Görüş Bildir
Haberler
Gülümseme Konusundaki 10 Gerçek

Gülümseme Konusundaki 10 Gerçek

Ortonorm Ortodonti
06.01.2015 - 15:04 Son Güncelleme: 08.01.2015 - 22:58

1. Kadınlar, erkeklerden daha fazla gülümser!

Evet, yanlış duymadınız! Genellikle kadınlar erkeklerden daha fazla gülümsüyormuş ancak aynı iş yerlerinde çalışan erkeklerin kadın iş arkadaşları kadar gülümsediği ortaya çıkarılmış çünkü kadınlarla aynı statülere sahip olan erkeklerin kadınlardan etkilendiği anlaşılmış. Bu bilgilere ek olarak erkek çocuklarının kız çocuklarına göre daha az gülümsemesine rağmen daha fazla göz kontağı kurdukları ortaya çıkmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Gülümsemek, makyajdan daha fazla çekicilik katıyor!

Yapılan bir araştırma sonucuna göre erkeklerin %69’u kadınların gülümsemelerini makyajlı hallerinden daha fazla çekici bulduğu ortaya çıkmış. Bayanlar size sesleniyoruz! Makyaj malzemelerinize bu kadar yatırım yapmanıza gerek kalmadı. Artık bir gülüşünüz yeterli!

3. Her bebek doğuştan gülme yeteneğine sahiptir!

Yeni doğan bebekler birçok davranışı ve sesi etraflarından öğrenmelerine rağmen doğuştan gülümseme yeteneğine sahip olduklarına inanan bilim adamları mevcut.

4. Zorla da olsa gülümsemek psikolojiyi düzeltir!

İnsanın kendisini gülümsemeye zorlamasının bulunduğu depresif ruh halinden çıkmasına yardımcı olduğu anlaşılmış. Çikolata yemek yerine gülümsemek hem çekiciliğinize çekicilik katar hem de kilo almanızı engeller, bizden söylemesi.

5. Gülmek bulaşıcıdır!

İsveç’te yapılan bir araştırma sonucuna göre gülümsenin bulaşıcı olduğu kanıtlanmış. Etrafınızda enerjisi yüksek ve gülümseyen insanlar varsa surat asmak daha da zorlaşıyormuş. Boşuna demiyorlar; enerjinizi düşüren insanlardan uzak durun diye…

6. Gülümsemek stresi azaltır!

Gülümsendiği zaman vücutta salgılanan mutluluk hormonu yani endorfin salgılanmaya başlıyor. Endorfin salgılanmaya başladığı zaman da kişinin kendisini daha iyi hissetmesini sağlarken stresin de azalmasına destek olmuş oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Gülümsemek surat asmaktan daha kolay!

Gülümsemek surat asmaktan daha az efor sarf ettirdiğinden daha kolay çünkü surat asarken daha fazla yüz kası çalıştırmak gerekiyormuş. Bunu biz demiyoruz, bilim adamları söylüyor!

8. Gülümserken 5 ile 53 yüz kası çalışıyor!

Bazı zorlama gülüşlerde sadece 5 kas çalışsa da gerçek bir gülümseme de 53 yüz kası çalışıyor.

9. Gülümsemek bağışıklık sistemini güçlendirir!

9. Gülümsemek bağışıklık sistemini güçlendirir!

Gülümsemek ruh sağlığına iyi geldiği kadar vücudu rahatlattığı için de daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmayı sağlıyor.

10. Gülümsemek evrenseldir!

Farklı kültürlerin farklı beden dilleri olsa da dünyanın neresinde olursak olalım gülümsemek her zaman mutluluk ve onay vermek anlamına geliyor.

Bugün kendinize ve dişlerinize bir iyilik yapın, daha az sigara için. Enerjiniz de size kalsın, ışıltılı gülüşünüz de… Ne kadar çok ağız bakımına özen gösterseniz de dişlerinizin çarpıklığından ya da sarılığından kurtulup güvenle, huzurla gülümsemek istiyorum diyenlerdenseniz sizi Bağdat Caddesinde yer alan Ortonorm Ortodonti Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği ekibi ile tanıştıralım. Unutmayın, gülümsemediğiniz bir gün boşa harcanmış bir gündür!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
12
9
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın