Görüş Bildir
Haberler
Günün En Değerli Öğünü Kahvaltıda Dünya Çocukları Neler Yiyor?

Günün En Değerli Öğünü Kahvaltıda Dünya Çocukları Neler Yiyor?

Erdal Ceylan
10.10.2014 - 15:04 Son Güncelleme: 10.10.2014 - 15:06

Tüm yetkili merciler kahvaltının ne kadar önemli bir öğün olduğunu söylerken bu öğünün kişilerin ruhsal sağlığına bile etki ettiği iddia ediliyor. Bu konu üzerine dikkat çekmek amacıyla hazırlanan '' Dünya çocukları kahvaltıda ne yiyor?'' çalışması ve kahvaltı menüleri sizlerle.

Kaynak: http://www.nytimes.com/interactive/20...

1. Doğa Günce Gürsoy, Türkiye

1. Doğa Günce Gürsoy, Türkiye

Doğa 8 yaşında ve İstanbul’da yaşıyor. Gayet çeşitli bir kahvaltı menüsüne sahip olan Doğa'nın kahvaltısında; sucuklu yumurta, domates, biber, havuç, portakal suyu, simit, yumurta, börek, peynir çeşitleri, zeytin, çeri domates, lor gibi besinler bulunuyor. Her gün bu tarz bir kahvaltı yapabiliyor mu? Bilemiyoruz fakat hafta sonu kahvaltısı olması muhtemel.

2. Koki Hayashi, Japonya

2. Koki Hayashi, Japonya

Koki, 4 yaşında ve Tokyo’da yaşıyor. Koki aslında Amerikan tarzı kahvaltı yapmayı çok seviyor ve annesi arada sırada donut ile kahvaltı yapmasına izin veriyor ama kendi ülkesinin kahvaltı kültürünü de öğrenmesini istiyor. Koki’nin kahvaltı menüsü ise, yeşil biberli kurutulmuş balık, soya soslu susam tohumları, az pişmiş yumurta, sıcak pirinç, kinpira adı verilen nilüfer çiçeği ve dulavratotu kökünden yapılma kahvaltılık ve mirin adı verilen üzüm tanesi, dilimlenmiş Asya armutu ve sütle yapılan miso çorbası  bulunmakta.

3. Nathanaël Witschi Picard, Fransa

3. Nathanaël Witschi Picard, Fransa

Nathanaël, 6 yaşında ve Paris’te yaşıyor. Hafta içi kahvaltılarında genel olarak ona bir adet kivi, baget ekmeğine sürülmüş böğürtlen reçeli ve tereyağ, taze sıkılmış portakal suyu ve sütlü mısır gevreği eşlik ediyor. Hafta sonu olduğunda Nathanaël'in kahvaltısına  kruvasan ve istediği bir tatlı da eklenebiliyor.

4. Emily Kathumba, Malawi

4. Emily Kathumba, Malawi

Emily 7 yaşında ve büyükannesiyle birlikte yaşıyor. Emily kahvaltılarda ‘phala’ adı verilen mısır unu, soya, biber, sarımsaktan yapılan bir lapa, ebegümeci yaprakları ve şekerle yapılan içecek ve haşlanmış patates - kabak ikilisiyle birlikte oluyor.

5. Birta Gudrun Brynjarsdottir, İzlanda

5. Birta Gudrun Brynjarsdottir, İzlanda

Birta 3,5 yaşında ve İzlanda'da yaşıyor. Onun kahvaltısında hafragrautur adı verilen yulaf ezmesi, süt ya da suyla pişirilen kahverengi şeker, akçaağaç şurubu, meyve ya da tereyağıyla servis edilen bir yulaf ezmesi bulunuyor. Ayrıca İzlanda’nın yılın birçok ayı güneş almaması sebebiyle kahvaltılarda sütün yanında, D vitamini ihtiyacını karşılamak için balık yağı hapı kullanıyor.

6. Viv Bourdrez, Hollanda

6. Viv Bourdrez, Hollanda

Viv 5 yaşında ve Amsterdam’da yaşıyor. Diğer ülkelerin çocuklarına göre sade bir kahvaltısı var. Ekmek üzeri tereyağı ve çikolata, vanilya, meyve aromalı serpme şeker yiyor. Ülkede bu serpme şekerlemelerin en çok sevileni ve rekor miktarlarda tüketileni 'hagelslag' ismiyle biliniyor.

7. Aricia Domenica Ferreira ve Hakim Jorge Ferreira Gomes, Brezilya

7. Aricia Domenica Ferreira ve Hakim Jorge Ferreira Gomes, Brezilya

Aricia (4) ve Hakim (2 ) kardeşler Sao Paulo’da yaşıyor. Oldukça sade bir menüye sahip olan kardeşlerden Hakim, kahvaltıda çikolatalı süt, Aricia ise, kahve içiyor. Brezilyalılar için kahve kültürel bir öge olduğu için küçük yaştaki çocukların kahve içmesi yadırganmıyor. Kardeşlerin diğer kahvaltı menüleri ise hemen hemen aynı. İkisi de haşlanmış patates, peynir, jambon ve tereyağlı ekmek yiyor.

8. Saki Suzuki, Japonya

8. Saki Suzuki, Japonya

Saki 2.5 yaşında ve Tokyo'da yaşıyor. Fermente soyadan yapılan ''Netto'' isimli yemekle ilk tanışması 7 aylıkken olan Saki ilk denemesinde kusmuştu. Annesi bu durumun sebebini yemeğin kokusuna bağlıyor. Fakat şuan netto Saki'nin favori yemeği haline gelmiş durumda. Saki'nin kahvaltısındaki diğer besinler; beyaz pirinç, miso çorbası, salatalık, omlet ve ızgara somondur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
17
14
8
8
7
3