım şeyler yaşadık. Bize ulaşanlar, bize bir takım şeyler iletenler olmuştur. Onları da ilettik savcı beye' dedi.

"Biz 14 yıl sonra bir savcıyla karşılaştık"

"Biz 14 yıl sonra bir savcıyla karşılaştık"

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hablemitoğlu, 2015 yılında CNN Türk 'Tarafsız Bölge' programında eşiyle ilgili dosyanın yeniden açılmasını değerlendirirken söylediği 'Konuşmak istiyorum ama güvenmem lazım savcıya' sözlerinin hatırlatılması üzerine, 'Biz 14 yıl sonra bir savcıyla karşılaştık. 14 yıl sonra birilerinin olayla ciddi bir biçimde ilgilendiğini gördük. Bu süreç içerisinde karşılaştığım bir takım şeyleri de değerlendirdik' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şengül Hablemitoğlu, suikaste ilişkin detayları canlı yayında Ahmet Hakan'a anlatmıştı

'Soruşturma sümenaltı edilmiş, karartılmış'

FETÖ ile ilgili bir bağlantı mı tespit edildi sorusuna Hablemitoğlu, 'İfademde gündeme gelmedi ama bu araştırılıyor. Zaten araştırılan bu. Daha önce hiç bir şekilde soruşturma yürütülmemiş. O ortaya çıktı. Bir şekilde sümenaltı edilmiş. Onun ötesinde karartılmış' şeklinde cevap verdi.

'Paralel Yapı Ana İddianamesi'nde de yer aldı

'Paralel Yapı Ana İddianamesi'nde de yer aldı

Hablemitoğlu cinayeti Gülen örgütüne yönelik 15 Temmuz darbe girişimi öncesi hazırlanan 'Paralel Yapı Ana İddianamesi'ne de girmişti. 

Cinayet iddianamede Gülen yapılanmasının işlediği suçlar bölümü de yer almıştı. 

İddianamede, “FETÖ’nün doğrudan bir eseri olduğu iddia edilen olay, yazar Necip Hablemitoğlu’nun Ankara’da planlanarak kiralık bir katil tarafından öldürülmesidir. Necip Hablemitoğlu cinayeti soruşturmasını o yıllarda emniyet içerisindeki terör ve istihbarat birimlerine egemen cemaat yapılanması yürütmüştür. Soruşturma gereği gibi yapılmamıştır. Fetullah Gülen cemaatinin emniyet istihbarattaki kadrolarının o tarihlerde bu cinayetten habersiz olması imkânsızdır. Cemaatin istihbarat görevlileri cinayetin işleneceğinden haberdar olmalarına rağmen en azından önlememişlerdir. Soruşturmada olay öncesinde cep telefonları ile ilgili HTS kayıtlar alıp herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Cinayetten sonra delil toplamada olayı çözmeye yönelik çalışma yapılmamış tersine cinayet çözümsüz bırakılmaya ve karartılmaya çalışılmıştır” denilmişti.

Hablemitoğlu, yıllar önce Gülen tehlikesine dikkat çeken, kamuoyunu uyaran isimlerden biriydi. Köstebek ismindeki araştırma kitabını tamamlayamadan öldürülmüştü 👇

Hablemitoğlu'nun 99 yılında Gülen yapılanmasını anlattığı 'Siyaset Meydanı' programı

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bilge Kaan

adalet için soruşturulmuyor, birilerinden intikam almak için soruşturuluyor

Evet Ben

Şu haberleri gördükçe ne ikiyüzlülermiş diyorum. Bugüne kadar arkasını kolladıkları olayları tek tek ortaya çıkartıyorlar. Hiç kimse de demiyor, neden şimdi,... Devamını Gör

Faruk Bayram

Köstebek'i okumayan varsa okusun derim..