Görüş Bildir
Haberler
Güneş Gözlüğü Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güneş Gözlüğü Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güneş Gözlüğü Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güneş gözlükleri güneşli havalarda vazgeçilmezlerimiz arasında girmeyi başarmıştır. Kalitesiz güneş gözlükleri de piyasaya çokça sürülmeye başlandı ve bunlar da göz sağlığımızı olumsuz etkilemektedir.

Güneş gözlüğü tercihi yaparken kaliteli olmasına dikkat etmemiz gerekmektedir. Peki ama kaliteli olduğunu nasıl anlarız diyorsanız güneş gözlüğü seçiminde dikkat etmeniz gereken hususlar;

Kalitesi Nasıl Anlaşılır?

Kaliteli gözlük camlarında kabarcık, pul ya da bir düzensizlik olmaz. Parmakla bastırılınca cam esnemez serttir. Güneş camının içinden bakarak odaklanılan bir nesnede, gözlük hareket ettirilince kayma oluşmaz.

Gözlük Cam Boyutu Nasıl Olmalı?

Güneş camları, gözleri yanlardan, yukarıdan veya yansıma ile aşağıdan gelen güneş ışınlarına karşı koruyacak bir niteliğe sahip olmalıdır.

Güneş Gözlüğü Standartları Nelerdir?

Güneş gözlüklerinde 'CE' işareti yer almalıdır. CE işareti Avrupa Birliği Standartlarına göre minimum kalite olarak kabul edilir.

Güneş gözlüğü kullanacağınız ortama göre seçilmelidir. Günlük, plaj ve kayak için farklı tip de gözlük kullanmanız gerekmektedir. Mesela kar ve beyaz kum güneş ışınlarını %90 yansıtmaktadır bu da farklı model gözlük kullanmanıza neden olacaktır.

Güneş Gözlüğü Nasıl Temizlenir?

Güneş gözlüklerinin de düzenli olarak temizlemek gerekmektedir. Akan su altında bulaşık deterjanı ile yıkayabilirsiniz. Optisyenin vermiş olduğu bez ile de düzenli olarak silebilirsiniz. Güneş kremi veya yağı bulaşan gözlüklerinizi önce su altında bulaşık deterjanı ile yıkayınız. Asla bulaşık süngeri kullanmayınız.

Kaynak: http://www.kadinisterse.net/2016/07/g...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın