Görüş Bildir
Haberler
Gülen Le Monde'a Yazdı: ‘Hakkımdaki Suçlamalar İspatlanırsa Türkiye'ye Dönmeye Hazırım’

etiket Gülen Le Monde'a Yazdı: ‘Hakkımdaki Suçlamalar İspatlanırsa Türkiye'ye Dönmeye Hazırım’

ATKN
12.08.2016 - 15:46 Son Güncelleme: 12.08.2016 - 16:19

ABD'de bulunan Fethullah Gülen, Le Monde gazetesine yazdığı makalede bağımsız bir uluslararası komitenin kendisini suçlu bulması halinde Türk yetkililere teslim olacağını ifade etti. Daha önce de New York Times gazetesine makale yazan Gülen, ABD yönetiminden kendisini Türkiye'ye teslim etmemesini istemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde bulunan FETÖ lideri Fethullah Gülen, bağımsız bir uluslararası komitenin kendisini suçlu bulması halinde Türk yetkililere teslim olacağını söyledi.

Fransa'nın Le Monde gazetesinde bir makale kaleme alan Gülen, 'Eğer hakkımdaki iddiaların onda biri kanıtlanırsa, Türkiye'ye dönmeye ve en ağır cezayı çekmeye söz veriyorum' dedi.

Gülen, 'Türkiye'de yargı sisteminin Ekim 2014'ten itibaren siyasi ve vesayet altına alındığı için adil bir yargılama ihtimalinin zayıf olduğunu' öne sürdü.

Türkiye ve ABD arasında Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin temaslar sürüyor. 

Türkiye, Gülen'in iadesi için ABD'ye belge göndermişti. Bir süre önce de iki ülke arasındaki anlaşmalar kapsamında 'iadesi gerçekleşene kadar' Gülen'in tutuklanması talep edilmişti.

Bozdağ: ABD delegasyonu 22 Ağustos'ta Türkiye'ye geliyor

Bozdağ: ABD delegasyonu 22 Ağustos'ta Türkiye'ye geliyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diğer yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iade süreciyle ilgili ABD Adalet Bakanlığı'nın 4 uzmanı Türkiye'ye gönderme kararı aldığını söyledi.

Yozgat Valiliği'ni ziyaretinde gazetecilerin Gülen'in iadesine ilişkin gelişmeleri sorması üzerine Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin sürecin devam ettiğini belirten Bakan Bozdağ, ABD'li yetkililerin 22 Ağustos'ta Türkiye'ye geleceklerini ve bunlardan 3'ünün Adalet Bakanlığı temsilcisi, birinin de Dışişleri Bakanlığı temsilcisi olacağını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde New York Times gazetesine makale yazan Fethullah GülenABD yönetiminden kendisini Türkiye'ye teslim etmemesini istemişti.

Reuters, Le Monde ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
207
61
49
24
8
8
6