Görüş Bildir
Haberler
Güneş Tutulması Türkiye'den Görülecek mi? 4 Aralık 2021 Güneş Tutulması Burçları Nasıl Etkileyecek?

Güneş Tutulması Türkiye'den Görülecek mi? 4 Aralık 2021 Güneş Tutulması Burçları Nasıl Etkileyecek?

Hacer Tonay
02.12.2021 - 15:19

4 Aralık 2021'de gerçekleşecek Yay burcunda Güneş tutulmasının burçları etkileyeceği söylenirken yılın son ayında yaşanacak bu doğa olayının sonuçları tüm ilgililer tarafından merakla takip ediliyor. 2021’in son ayı, Aralık ayının en önemli doğa olayı şüphesiz ki güneş tutulması olacak. 2021 güneş tutulmasının ne zaman olacağı konusunda sorular ilgilenenler tarafından artmış durumda. Tüm dünyada büyük bir merakla beklenen konuya ilişkin yurdumuzda da heyecan yükseldi. Peki bu yıl güneş tutulması hangi güne denk geliyor ve Türkiye'den görülebilecek mi? Güneş tutulması ne zaman? Güneş tutulması neden olur? Güneş tutulması hangi burçları etkileyecek? Güneş tutulmasına dair tüm merak edilenler haberimizde…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aralık ayında yaşanacak olan güneş tutulmasının burçları etkileyeceği belirtilirken bazı durumlarda etkili olacağı bekleniyor. Bu yılı etkili bir biçimde tamamlaması beklenen bu tutulma kişisel ve uzun vadeli planların üzerinde değişime neden olacak. Güneş tutulması ne zaman ve saat kaçta, ayın kaçında? 2021 Güneş tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi, nasıl ve neden olur? Güneş tutulması hangi burçları etkileyecek?

Güneş Tutulması Neden Olur?

Güneş Tutulması Neden Olur?

Güneş tutulması, Ay'ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesi ve dolayısıyla Ay'ın Güneş'i kısmen ya da tümüyle örtmesi sonucunda gözlemlenen doğa olayıdır. Tutulmanın olması için Ay'ın yeni ay evresinde olması ve Dünya'ya göre Güneş ile kavuşum halinde olması, yani yörünge düzleminin Dünya'nın Güneş çevresindeki yörünge düzlemi ile çakışması gerekir.

Bir yıl içinde Ay, Dünya çevresinde yaklaşık on iki kez dönmesine karşın, Ay'ın yörünge düzlemi ile Dünya'nın yörünge düzlemi arasında beş derece kadar bir açı olması sonucu, Ay her defasında Güneş'in tam önünden geçmez ve dolayısıyla bu çakışma seyrek olarak oluşur. Bu yüzden, yılda iki ile beş arasında Güneş tutulması gözlemlenir. Bunlardan en çok ikisi tam tutulma olabilir. Güneş tutulması Dünya üzerinde dar bir koridor izler. Bu yüzden herhangi bir bölge için Güneş tutulması çok ender bir olaydır.

Güneş Tutulması Ne Zaman, Saat Kaçta Başlayacak?

Güneş Tutulması Ne Zaman, Saat Kaçta Başlayacak?

2021'nin en önemli gök olayı ise 4 Aralık 2021 Güneş Tutulması olacak. Ancak bu tutulma da Türkiye'den görülemeyecek. Tutulmanın 1 saat 43 dakika sürmesi bekleniyor.

Güneş Tutulması Hangi Ülkelerde Görülecek?

Güneş Tutulması Hangi Ülkelerde Görülecek?

Tutulma, Güney Amerika, Afrika, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın güney ucunda gözlemlenebilecek. Güneş Tutulması, Türkiye'den izlenemeyecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Astrolog Murat İpek, Güneş Tutulması Burçları Nasıl Etkileyeceğini Anlattı

Astrolog Murat İpek, Güneş Tutulması Burçları Nasıl Etkileyeceğini Anlattı

4 Aralık 2021'de gerçekleşecek Yay burcunda Güneş tutulmasının Koç, Boğa, Yengeç, İkizler, Aslan, Başak, Terazi, Kova, Akrep, Yay, Oğlak, Balık burcuna etkilerini göstecek.

Güneş Tutulurken “Artık değişin!” Diyor

Güneş Tutulurken “Artık değişin!” Diyor

Aralık ayının en önemli olaylarının başında elbette 12 derece Yay burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması olacak. Önümüzdeki aylarda da etkilerini hissettirecek olan bu tutulmaya zamanın efendisi Satürn bile o sevimsiz haliyle destek olacak.

Kasım ayında yaşadığımız zorlu Ay tutulmasından sonra, bu Güneş tutulması çok daha iyimser olduğunu söylememiz mümkün. Özellikle Anayasa, hukuk, üniversiteler, yurtdışı ve yabancı kültürler başlıklarını da kapsayacak olan bu tutulma bizi radikal ve sağlam bir değişime davet edecek.

Bu yılı etkili bir biçimde tamamlayacak olan bu tutulma bireysel olarak eğitimin ve uzun vadeli planların ne denli önemli olacağının ciddi ciddi altını çizecek gibi görünüyor. O nedenle artık misyonunu tamamlamış olanı maddi, manevi ne varsa geride bırakmamız gerektiğini fark edeceğiz. Bilgi edinmeden üstün körü hareket etmenin ise 2022 yılında başımıza olumsuz işler açabileceğinin de yine bu tutulma bize işaretini verecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
7
6
6
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın