Görüş Bildir
Haberler
Günümüz Annelerinin Duyduklarında Kulaklarından Ateş Çıkartan 13 Klişe Teyze Cümlesi

etiket Günümüz Annelerinin Duyduklarında Kulaklarından Ateş Çıkartan 13 Klişe Teyze Cümlesi

Anayım Ben Ana
06.11.2017 - 17:08 Son Güncelleme: 07.09.2020 - 14:43

Millet olarak her şeye karışmaya bayılıyoruz da en çok annelerle uğraşıyoruz. Sokakta karşılaştıklarımızdan, ilk defa gördüğümüz akrabalara kadar pek çok teyze çocuk büyütmeyle ilgili fikirlerini beyan ediyorlar. Annelerin duyduklarında kulaklarından ateş çıkartan 13 klişe cümleyi sizler için derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. “Emiyor mu?”

Yeni annelerin sokaklarda üstünü başını yırtarak, çığlık çığlığa gezmeyi istemelerinin nedeni bu soru. “Bak hep ellerini emiyor. Valla aç. En son ne zaman emzirdin? Bir daha ver bak. Aç bu çocuk. Aaaaaaaç! Mama mı veriyorsun? Aaaaaa! Ben oğluşumu tam 8463 ay emzirdim. Süt taşıyordu süüüüüt…” silsilesiyle devam eder. Sakin olun ve yolunuza devam edin. Asla bitmeyecek.

2. “Sütün var mı? Ay yoksa sütün yetmiyor mu?”

Bu teyze sizden süt taştığını görse bile asla ikna olmaz. Ona göre asla sütünüz yetmeyecektir. Fırlatmayı düşündüğünüz o sandalyeyi bırakın ve teyzenin gözüne nişan alıp sütünüzü fırlatın. Belki ikna olur.

3. “Biraz küçük kalmış sanki. İki aylık mı? Hmmm…”

Çünkü siz anne olarak bebeğinizi büyütemediniz. Babasıyla şöyle biraz çekiştirin bakalım, belki işe yarar.

4. “Annesi, gazı var bunun.”

'Annesi' kalıbıyla başlayan ve asla bitmeyen cümlelerin en önemlisi de budur. Kıvranan bebeğinize mi yoksa çaresizliğinize mi yanasınız bilemezsiniz.

5. “Üşümüyor mu öyle? Ay kızım üşütür o çocuk öyle. Ağzını burnunu kapat iyice. Sar sıkı sıkı. Ah siz gençler yok musunuuuuuz? Hasta edeceksin çocuğu!”

Evet, ağzını burnunu kapattığınız bebeğinizin nefes almasını bekliyor o teyze. Onun zamanında öyleymiş. Zaten niye sokağa çıktınız ki? “Çok küçük o bebek, evde otur kızım.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. “Çok kucakta gezdirirsen alışır, hep ister. Bırak, kendi kendine oynasın.”

Yeni doğmuş bebeğinize gösterdiğiniz sevgiyi kıskanıyor diye düşünebilirsiniz. Böylece sakinleşir ve bebeğinizle hayatınıza devam edersiniz.

7. “Biz de çocuk büyüttük canım, psikolojisi mi bozulmuş?”

Modern yaşama geçişe inat, geri kalmış teyzelerin en önemli kalesi kendi büyüttükleri çocuklardır. Her şeyde bu kalıpla karşılaşabilirsiniz.

8. “Kadın dediğin bakımlı olur, anne oldun diye kocanı unutma.”

Kadının topluma dayattığı güzellik algısının en önemli temsilcileri bu teyzeler. Onlara göre kocamıza her zaman güzel görünmeliyiz. Yoksa aman başımıza neler gelir neler…

9. “Yemeğin suyundan azar azar ver yavrum.”

Tüm tıp dünyasının altıncı aydan önce bebeğin katı gıdayla beslenmemesi üzerine yaptığı araştırmalara rağmen, bu teyze doğar doğmaz bebeğinize türlü yedirmenizi önerir. Evet deyin, geçin.

10. “Oğlana pembe giydirme, Allah muhafaza şey mey olur.”

Teyzenin şey mey dediği cinsel eğilim. Pembe giydirerek erkek çocuğunuzun kız olacağını düşünüyor. Tercüme edelim dedik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. “Doğurmuşsun ama hala hamile gibisin, doktora sor bakalım içeride unutmuş olmasın.”

Bu kulaklar bunu da duydu a dostlar. Teyzeye aduketle yanıt verebilirsiniz, serbest.

12. “Bebeğin uyuduğunda sen de uyu, dinlen.”

İmkansız. İyi niyetli bir teyze belli ki ama çamaşırlar, bulaşıklar kendi kendine yıkanmıyor maalesef. Okumak istediğiniz kitaplar, yeni başlayan dizilere değinmedik bile…

13. “Şimdiki gençler de çok bilmiş. Bizim zamanımızda böyle miydi?”

Bu cümle herkese uyarlanır tabii ki ama en çok yeni annenin canını yakar. Geleneksel yöntemlere inat moderniteye gönül vermişken, bebeğinizi yeni yöntemlerle büyütmeyi isterken bu cümle gözlerinden ateş çıkartır.

Sevgili anneler, herkesi boş verin ve anneliğinizin tadını çıkarın. Bu günler geri gelmeyecek!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
541
208
160
59
31
17
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Serenat Athena

En sinir olduğum insan tipleri. Bana da zamanında"Ne zaman evleneceksin? Evde kaldın." gibi abuk subuk laflar söylüyorlardı bu tipler. Restimi çektim ben de.... Devamını Gör

unsatisfieed

doğru söylüyorlar uzatma. sonra 30'unuza gelip evde kedi besleyen mutsuz, kilolu feministlerden birisi olup çıkarıyorsunuz onlardan birisin zannımca.

ozok

Türk kadını ruh hastası.

Pasif Kullanıcı

Bu teyzelere sinir olan genç anneler ilerde kendilerinin de böyle olacağını bilmiyolar tabii. İstediği kadar okumuş yazmış çağdaş geniş görüşlü olsun her ann... Devamını Gör

Yalçın

Maalesef katılıyorum, anneme kızdığım şeyleri yaparlen buluyorum kendimi 🤦🏻‍♀️