Görüş Bildir
Haberler
Güzelliğin Sırrı Bal

Güzelliğin Sırrı Bal

Güzelliğin Sırrı Bal

Muhteşem bir besin deposu olan balı sağlıklı bir yiyecek olduğu için sofralarımızdan eksik etmiyoruz. Peki balın güzellik ve sağlık konularında yaptığı etkilere ne kadar aşinayız? Size şöyle anlatmak istiyoruz: bal sağlıklı bir besin olduğu kadar özellikle cildimize kattığı yararların sayısını saymakla bitiremeyiz. Tabiki sizler için bunları bir araya getirmeye çalıştık. Haydi hep beraber bunları inceleyelim: 

• Bal öksürüğe özellikle hafif soğuk algınlıklarında muhteşem ve doğal bir çözüm olmaktadır. Hele de zencefille karıştırıp iki kaşık yediğinizde öksürüğünüzün kesildiğine gözlerinizle şahit olacaksınız. Bu dünyaca ünlü bir sağlık grubunun araştırmasından alınan bir kesit unutmayın. Aynı şekilde bal ve zencefil ile harmanlanmış pastilleri de kullanabilirsiniz. Eczanelerde uygun fiyatlara satılmaktadır.

• Özellikle uyku problemleri yaşayan kişilerin düzenli bal tükkettiği zaman bu sorunların ortadan kalktığı da ispatlanmıştır. Sizin de böyle bir probleminiz varsa tüketmekten çekinmeyin.

• Mide rahatsızlıklarından olan reflüye karşı da bir silah. Midenin asitlik seviyesini düzenleyerek ağzımıza acı mide suyunun gelmesini engeller. Yemeklerinizde birer kaşık yemeniz böyle bir sorunu hafifletme de oldukça işe yarayacaktır.

• Ayrıca antibakteriyel özelliktedir. Boğazınızda bulunan hafif tahrişlerde ilk olarak bal ve zencefil karışımı tüketilirse antibiyotik kullanımına gerek kalmadan sorunları çözebilirsiniz.

• İçerdiği doğal şeker sayesinde fabrikasyon şekerlerin yerine kullanılabilir. Çayınıza şeker yerine bal katarak kan şekerinizi dengeleyebilirsiniz.

• Özellikle cildinizi nemlendirir. Nemlendirilen vücut sağlıklı ve dinç bir vücuttu unutmayın.

• Aynı şekilde cildinizde dökülmeler varsa balı 15-20 dakika cildinize sürerek bekleyebilir daha sonrasında farkı gözlerinizle görebilirsiniz.

• Bal ve süt kombinasyonuyla muhteşem bir cilt maskesi oluşturacaktır. Özellikle bu maske karışımı çizgilerden arındırmasına yardımı olacaktır.

• Badem yağı ve balın kombinasyonu ise göz altı torbalarını yok etmede muhteşem bir silahtır. Bu karışımı göz altına sürerek uygulayabilirsiniz.

Bal ve sirke karışımı da tırnak etlerimizi güçlendirmede birebir. 

• Eğer vücudunuzda yanık veya jilet izi varsa izlerin kapanması için balı bu amaçla kullanabilirsiniz.

İşin özetine gelirsek bal hem gıda hem de bir doğal bakım ürünü olarak eksik etmemiz gereken bir nimet olduğunu söylemeden edemeyeceğim!

Kaynak: http://www.kadinisterse.net/2016/03/g...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın