Görüş Bildir
Haberler
Gülmüyoruz! Gallup'un Yeni Araştırmasına Göre En Az Gülen Ülke Olduğumuzu Duydunuz mu?

Gülmüyoruz! Gallup'un Yeni Araştırmasına Göre En Az Gülen Ülke Olduğumuzu Duydunuz mu?

Gallup'un 140'tan fazla ülke ve bölgedeki insanların duygusal durumlarını anlamak üzere yaptığı anketin sonuçları ülkemiz adına pek de iç açıcı görünmüyor. Gülmüyoruz, üzüntülüyüz, stresliyiz, dinlenmiyoruz... Moğollar'ın şarkısında söylediği gibi dostlar gerçekten 'bir şey yapmalı!'

Kaynak: Gallup

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öfke (Dünyada 2.yiz)

1. Öfke (Dünyada 2.yiz)

Türkiye' her 100 kişiden 44'ü kendisini öfkeli addediyor. Listenin en başında ise %51 ile Irak var. Hemen Türkiye'nin altında ise Lübnan, Tunus ve Mısır. Dünya'nın en öfkesiz ülkeleri ise Finlandiya, İzlanda, Uruguay, Portekiz ve Estonya.

2. Üzüntü (Dünyada 6.yız)

2. Üzüntü (Dünyada 6.yız)

Türkiye'de her 100 kişiden 43'ü kendisini üzgün addediyor. Listenin başında ise %50 ile Irak var. Diğer üzüntülü ülkeler ise Peru, Kongo, Lübnan ve Ekvador. Üzüntüsüz ülkelerin başında ise Tayvan, Kosova, Japonya, Finlandiya ve Hong Kong geliyor.

3. Stres (Dünyada 4.yüz)

3. Stres (Dünyada 4.yüz)

Türkiye'de her 100 kişiden 59'u kendisini stresli addediyor. Listenin başında ise %66 ile Peru var. Diğer stresli ülkeler ise Lübnan, Ekvador ve hemen bizden sonra Yunanistan. En stressiz ülkeler ise sırasıyla Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Mauritius ve Rusya

4. Endişe (Dünyada 57.yiz)

4. Endişe (Dünyada 57.yiz)

Türkiye'deki her 100 kişiden 41'i kendisini endişeli addediyor. Listenin başında ise %68 ile Peru var. Diğer endişeli ülkeler ise sırasıyla Brezilya, Ekvador, Malta ve Portekiz. Endişesiz ülkelere baktığımızda ise Tayvan, Mauritius, Kazakistan, İsviçre ve Tanzanya'yı görüyoruz.

5. Fiziksel Acı (Dünyada 86.yız)

5. Fiziksel Acı (Dünyada 86.yız)

Türkiye'deki her 100 kişiden 23'ü 'Dün fiziksel bir acı hissettin mi?' sorusuna evet cevabı verir. Bu soruya en çok evet cevabı veren ülke %56 ile Irak olurken onu Mısır, Senegal, Kongo ve Lübnan izliyor. Acısız ülkeler ise Hong Kong, Moğolistan, Tayvan, Vietnam ve İsrail.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Keyif (Dünyada sondan 2.yiz)

6. Keyif (Dünyada sondan 2.yiz)

Türkiye'deki her 100 kişiden 61'i kendisini keyifsiz görüyor. En keyifsiz ülke ise %65 ile Lübnan. Türkiye'den sonra ise Malta, Benin ve Namibia geliyor. Keyifli ülkeler ise sırasıyla Danimarka, İzlanda, Yeni Zelanda, Paraguay ve Norveç.

7. Dinlenmişlik (Dünyada sondan 7.yiz)

7. Dinlenmişlik (Dünyada sondan 7.yiz)

Türkiye'deki her 100 kişiden 44'ü kendisini gün içinde dinlenmiş olarak görmüyor. Lübnan ise %54 ile bu listenin başında ve onu Ukrayna, Irak, Sırbistan ve Benin izliyor. Dünyanın dinlenen ülkelerinin başında ise Malezya var sonrası ise Moğolistan, Suudi Arabistan, Slovenya ve Vietnam.

8. Yeni bir şeyler öğrenme (Dünyada sondan 2.yiz)

8. Yeni bir şeyler öğrenme (Dünyada sondan 2.yiz)

Türkiye'deki her 100 kişiden 61'i gün içinde yeni bir şey öğrenmediğini düşünüyor. Bu listenin birincisi ise %65 ile Lübnan. Türkiye'den sonra Malta, Benin ve Namibia geliyor. En çok yeni bir şey öğrenen ülkeler ise Danimarka, İzlanda, Yeni Zelanda, Paraguay ve Norveç.

9. Saygı duyulma (Dünyada sondan 12.yiz)

9. Saygı duyulma (Dünyada sondan 12.yiz)

Türkiye'deki her 100 kişiden 75'i kendisine saygı duyulduğunu düşünüyor. Bu konuda en saygısız hisseden ülke insanı ise %59 ile Laos. Ondan sonra Etiyopya, Japonya, Güney Kore ve Nepal geliyor. Saygılı ülkeler ise sırasıyla Uruguay (%97), Portekiz, Kolombiya, Salvador, Norveç.

10. Gülme (Dünyada sonuncuyuz)

10. Gülme (Dünyada sonuncuyuz)

Ne yazık ki Türkiye'deki her 100 kişiden 57'si 'Dün hiç güldün mü?' sorusuna hayır cevabı verir. Bu konuda bizi takip eden ülkeler ise Bangladeş, Nepal, Lübnan ve Sırbistan. Dünyanın en çok gülen ülkeleri ise Senegal, Paraguay, Sri Lanka, İzlanda ve Güney Afrika.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
13
9
7
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cyanide

Garibanın yüzü gülür mü hiç

yien

ülke cahil ve sapık dolu, mülteciler bizden fazla olmuş ve onları kabul etmemiz bekleniyor, eğitim ve sağlık sektör olarak günden güne değer kaybediyor; kadı... Devamını Gör

Enkidu

Yaşım 38, ömrümün en güzel yıllarını güle, eğlene geçirdim. Bundan sonra gülmesem de olur ama yemin ederim çocuklarım için üzülüyorum, yaşları henüz küçük am... Devamını Gör

deniz tavşan

ah çocuklarımız ah yavrular.. düşününce bile çıkmaza giriyorum 😫😭🤯😡