Görüş Bildir
Haberler
Gün İçinde Sürekli Yorgun ve Halsiz Hissetmenize Sebep Olan Şeyler Neler?

Gün İçinde Sürekli Yorgun ve Halsiz Hissetmenize Sebep Olan Şeyler Neler?

şeyda
22.10.2018 - 14:47

Doktorlar neden sürekli yorgun ve halsiz olabileceğinizin sebeplerini açıklıyorlar.

Kaynak: https://www.menshealth.com/health/a23...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çarşaflarınızı ve/veya yastığınızı yenileme vaktiniz gelmiş.

1. Çarşaflarınızı ve/veya yastığınızı yenileme vaktiniz gelmiş.

Uzmanlar, her 5 ile 8 yıl arasında çarşafların ve yastıkların yerine yenilerini koymayı öneriyor.

2. Uyuduğunuz oda fazla sıcak olabilir.

2. Uyuduğunuz oda fazla sıcak olabilir.

Gereğinden yüksek oda sıcaklığı, uyumanızı da uyanmanızı da zorlaştırır. Uzmanlar, rahat bir uyku için uygun oda sıcaklığını 18 derece olarak belirliyor.

3. Telefonunuzda çok fazla vakit harcıyorsunuz.

3. Telefonunuzda çok fazla vakit harcıyorsunuz.

Akşam saatlerinde gözlerin çok fazla ışığa maruz kalmasıyla, gerekli melatonin (uyku hormonu) üretilmez. Sağlıklı bir uyku ve dinlenme için, yatak odanızda telefon kullanmamanız gerekli.

4. Uykuya alkolle çözüm arıyorsunuz.

Tabii ki. Bir kadeh şarap, rahat bir uyku çekmenize oldukça fayda sağlayacaktır. Ancak alkol, uykunuzun kalitesini düşürüyor olabilir. Alkol, uykuda gözlerin rahat hareket etmesini engeller ve bu da dinlendirici olmayan bir uyku anlamına gelir.

5. Yeteri kadar su içmiyorsunuz.

5. Yeteri kadar su içmiyorsunuz.

Bazen kendinizi haddinden fazla yorgun veya aksi hissedersiniz, en son ne zaman su içtiğinizi düşünürsünüz ve çoğu zaman hatırlayamazsınız. Bunlar tesadüf değil. Susuzluk, yorgunluk ve ruh haliniz konusunda önemli bir etmendir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bunların yanında, eğer sürekli yorgun hissediyorsanız bazı sağlık problemleri de söz konusu olabilir:

6. Anemi

Çarşaflarınızı değiştirip, uyku saatinizi ve beslenmenizi de düzene soktunuz ve hala uyuyamıyor musunuz? Bunun sebebi, kırmızı kan hücrelerinin eksikliğinden doğan anemi olabilir. Bu hücrelerin görevi, akciğerlerdeki organlara ve dokulara oksijen taşımaktır ve bunun eksikliğini, sürekli bir kas yorgunluğu şeklinde hissedersiniz.

7. Tiroid hastalıkları

Eğer tiroid hormonlarınız dengesizse, günlük hayatta yaptığınız basit işler bile size aşırı derecede yorucu gelir. Tiroid hormonlarının fazla çalışmasıyla metabolizmanız hızlanır ve aksi halde de yavaşlar. Böyle bir şüpheniz varsa, mutlaka test yaptırmalısınız.

8. Şeker Hastalığı

Her yıl milyonlarca insana tip 2 diyabet tanısı konur ancak bu hastalığı farkında olmadan taşıyan birçok insan da vardır. Glukoz denen şeker, vücudunuzu çalıştıran en önemli araçlardandır. Bu da tip 2 diyabet hastalarının glukoz şekerini gerektiği gibi işleyemeyeceğinden enerjisiz kalmaları anlamına gelir. Tip 2 diyabetin en önemli belirtisi aşırı yorgunluktur.

9. Depresyon

Depresyon, halk arasında yanlış bir biçimde aşırı üzülmek gibi bilinse de, aslında uyku ve yeme alışkanlıklarımızı, hislerimizi, bizimle ilgili her şeyi kontrol eden ciddi ve baş etmesi zor bir hastalıktır. Eğer tedavi edilmezse, haftalar, aylar ve hatta yıllarca bile sürebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Kronik Yorgunluk

Sürekli yenilenen bir yorgunluk ve tükenmişlik hissi... Kronik yorgunluk tanısı konan insanlar, günlük hayattaki aktiviteleri gerçekleştirirken bile oldukça zorlanırlar ve ekstra çaba harcamaları gerekir.

11. Uyku Apnesi

Ne kadar uyursanız uyuyun, uyandığınız vakit yorgun ve hiç uyumamış gibi mi hissediyorsunuz? Uyku apnesi, uyku sırasında kesik kesik soluk alıp verme anlamına gelir. Üst solunum yollarınız birkaç saniyeliğine kapanabilir veya durabilir ve bu durum da yeniden nefes alabilmeniz için beyne uyarıcı sinyaller gönderir. Uyku sırasında beynin çok fazla aktif olması da verimsiz bir uyku demektir.

12. B12 Eksikliği

Yeteri miktarda B12 vitamini almanız beyin sağlığı, bağışıklık sistemi ve metabolizmanız açısından hayati önem taşır. İnsan yaşlandıkça, B12  emilimi de yavaşlar. Aşırı yorgunluk, B12 vitamininin eksikliğine işaret ediyor olabilir.

Siz de bunlardan hangileri var? Doktorunuzla konuştunuz mu? Size ne önerdi? Yorumlarda buluşalım... 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
12
4
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
portside

1 yaşında bir canavar babası olmak. 15 gündür her gece uyanıp, omzumda yatmak istiyor. Oturmaya daha izin yok :)

Tyler DURDENOGLU

Nedenini bilmiyorum ama bu yorum çok samimi ve sıcak geldi hehe :) umarım sağlıklı mutlu bir hayatı olur :) tabi sizinde!

moondark

İnsansılar yoruyor

Ali Günay

aynen insanlar yoruyor sonuna kadar sebebi bu