Görüş Bildir
Haberler
Gülşah Elikbank Yazio: Kaderinizi Değiştirmek İster misiniz?

etiket Gülşah Elikbank Yazio: Kaderinizi Değiştirmek İster misiniz?

Gülşah Elikbank
18.04.2021 - 14:26 Son Güncelleme: 18.04.2021 - 14:40

Dünyada olabilecek her bir olay için misal aleminde sayısız ihtimal uyur. Siz ağzınızdan çıkardığınız sözlerle o ihtimalleri uyandırırsınız. Güzel kelimeler söyleyin ki güzel ihtimaller uyansın. İnsanın kaderine müdahalesi buradadır, der Mevlana. 

Olasılıklar evreni bizim düşünemeyeceğimiz kadar çok ihtimali içerir. Büyüleyiciliği buradan gelir. Korkutuculuğa da. Çünkü her bir karar yeni bir yol demektir. Her seçim nasıl bir vazgeçişse, her seçim de bir sorumluluk demektir. Bin düşünüp bir adım atmak bu sebeple önemlidir. Kelimeler, düşler, söylenmeyenler... Hepsi evrenin görkemli varlığında bir öneme sahip. Seçme hakkınız var ama bedelleri ödemek koşuluyla...

İnsanın belki de hayattan aldığı ilk esaslı ders: Hiçbir acı öldürmüyor. Acı çekmekle ilgili en ürkütücü şey bu. Çünkü bazı geceler öyle kalbiniz acıyor, nefesiniz öyle kesiliyor ki; bu kederle nasıl hayatta kalınabilir, anlamıyorsunuz.

Yaşamın içinde, bıçak sırtı bir zaman diliminde, iyileşmek için çırpınıyorsunuz ve çok geç anlıyorsunuz, bir kez kalbinizden yara aldıysanız iyileşemezsiniz. Tam unuttum dediğinizde, küçücük bir tesadüf size sızınızın yerini hatırlatır. Unutmak, yok saymaya yetmez.

Bu ilk dersi aldıktan sonra, gelecek yeni darbelere karşı gardınızı alıyorsunuz ve bu sizi kalbiyle mesafeli bir insana dönüştürüyor. Bir süre sonra ne siz ne de bir başkası artık kalbinizin yolunu bulamıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Etrafınıza bir bakın, kalbiyle arasına mesafe koymuş ne çok insan göreceksiniz, hatta belki biri de yanı başınızda…

Etrafınıza bir bakın, kalbiyle arasına mesafe koymuş ne çok insan göreceksiniz, hatta belki biri de yanı başınızda…

İnsanlar hep söylendiği gibi, sürü halinde düşünür, sürü halinde çıldırırlar ancak akıllanmaları tek tek ve yavaş yavaş olur, der sevdiğim bir düşünür. Akıllanmak için sadece zekâ yetmiyor oysa. Öyle olsa bilim insanları dünyanın en mutlu insanları olurdu. Kalp de gerekli… Bu sebeple insanların kalplerine dokunmalı yoksa işlevini unutuyorlar. 

İnsan kendi yarasını ancak bir başka insanın yarasını sardığında gerçekten unutabiliyor. Kaderimiz sadece bize ait gibi gözükebilir halbuki bu evrende herkes ve her şey birbiriyle görünmez bağlarla, hem de sıkı sıkıya bağlı. İnsanlığın ortak bir kaderi var fakat her birimizin yaptıkları, söyledikleri ya da yapmadıkları, ortaya çıkan büyük resmi değiştiriyor. Güzellikler için çabalayanlar belki diğerlerinden daha yaralı oluyor, daha çok ve derinden inciniyor ama onların iyileşmesi de diğerlerinden hızlı ve etkili oluyor. Kişisel gelişim kitaplarının üzerimize bolca serptiği evrenden iste olsun felsefesi, farklı bir gerçekliği vurguluyor. 

Dünya biz nasılsak öyle çünkü. Karanlık gören, karamsar bakanlar için öyle bir dünya var, diğerleri için daha renkli, daha güler yüzlü bir dünya. Onu yaratan biziz, özgür irade tam da bu işe yarıyor. Size verilen üstün aklı ve sezme gücünü, sevme yeteneğini nasıl kullandığınız çok önemli. Belki de hepsinden de önemlisi bu gücü ve yeteneği sadece kendiniz için değil, diğerleri için de tüm potansiyeli ile kullanmak… Gerçek farkı yaratan bu. Başarılı ve mutlu insanlar kaderlerinin diğerlerine de bağlı olduğunu bilir ama tüm sorumluluğu onlara bırakmaz; değiştirmeye kendinden başlar.

Hayat cesurları sever, karanlığa kafa tutanları… Bugün tam da bu zamanın içinde, hangi ihtimaller uyansın istiyorsunuz, seçmeye ne dersiniz? Kaderiniz, dilinizin ve kalbinizin ucunda. Onu doğru yönlendirin. Yarın değil, şimdi… 

Instagram

Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
7
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın